Halál az 51-esen Kiskunlacházánál - Fotók

Publikálás dátuma
2017.06.08. 14:06
Illusztráció/Thinkstock
Összeütközött három személyautó Kiskunlacháza mellett, az 51-es főút 33-as kilométerénél, egy ember életét vesztette - tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Csámpai Attila elmondta: a balesetben többen megsérültek, egy ember a helyszínen meghalt. Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, az 51-es út érintett szakaszán teljes útlezárás mellett folyt a mentés és a helyszínelés.

Szerző

Itt élünk - Halálra verte a 68 éves asszonyt a 90 ezer forintjáért

Mennyivel egyszerűbb kerítéseket építeni, és alig létező "migránsokkal" riogatni, mint pénzt és energiát áldozni egy sokkal biztonságosabban működő társadalom kialakítására, megelőzésre, a nyomor pusztító és elbarbárosító bugyrainak felszámolására, ugye kormány? Csakhogy ez utóbbi aprómunka, sőt, egyáltalán munka, vesződség, szakmaiság és a megtérülés, a gyümölcs beérése hosszú évek után jelentkezik csak, akkor meg hol a politikai haszon? A többi meg kit érdekel? Ám a vádlottak padján a 90 ezer forintért ölő, és most egy életre börtönbe kerülő 30 éves férfi mellett akad még néhány üres hely. 

2017 Magyarország: 

Első fokon életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Zalaegerszegi Törvényszék csütörtökön azt a 30 éves férfit, aki tavaly júniusban vascsővel halálra vert Zalaegerszegen egy otthonában alvó idős asszonyt, majd kirabolta- írja az MTI. A férfi a rá nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt kiszabott életfogytig tartó szabadságvesztésből legkorábban 27 év után kerülhet feltételesen szabadlábra.  A bíró felidézte: a többszörösen büntetett előéletű férfit 2016 júniusában elhagyta az élettársa az állandó vitáik és a tettlegességig fajuló veszekedéseik miatt. A kapcsolat helyreállításáért a munkanélküli, jövedelemmel nem rendelkező 30 éves férfi mindenáron pénzt akart szerezni. Június 25-re virradóra felfeszítette egy zalaegerszegi lakóház bejárati ajtaját, ahol egyedül élt egy 68 éves asszony. A férfi az udvarból behozott vascsővel kétszer az ágyában alvó nő fejére sújtott, aki olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy perceken belül meghalt.  Az elkövető felforgatta az egész lakást, hogy értékekhez jusson, és magához vette az asszony otthon tartott 90 ezer forintját. A holttestet több mint egy héttel később fedezték fel, miután a szomszédoknak gyanús lett, hogy nem látnak mozgást a házban és az udvarban. A vádlott a bírósági eljárás kezdetén még tagadott, később azt állította, hogy ismerősei kényszerítették arra, menjen be a ház udvarába lopni. A tárgyaláson végül bevallotta, hogy a házba is behatolt, de azzal védekezett, hogy a lelepleződéstől tartva, ijedtsége miatt sújtott le az asszonyra. Ezt a vallomását a bíróság azonban nem látta bizonyítottnak.

Szerző

Sukoró-ügy - Végül mégis börtönbe mennek Tátraiék

Publikálás dátuma
2017.06.08. 12:07
Forrás: Google Street View
Bűncselekmény hiányában másodfokon felmentette a Szegedi Ítélőtábla a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. korábbi vezérigazgatóját, Tátrai Miklóst és a cég egykori értékesítési igazgatóját, Császy Zsoltot az úgynevezett Sukoró-ügyben, de az ügyészség fellebbezni készül- írtuk tavaly októberben. Ehhez képest  a Kúria most három, illetve két es fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte hűtlen kezelés kísérlete miatt Tátrait és Császyt, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egykori vezetőit csütörtökön. A harmadfokú ítélet jogerős.

Előzőleg, a Sukoróra tervezett kaszinó- és turisztikai beruházáshoz kötődő telekcsere-szerződés ügyében a Szolnoki Törvényszék még 2015 szeptemberében hűtlen kezelés kísérlete miatt 4 év börtönre ítélte Tátrai Miklóst, az MNV Zrt. volt vezérigazgatóját, valamint 3 és fél évre bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés, illetve magánokirat-hamisítás miatt Császy Zsoltot, a cég egykori értékesítési igazgatóját

lásd még: Sukoró-per - Az utolsó szó jogán...

A DK koncepciós perről beszél

A Demokratikus Koalíció alelnöke, Varju László csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján a Kúria jogerős döntését kommentálva koncepciós perről beszélt, továbbá - kormányváltáskor - szabadulást és teljes kárpótlást ígért a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. letöltendő börtönbüntetésre ítélt egykori vezetőinek. A Fidesz azért kreálta a Sukoró-ügyet, hogy börtönbe zárja Orbán Viktor kormányfő legfőbb politikai ellenfelét, Gyurcsány Ferencet, Tátrai Miklós és Császy Zsolt fő bűne pedig az volt, hogy nem tettek hamis tanúvallomást a DK elnöke ellen - jelentette ki a politikus.

Ma Magyarországon nem független az igazságszolgáltatás - tette hozzá Varjú László, hiszen Polt Péter legfőbb ügyész, Handó Tünde, az OBH elnöke, az ügyben eljáró "fideszes" ügyészek, a csütörtöki ítéletet meghozó bíró és tanácsa addig lesz szabadlábon, ameddig a magyar miniszterelnököt Orbán Viktornak hívják.

Gyurcsány Ferenc a közösségi oldalán reagált a Kúria Sukoró-ügyben hozott ítéletére. Azt írta, az elítéltek ártatlanok, a nyomozó ügyészek, az elmarasztaló ítéletet hozó bírák a bűnösök. Tisztességes kollégáimat zártátok börtönbe, mert engem nem tudtatok - értékelt a volt miniszterelnök.

 

Az ítélethirdetést követően a védők arról beszéltek: az írásba foglalt határozat tanulmányozása után lehet eldönteni, indokolt-e rendkívüli perorvoslattal élni, hogy a Kúria egy másik tanácsa még egyszer megvizsgálja az ügyet. Tátrai Miklós és Császy Zsolt a csütörtökön kihirdetett ítélet szerint legkorábban a 3, illetve két és fél éves börtönbüntetése kétharmadának kitöltése után kerülhet feltételes szabadságra, így az adható kedvezményeket és az eddig előzetes letartóztatásban töltött hónapokat is leszámítva ez alapján hozzávetőleg egy-másfél évre kell börtönbe vonulniuk

Bírálják a döntést az elítéltek
Tátrai Miklós és Császy Zsolt közleményükben azt írták, az ítélet "méltó lezárása annak a folyamatnak, amelyben politikai megrendelésre készült a vád, és amelyben a politikai irányítás alá került ügyészség jelölte az eljáró bírót. (...) az egész eljárás során lábbal tiporták a védekezéshez fűződő jogunkat, mind az ügyészség, mind a bíróság pártosan járt el."
Úgy vélekedtek, a Kúria a Szolnoki Törvényszék álláspontját tette magáévá, utóbbi célja pedig szerintük "nem az igazság kiderítése, hanem a vádnak megfelelő ítélet meghozatala volt". Véleményük szerint az ügyészség a rendszerváltás óta ebben az ügyben lépett fel először a büntetőjog eszközeivel egy politikai döntés ellen. Közölték azt is, minden hazai és nemzetközi jogi lehetőséget meg fognak ragadni arra, hogy a "szégyenteljes eljárást" semmissé tegyék.

Szerző
Frissítve: 2017.06.08. 17:21