Az Orbán-rendszer ellen demonstráltak a Kossuth téren (Videó!)

Publikálás dátuma
2017.06.07. 17:03
Előkészítették a focipályát a Kossuth téren Forrás: Facebook/NER Play vs.FAIR Play - rendhagyó civil demonstráció
Rendhagyó demonstrációt tartottak délután 14 órakor a civilek a Kossuth téren. Az Occupy Oktogon, az Oltalom Karitatív Egyesület, az Ökotárs Alapítvány és a Szubjektív Érték Alapítvány szervezésében "focibajnoksággal" mutatták be az Orbán-rendszer abszurditását  a Fidesz és a civilek focistái, és azt, hogy mi folyik ma a közéletben.

A "NER Play versus FAIR Play" elnevezésű eseményt szervező Oltalom Sportegyesület vezetője, Rákos András a rendezvényen azt mondta: nincs náluk a bölcsek köve, nem fogják lebontani a rendszert, de ezzel a demonstrációval is elindulhat valami. 

Az eseményen részt vett Iványi Gábor, az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke, aki azt mondta: többen vannak, mint egy átlagos magyar futballmérkőzésen, és ez már jó jel. Iványi beszédében aggodalmának adott hangot a jogfosztó civiltörvény miatt.

A focimeccset élőben közvetítette a Kettős Mérce: 

A futball performanszban tréfás, torz tükröt tartottak a hatalomnak, jeleneteket villantva a gyűlöletkampányból, a korrupciós játszmákból, a hatalmi viszonyokból, és arról, hogy miként írja át, és szegi meg a szabályokat a jelenlegi kormány. Az esemény második felében civil szervezetek képviselőinek részvételével valódi párbeszéden alapuló örömfoci bemutatót tartottak, ahol nem volt se bíró, se síp, viszont volt demokratikusan, itt és együtt választott szabályok.

Fair Play Footballt játszottak: Artemisszió Alapítvány, A Város Mindenkié, Autonómia Alapítvány, Bagázs Közhasznú Egyesület, Humán Platform, Igazgyöngy Alapítvány, Krétakör Alapítvány, Occupy Oktogon, Oktatói Hálózat, Oltalom Karitatív Egyesület, Ökotárs Alapítvány - sorolták a résztvevő civil szervezeteket az esemény Facebook-oldalán.

Szerző

Százmilliókból újítják fel a Sió-hidat

Publikálás dátuma
2017.06.07. 16:54
Kerékpárúttal is bővülhet a híd. A kép illusztráció! FOTÓ: Thinkstock
Felújítják 452 millió forintért a Tolna megyei Sióagárd mellett lévő Sió-hidat - jelentette be a szekszárdi egyéni választókerület országgyűlési képviselője szerdán a beruházás helyszínén.

Horváth István (Fidesz-KDNP) elmondta: a munka június közepén kezdődik, és ez év végére fejeződik be. A leromlott állapotú, több mint százéves híd teljes felújításon esik át, később kerékpárúttal is bővülhet - tette hozzá.

A kerékpárhálózat fejlesztése virágkorát éli mostanság, tegnap derült ki például, hogy az M1-es autópálya alatt spéci kerékpár-alagutat építenek Etyektől Bicskén keresztül Tarjánba.

Becze Szabolcs, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Tolna megyei igazgatója a Sió-híd felújításával kapcsolatban azt mondta: a budapesti Egomax Kft. kivitelezésében megerősítik a 35,5 méter hosszú, 4,5 méter széles szerkezet régi hídfőit, kicserélik a keresztvasakat, a visszaépítés után új vasbetonpályát és aszfaltburkolatot kap. Az építmény a jelenlegi 20 tonna helyett 22 tonna teherbírású lesz.

Az 1894-ben épült hidat - amelyen a 65-ös útról az 1300 lakosú zsáktelepülésre, Sióagárdra lehet eljutni -, harminc éve újították fel utoljára, jelenleg csak váltakozó irányban lehet rajta közlekedni.

Szerző

Olcsóbb lesz az üzemanyag

Publikálás dátuma
2017.06.07. 16:44
Illusztráció: Thinkstock
Csökkenti bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin, 5 forinttal pedig a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.

 A csökkentéssel a 95-ös benzin átlagára 344 forintra, a gázolajé 339 forintra csökken. Az üzemanyagok ára legutóbb múlt vasárnap változott, akkor a 95-ös benzin ára 2 forinttal 348 forintra, a gázolajé 5 forinttal 344 forintra csökkent.

A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.  Az autósok 15-25 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között.

Szerző
Témák
üzemanyag MOL