Orbánék nekiestek a Jobbiknak

A Fidesz szerint eladta és korrupttá tette a Jobbikot a párt elnöke, Vona Gábor.

A kormánypárt a Jobbik szombati kongresszusára reagáló közleményében azt írta, a Jobbik-Simicska korrupció nemcsak a Jobbik korábbi nemzeti politikáját törölte le, hanem felveti a bűncselekmény és a tiltott pártfinanszírozás gyanúját is. Hozzátették, hogy Vona Gábor továbbra sem adott magyarázatot arra, a Jobbik valójában miből tud 2,5 milliárdos plakátkampányt finanszírozni, és mit ígért ezért cserébe Simicska Lajosnak.

Nem maradhat következmények nélkül a Jobbik antiszemita botránya

Nem maradhat következmények nélkül a Jobbik antiszemita botránya - jelentette ki a kormánypártok nevében Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője szombati sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Elmondta, sajtóhírek szerint Zagyva György Gyula, a Jobbik volt képviselője, "kampányarca" az egyik bírálóját és családját halálosan megfenyegette és többször lezsidózta írásban és telefonon keresztül is. A KDNP-s képviselő szerint felháborító, ami történt, nem volt még példa a magyar politika történetében ilyen durva antiszemita megnyilvánulásra, ezért a kormánynak állást kell foglalnia az ügyben.

Hangsúlyozta, hogy 2010 óta zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben, zsidózni, őket fenyegetni nemcsak megengedhetetlen, hanem bűncselekmény is. Ami történt, az nem maradhat következmények nélkül - hangoztatta, hozzátéve: arra kérik a rendőrséget, hogy a leghatározottabban járjon el az ügyben és vizsgálja ki a történeteket. A kormánynak pedig szerintük állást kell foglalnia.

Kérdésre válaszolva Hollik István elmondta, véleménye szerint bűncselekmény történt, és a kormánynak el kell utasítania azt, ami történt.

Orbán is beszállt

A sajtótájékoztató után Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke azt közölte: Orbán Viktor miniszterelnök utasította a belügyminisztert, hogy "a jobbikos Zagyva György Gyula gyalázatos antiszemita fenyegetőzése kapcsán a törvény teljes szigorával lépjen fel". Felidézte, Orbán Viktor az Országgyűlésben több alkalommal is kifejtette, hogy Magyarországon az antiszemitizmussal szemben zéró tolerancia van.

Szerző

Kézilabda - Sabaté szűkítette keretét

Szűkítette keretét Javier Sabaté, a jövő heti Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A magyar szövetség honlapján nyilvánosságra hozott 18 fős keret tagjai közül kilencen a bajnok és Magyar Kupa-győztes Telekom Veszprém kézilabdázói.

A válogatott csütörtökön a lettországi Valmierában lép pályára, majd vasárnap a Veszprém Arénában a hollandok ellen zárja a jövő évi, horvátországi Európa-bajnokság selejtezősorozatát.

A magyar válogatott kerete:
kapusok:
Fazekas Nándor (Balatonfüredi KSE), Mikler Roland (Telekom Veszprém)
jobbszélső:
Iváncsik Tamás (Elverum, norvég)
jobbátlövők:
Ancsin Gábor (Telekom Veszprém), Fekete Bálint (MOL-Pick Szeged), Nagy László (Telekom Veszprém), Tóth Attila (Telekom Veszprém)
irányítók:
Győri Mátyás (Balatonfüredi KSE), Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya), Lékai Máté (Telekom Veszprém)
beállók:
Bánhidi Bence (MOL-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (Telekom Veszprém), Szeitl Erik (Telekom Veszprém), Vilovski Uros (Bergischer HC, német)
balátlövők:
Bodó Richárd (MOL-Pick Szeged), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (Telekom Veszprém)
balszélső:
Szepesi István (Mezőkövesdi KC)

A csoport állása: 1. Dánia 7 pont, 2. Magyarország 5, 3. Hollandia 4, 4. Lettország 0
A csoportok első két helyezettjei, valamint a hét selejtezőcsoport legjobb csoportharmadikja jut ki az Európa-bajnokságra.

Szerző

Ismét a mélybe taszította magát a magyar válogatott

Publikálás dátuma
2017.06.10. 09:26
Forrás: Facebook/MLSZ
Azzal, hogy a pénteki, idegenbeli világbajnoki-selejtezőn Andorrától is kikapott (1-0) a magyar labdarúgó-válogatott, újra megérkezett oda, ahova az elmúlt év(tized)ekben számtalanszor: a szégyenpadra. Baj van, ezt pedig a történtek fényében már nem lehet a szőnyeg alá söpörni.

„Ez blama, ezt nem lehet megbocsájtani. A körülményeket nem lehet hibáztatni, mindenkinek vállalnia kell a felelősséget” – nyilatkozta az M4 Sport kamerái előtt Bernd Storck szövetségi kapitány az arcpirító andorrai égés után. Lehet kárörvendeni és akár szomorkodni is, tény azonban, hogy a német szakember csapatával együtt tavaly ilyenkor még sokak kedvence volt, miután az Európa-bajnokságon nyújtott teljesítmény ismét elhelyezte Magyarországot a futballtérképen, egy évvel később viszont megint mindenki magyarázkodni kényszerül. Ilyen a futball – idézhető a labdarúgók egyik kedvenc kifogása.

Persze, sokak számára talán inkább a 2016-os nyár emlékezetes két hete, az Eb-eufória volt meglepő, nem a gyors felocsúdás okozta felismerés. Kudarcok tekintetében ugyanis „edzett” a hazai fociszurkolók legutóbbi néhány generációja. Ha a nemzeti tizenegy máig utolsó világbajnoki szereplésétől, a 31 évvel ezelőtti, irapuatói blamától indulunk (amikor a szovjetek hatot számoltak Mezey György csapatára – a szerk.), a kilencvenes évekből felidézhetjük az izlandi betliket (2-0 és 2-1), a pótselejtezős katasztrófát (összesítésben 12-1-re verte Magyarországot Jugoszlávia) vagy éppen az új évezred első feléből a grúziai, lettországi, esetleg a máltai vereséget is. A sort sajnos hosszan, bekezdéseken át lehetne folytatni, már ami a „nehezen védhető” égéseket illeti.

Storck világosan fogalmazott: ezúttal szó sem lehet a mesterséges gyepszőnyegről, de nem volna illő a tartalékos csapatra vagy éppen az idény végi formára sem hivatkozni, amikor válaszokat keresünk. Tegyük hozzá: már csak azért sem, mert mire bárki kimondaná, hogy műfű, kis túlzással máris illene vezetni egy olyan ország válogatottja ellen, amely a magyarokkal szemben aratta a mostanáig 142 mérkőzést számláló története ötödik (!) sikerét.

Ha van pozitív vonzata a legújabb „defektnek”, hát annyi bizonyosan, hogy immáron ki kell mondani: baj van. Noha ettől a világon semmi nem változik (legalábbis kevésbé valószínű), húzzuk alá: a fiatalítást zászlajára tűző szakvezető csapata sorrendben negyedszer maradt gólképtelen, a kudarcsorozat a pénteki szégyennel együtt viszont már megmagyarázhatatlan. Pedig egy győzelemmel még feledtethető lett volna.

Ha úgy tetszik, az andorrai kudarc több mint egy újabb, kitörölhetetlen elégtelen a többször bukásra ítélt, más sportágakhoz mérten páratlan lehetőségekből gazdálkodó magyar labdarúgás bizonyítványában. Többé már nem lehet ugyanis azt mondani, hogy tét nélküli találkozón egy kísérleti csapat találtatott könnyűnek (mint novemberben a svédek, vagy hétfőn az oroszok ellen), s azt sem, hogy a világsztárokkal kiálló Portugáliától ki lehet kapni (3-0-ra, márciusban). A legújabb összeomlásra nincs mentség, az sajnos illeszkedik a folyamatba.

Andorrában újfent menthetetlenül megmutatkozott: rövid időn belül ismét mélyebbre tudta ásni magát a magyar futball-válogatott. Az persze már a jövő zenéje, hogy ennek lesz-e bármilyen következménye...

Szerző