Orbán Viktor nem tudta, milyen rendezvényen van? - Fotók!

Publikálás dátuma
2017.06.17 11:52
Orbán Viktor miniszterelnök, mellette Papp Károly országos rendőrfőkapitány , Pintér Sándor belügyminiszter , Simicskó István ho
Orbán Viktor Budapesten, a Hősök terén mondott beszédet, ahol 1206 rendőr tiszthelyettes tett ünnepélyes esküt szombaton. A miniszterelnök beszéde azonban egyáltalán nem a rendőrség feladatáról szólt, az újoncok útra bocsátásaként inkább a kormánypropagandát szajkózta. Minta csak a péntek reggeli Kossuth Rádiós alákérdezős rádióinterjút hallgattuk volna, migránsokat, és népvándorlást emlegetett, nem kifelejtve a magyar kormány rendkívüli helytállását. A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

"Magyarország elsőként bizonyította be, hogy a megállíthatatlannak nevezett népvándorlás megfékezhető, megállítható és visszafordítható. Elsőként mutattuk meg azt is: nem fogjuk hagyni, hogy tömegével ültessenek a nyakunkra olyan embereket, akikről nem tudjuk, kicsodák, és milyen szándékkal érkeznek" -  kezdte ünnepinek nem nevezhető beszédét a határvadászoknak Orbán, nagy ívben kikerülve, milyen szerep várhat egy rendőrre a társadalomban, vagy hogy mi a modern rendőrség dolga.

Orbán Viktor azt is mondta: ragaszkodni kell ahhoz, hogy Magyarország sorsáról csak és kizárólag a magyarok dönthessenek. Ha ugyanis hagyták volna az ellenkezőjét, akkor Európába még mindig százezerszám özönlenének ismeretlen bevándorlók Magyarországon keresztül - feszített büszkén a miniszterelnök, szemet hunyva a tény felett, hogy két éve a magyar állam is százezer szám engedett tovább regisztráció nélkül embereket Nyugat felé.

Orbán Viktor miniszterelnök, mellette Papp Károly országos rendőrfőkapitány , Pintér Sándor belügyminiszter , Simicskó István honvédelmi miniszter  és Benkő Tibor a honvédvezérkar főnöke  MTI Fotók: Máthé Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök, mellette Papp Károly országos rendőrfőkapitány , Pintér Sándor belügyminiszter , Simicskó István honvédelmi miniszter és Benkő Tibor a honvédvezérkar főnöke MTI Fotók: Máthé Zoltán

A most felavatott rendőrök nagy része valószínűleg a határra lesz vezényelve - az MTI egyenesen határvadászoknak nevezte a felavatott rendőr tiszthelyetteseket -, feltehetően ezért is beszélt ennyit a migrációról Orbán, aki sokadszor próbálta az újoncok fejébe verni: ha nincs határvédelem, nincs fejlődés és jólét sem, csak félelem, düh, zavarodottság és emberek közé hajtó teherautók. Ezzel a mondatával ismét tökéletesen összemosta a többgenerációs, már Európában született bevándorlók terrortámadásait a mostani menekültválságal.

Ha netán érdekelné, hogy mit hordott még össze a terroristákról, migránsokról és Brüsszelről a kormányfő, akkor a beszédét ide kattintva visszanézheti!

Szerző
Frissítve: 2017.06.17 18:28

Junckernek elege van a gyűlöletből, jóbarátnak nevezte Orbánt

Publikálás dátuma
2019.02.21 12:32

Fotó: AFP/ JOHN THYS
„Teljességgel képtelen vagyok arra, hogy utáljak valakit” – mondta az Európai Bizottság elnöke.
Jóbarátjának nevezte Orbán Viktor kormányfőt csütörtökön Jean-Claude Juncker az újabb magyarországi tájékoztató kampány ellenére, és hangsúlyozta, hogy elég volt a gyűlöletből Európában. Juncker egy brüsszeli rendezvényen kérdésre válaszolva az MTI összefoglalója szerint azt mondta:
„teljességgel képtelen vagyok arra, hogy utáljak valakit. Nagyon meglepődtem, amikor láttam ezeket a gyűlölettel teli plakátokat Magyarországon, de nem adom fel, én nem vagyok olyan, pont az ellenkezője akarok lenni”.
Az Európai Bizottság elnöke hozzátette:
„nincs előrelépés Európában, ha a nemzetek egymás ellen harcolnak, nincs haladás gyűlölet mellett. Itt már tartottunk, elég volt belőle”.
Hétfő este Magyarország Kormánya a Facebookon jelentette be, hogy „tájékoztató akciót indít a bevándorlást ösztönző brüsszeli tervekről”. Megjelentettek hozzá egy képet is: ezen Soros György és az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker látható, azzal a szöveggel, hogy Brüsszel be akarja vezetni a kötelező betelepítési kvótát, gyengíteni akarja a tagállamok határvédelmi jogait, valamint „migránsvízummal” könnyítenék a bevándorlást. Az Európai Bizottság keményen válaszolt, és „sokkolónak” nevezte, hogy „egy ilyen nevetséges összeesküvés-elmélet ilyen szinten eluralta a közgondolkodást”, de a plakát téma volt az EU-ügyi miniszterek ülésén is, ahol a Magyarország elleni 7. cikkelyes eljárás keretében tárgyaltak a jogállam helyzetéről. Juncker később arról beszélt, hogy, „hazugságok ellen nem nagyon lehet mit tenni”. Lapunk arról is értesült, hogy a magyar kormány plakátkampánya miatt rendkívüli frakcióülést kezdeményezett Gunnar Hökmark, a svéd Mérsékelt Párt politikusa az Európai Néppártban.

Gulyás: még 30 venezuelai család vár a "hazatérésre"

Publikálás dátuma
2019.02.21 12:29

Fotó: AFP/ JUAN VITA
Nem migránsok, hazatérők a venezuelai menekültek a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint.
Mintegy 300 menekültet fogadott be a súlyos politikai és gazdasági káoszba süllyedt Venezuelából Magyarország, írta meg csütörtökön az Index. A téma a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely csütörtöki sajtótájékoztatóján is felmerült.
Mintegy 30 család vár még Venezuelában arra, hogy "hazatérjen" Magyarországra, mondta el Gulyás. A miniszter határozottan állította, hogy magyar állampolgárokról van szó: az 1990 óta hatályban lévő törvények szerint ugyanis akárhol éljen is, ha egy magyarnak gyereke születik, az is magyarnak számít, és ha erről nyilatkozatot tesz, állampolgárságáról papírt is fog kapni.
Akik nem tudják bizonyítani, hogy magyar felmenőkkel bírnak, azok pedig kedvezményes honosítási eljárással kaphatják meg az állampolgárságukat, mely során az eljáró intézmény eltekinthet még a feltételül szabott nyelvtudás meglététől is.