Előfizetés

Fidesz: a csaták erősödésére lehet számítani

Publikálás dátuma
2017.06.11. 14:01
FOTÓ: Molnár Ádám
A csaták erősödésére lehet számítani Brüsszellel, erőltetik a "bukott" letelepítési politikát, a kormány azonban nem enged, elmegy a falig ezekben a kérdésekben - mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója az állami rádióban.

Arra a felvetésre, hogy kampányüzemmódban működnek a pártok, Hidvéghi Balázs azt válaszolta: úgy ítélik meg, hogy ezt az ellenzék kezdte az év elején, részben utcai megmozdulásokkal, részben egy "hazug plakátkampánnyal" a Jobbik részéről, és a baloldalon is folytatódik a kormány támadása.

Felidézte: vizsgálat indult a Simicska Lajos nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó plakátcégeknél. Hozzátette, a Jobbik már hónapok óta nem ad arra választ, hogy mennyi pénzből és milyen forrásból folytatja a hazug és a kormányt támadó plakátkampányát. Hidvéghi Balázs szerint politikai korrupcióról van szó, hiszen ha egy milliárdos pénzel egy pártot és egy párt rendelkezésére bocsátja a plakáthelyeit azért, hogy egy kormányt támadjanak, akkor az illegális pártfinanszírozás lehet.

A kommunikációs igazgató szavai szerint, bár a kormányt gyakran érik olyan vádak, hogy "állandóan sorosoznak", nem erről van szó, hanem arról, hogy Soros György magyar származású amerikai üzletember magát tette főszereplővé, személyesen lép fel, latba vetve a befolyását és "spekulációval kiépített" anyagi hátterét azért, hogy a saját elképzelését valósítsa meg a bevándorlás kérdésében.

"Elutasítjuk azt a víziót", amelyet Soros György megfogalmazott - hangsúlyozta Hidvéghi Balázs, hozzátéve: nem hisznek az erőltetett "multikultiban", nem gondolják, hogy kötelezően el kellene fogadni sok muzulmán betelepítését Magyarországra. Ez szerinte rendkívül veszélyes cél, amely ellen fel kell lépni, és úgy tűnik, "a magyar baloldal (...) Soros forgatókönyvét akarja megvalósítani".

A demokrácia ünnepének nevezte, hogy 1,7 millióan válaszoltak a legutóbbi nemzeti konzultációs kérdőívre. Bárhogy is próbálják ezt eljelentékteleníteni baloldali és liberális bírálóik, érezniük kell, hogy ilyen nagy számban akkor nyilvánítanak véleményt az emberek, ha a feltett kérdések fontosak - tette hozzá a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Kanadai Nagydíj - Hamilton indulhat az élről

Publikálás dátuma
2017.06.10. 23:00
FOTÓ: Getty images, Mark Thompson
Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája indulhat az élről vasárnap a Forma-1-es Kanadai Nagydíjon.

Szombaton a montreali időmérőn a háromszoros világbajnok magabiztosan, 1.11.459 perces új pályacsúccsal szerezte meg a pole pozíciót, Kanadában immár hatodszor. Pályafutása során Hamilton 65. alkalommal indulhat az első rajtkockából, e tekintetben beérte az örökranglista második helyén a legendás brazil Ayrton Sennát.

A második helyen Sebastian Vettel, a Ferrari német versenyzője, a harmadikon pedig a Mercedest erősítő finn Valtteri Bottas zárta az időmérőt.

Mi történt Alsószentmártonban? - Tisztul a kép

Mentőhelikopter érkezett Alsószentmártonba. A Szabad Pécs úgy tudja, hogy Mali Zoltán, Drávapiski polgármestere szenvedett súlyos sérüléseket. Állítólag lincselés történt.

20.00 Mali Zoltánhoz, Drávapiski polgármesterhéez hívtak mentőhelikoptert a Szabad Pécs értesülései szerint. A lap úgy tudja, elterjedt egy olyan hír is, hogy „az alsószentmártoni polgármester és családja gyakorlatilag meglincselte a faluban kocsmát üzemeltető, országosan is ismert baranyai faluvezetőt".

23: 00 Rendőrségi közlemény

"A rendőrség ügyeletére 2017. június 10-én 17 óra 17 perckor arról érkezett bejelentés, hogy többen összeverekedtek a helyi italbolt teraszán. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy négy férfi szóváltásba keveredett Drávapiski polgármesterével, majd bántalmazták őt.

A rendőrök az eset kapcsán előállították Alsószentmárton polgármesterét, valamint egy 37, egy 20 és 47 éves helyi férfit. A Siklósi Rendőrkapitányság az ügyben csoportosan elkövetett garázdaság miatt nyomoz."

Az ügy háttere

Szombaton délután többen, egyes becslések szerint akár két-háromszázan is utcára vonultak, Mali Zoltán ellen tiltakozva. Olyan információk is keringenek ugyanis, hogy Mali Zoltán helyi boltosként, trafikosként és kocsmárosként úgy gondolta, ő irányítja ezt a települést is (nem csak Drávapiskit), amit egyesek megelégelhettek. Korábban is voltak összeűzések a faluban, Malit is érte támadás, ő is verekedett korábban, de ilyen súlyú ügy eddig nem volt.

Fontos kérdés lehet, hogy mi áll a durva bántalmazás hátterében. Mali Zoltán családjától származó, de nem közvetlen információ, hogy Mali Zoltán sérelmezte és szóvá tette Alsószentmártonban a polgármesternél, hogy miért engedik be a mozgóboltokat. Ő ugyanis a helyi bolt után helyben adózik, a mozgóboltos viszont nem oda fizeti az adót – ez egyébként nagyon régi, szinte állandó konliktusforrás a kis falvakban, ahol még működik helyben élelmiszerbolt. Állítólag emiatt alakult ki az utolsó nagy ellentét a kocsmáros-boltos-trafikos-polgármester és az alsószentmártoni vezető között.

Több információt itt talál!