Már működik Zugló első ivócsapja

Publikálás dátuma
2017.06.08 15:40

Fotó: /
Már működik Zugló első ivócsapja, amit a Thököly út 74. számnál helyeztek üzembe a Fővárosi Vízművek szakemberei. A kerületben összesen 9 olyan ivócsap lesz majd hamarosan, amit tűzcsapból alakítanak át úgy, hogy a csapok közben a tűzoltásra is alkalmasak maradnak - adja hírül a kerület honlapja.


Budapesten, főleg a belvárosban már számos helyen működik ez az egyszerű, de környezettudatos és praktikus megoldás, ami nem csak a helyben lakóknak, hanem a turistáknak, a kerékpárosoknak is ingyenes ivóvíz-vételi lehetőséget biztosít a nyári időszakban. A fővárosi kerületek közül Zuglóban lesz a legtöbb, önkormányzat által biztosított ivócsap: összesen kilenc tűzcsapot szerelnek át a következő hetekben többek között a Thököly úton, az Örs vezér terén, az Egressy úton, az Erzsébet királyné útján, valamint a Vezér utcánál.

Szerző
2017.06.08 15:40

Orbán Viktor így búcsúzik Andy Vajnától

Publikálás dátuma
2019.01.20 12:38

Fotó: Facebook/Orbán Viktor/
A miniszterelnök közösségi oldalán emlékezett meg a filmproducerről.
Témák
Andy Vajna
2019.01.20 12:38

Kapcsolódó

Elhunyt Andy Vajna

Elhunyt Andy Vajna

Publikálás dátuma
2019.01.20 11:45

Fotó: Népszava/ Molnár Ádám
Életének 75. évében hosszú betegség után budapesti otthonában elhunyt Andy Vajna, a magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja, filmproducer, nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap vasárnap az MTI-vel.
Andy Vajna 1944-ben született Budapesten. 1956-ban 12 évesen egyedül menekült el Magyarországról és a Vöröskereszt segítségével Kanadába emigrált, a család végül Los Angelesben talált ismét egymásra. A Kaliforniai Egyetemen (UCLA) tanult, majd az egyetem mozgókép tanszékén kezdett el dolgozni. Később fotós vállalkozásba kezdett, majd Hongkongban parókakészítő vállalatot alapított és mozit üzemeltetett. Andy Vajna a világ egyik legnagyobb tekintélyű producere volt. Producerként 59 film fűződik a nevéhez, köztük olyan világszerte ismert és elismert alkotások, mint a Szabadság szerelem, a Zenedoboz (Music Box), a Rambo-filmek, az Angyalszív, a Terminátor, az Evita vagy a Jákob lajtorjája. Az 1997 és 2019 között gyártott magyar filmek közül a legmagasabb nézőszámot Andy Vajna filmje, A miniszter félrelép érte el. A filmtámogatási rendszer konszolidációját követően nevéhez fűződik a Magyar Nemzeti Filmalap létrehozása. Az ő kormánybiztosi időszakához olyan nagy magyar filmsikerek születtek, mint a Saul fia, A nagy füzet, a Kincsem, a Testről és lélekről, az 1945 és a BÚÉK. A "Vajna-korszak" alatt a nemzeti filmalap által támogatott magyar filmek több száz nemzetközi díjat nyertek el, köztük az Oscart, a Golden Globe-ot és az Arany Medvét - írták.       A Magyar Nemzeti Filmalap Andy Vajnát saját halottjának tekinti.
Témák
Andy Vajna
2019.01.20 11:45
Frissítve: 2019.01.20 12:21