Lex Taigetosz - A Tanítanék átadta levelét Ádernek (Fotók!)

Publikálás dátuma
2017.06.06 20:56
Forrás: Facebook/Tanítanék Mozgalom
Flashmobot szervezett délutánra a Sándor-palotához a Tanítanék Mozgalom, arra kérve Áder János köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a köznevelési törvény módosítását. A szervezet este 7 órakor adta át levelét az államfőnek. A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK! FORRÁS: FACEBOOK/VAN EGY ÁLMOM
FOTÓ: Tóth Gergő

FOTÓ: Tóth Gergő

A Tanítanék mozgalom képviselője, Törley Katalin korábban a Klubrádiónak azt mondta, továbbra is készülnek arra, hogy felhívják a figyelmet az oktatás rendszerszintű problémáira, de a konkrét ügyekben kénytelenek a döntéshozó politikusokhoz fordulni.

Május 30-án megszavazta a parlament a lex Taigetoszt, amely még a mostaninál is sokkal nehezebb helyzetbe hozza a tanulási nehézséggel küzdő és a sajátos nevelési igényű gyermekeket. Szeretnénk, ha Áder János köztársasági elnök ezt a törvényt nem írná alá - írták az esemény Facebook-oldalán a szervezők, akik azt kérték a résztvevőktől, hogy egy cetlire leírva hozzák el azt az álmukat, amiről azt gondolják, hogy épp a törvénymódosítás miatt került veszélybe.

A Tanítanék este 7 órakor adta át a Sándor palotánál az Ádernek írt levelét, amiről egy fotót is közöltek a Facebookon:

Forrás: Facebook/Tanítanék Mozgalom

Forrás: Facebook/Tanítanék Mozgalom

Szerző
Frissítve: 2017.06.06 21:26

Ellenzéki demonstráció volt Kiskunhalason

Publikálás dátuma
2019.02.22 21:45
Képünk illusztráció
Fotó: Szabad Pécs
A tüntetők nem egy konkrét intézkedés miatt zárták le a városhoz közeli főút egyik sávját, hanem úgy általában az Orbán-kormány ténykedése miatt tiltakoztak.
Ellenzéki pártok és civilek demonstráltak Kiskunhalas közelében lezárva a félpályát a város melletti főút egy szakaszán - írja az atv.hu. A Kiskunmajsára vezető úton 200-250 méter hosszan állták el az autók délután. A tüntetők az akció okaként külön megemlítették rabszolgatörvénynek nevezett jogszabály, de hozzátették, ezúttal általában véve bírálták az Orbán-kormányt.

"Vidéken is hajlamosak az emberek arra, hogy kifejezzék az ellenvéleményüket a kormány azon politikájával szemben, amellyel azt bizonyítja napi mint nap, hogy egyáltalán nem érdekli az ellenzék véleménye." - mondta az ATV-nek Marton Imre, az MSZP elnökségi tagja. A tudósítás megjegyzi, a tüntetés miatt komoly torlódás nem alakult ki, atrocitás nem történt.

Orbán Viktor felmentette a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnökét

Publikálás dátuma
2019.02.22 19:22

Fotó: Orbán Viktor hivatalos Facebook oldala
Luszcz Viktor Stanislaw megbízatása március 14-ei hatállyal szűnik meg.
Felmentették a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnökét, az erről szóló miniszterelnöki határozat a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg - írja az MTI. Orbán Viktor rendelete szerint Luszcz Viktor Stanislaw megbízatása március 14-ei hatállyal szűnik meg.