Orbán Viktor nem tudta, milyen rendezvényen van? - Fotók!

Publikálás dátuma
2017.06.17. 11:52
Orbán Viktor miniszterelnök, mellette Papp Károly országos rendőrfőkapitány , Pintér Sándor belügyminiszter , Simicskó István ho
Orbán Viktor Budapesten, a Hősök terén mondott beszédet, ahol 1206 rendőr tiszthelyettes tett ünnepélyes esküt szombaton. A miniszterelnök beszéde azonban egyáltalán nem a rendőrség feladatáról szólt, az újoncok útra bocsátásaként inkább a kormánypropagandát szajkózta. Minta csak a péntek reggeli Kossuth Rádiós alákérdezős rádióinterjút hallgattuk volna, migránsokat, és népvándorlást emlegetett, nem kifelejtve a magyar kormány rendkívüli helytállását. A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

"Magyarország elsőként bizonyította be, hogy a megállíthatatlannak nevezett népvándorlás megfékezhető, megállítható és visszafordítható. Elsőként mutattuk meg azt is: nem fogjuk hagyni, hogy tömegével ültessenek a nyakunkra olyan embereket, akikről nem tudjuk, kicsodák, és milyen szándékkal érkeznek" -  kezdte ünnepinek nem nevezhető beszédét a határvadászoknak Orbán, nagy ívben kikerülve, milyen szerep várhat egy rendőrre a társadalomban, vagy hogy mi a modern rendőrség dolga.

Orbán Viktor azt is mondta: ragaszkodni kell ahhoz, hogy Magyarország sorsáról csak és kizárólag a magyarok dönthessenek. Ha ugyanis hagyták volna az ellenkezőjét, akkor Európába még mindig százezerszám özönlenének ismeretlen bevándorlók Magyarországon keresztül - feszített büszkén a miniszterelnök, szemet hunyva a tény felett, hogy két éve a magyar állam is százezer szám engedett tovább regisztráció nélkül embereket Nyugat felé.

Orbán Viktor miniszterelnök, mellette Papp Károly országos rendőrfőkapitány , Pintér Sándor belügyminiszter , Simicskó István honvédelmi miniszter  és Benkő Tibor a honvédvezérkar főnöke  MTI Fotók: Máthé Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök, mellette Papp Károly országos rendőrfőkapitány , Pintér Sándor belügyminiszter , Simicskó István honvédelmi miniszter és Benkő Tibor a honvédvezérkar főnöke MTI Fotók: Máthé Zoltán

A most felavatott rendőrök nagy része valószínűleg a határra lesz vezényelve - az MTI egyenesen határvadászoknak nevezte a felavatott rendőr tiszthelyetteseket -, feltehetően ezért is beszélt ennyit a migrációról Orbán, aki sokadszor próbálta az újoncok fejébe verni: ha nincs határvédelem, nincs fejlődés és jólét sem, csak félelem, düh, zavarodottság és emberek közé hajtó teherautók. Ezzel a mondatával ismét tökéletesen összemosta a többgenerációs, már Európában született bevándorlók terrortámadásait a mostani menekültválságal.

Ha netán érdekelné, hogy mit hordott még össze a terroristákról, migránsokról és Brüsszelről a kormányfő, akkor a beszédét ide kattintva visszanézheti!

Szerző
Frissítve: 2017.06.17. 18:28

Változik a MÁV-menetrend a Keletiben, olvasson!

Publikálás dátuma
2017.06.17. 11:29
Illusztráció: Népszava
Karbantartást végeznek a budapesti Keleti pályaudvaron és a Kőbánya-felsőig tartó szakaszon mától július 7-ig, emiatt változik több vonat menetrendje, útvonala és végállomása.

A Mávinform tájékoztatása szerint a hétvégén a Tulipán InterCity a Keleti pályaudvar helyett a Nyugatiból indul, a Holló InterCity pedig oda érkezik. A Budapest, Békéscsaba és Lőkösháza közötti nemzetközi és belföldi InterCity vonatok, továbbá a belföldi gyorsvonatok is a Nyugati pályaudvarról indulnak és oda érkeznek. A hétvégén a hatvani, a nagykátai és a sülysápi elővárosi személyvonatok nem járnak.

A változás a nemzetközi vonatokat is érinti. Ma és vasárnap a Budapest-Szob-Párkány útvonalon közlekedő EuroCity vonatok a Keleti pályaudvar helyett a Nyugatit használják. A Hortobágy nemzetközi EC vonatpár a Keleti pályaudvar érintése nélkül közlekedik, Kelenföldön lehet fel- és leszállni. 

Hétfőtől péntekig, majd 26-tól 30-ig, továbbá július 3-tól 7-ig a Budapest-Hatvan és a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A gödöllői és a munkanapi sülysápi személyvonatoknak a Keleti pályaudvar helyett Kőbánya-felső lesz a kiinduló és a végállomásuk. 

Hétfőtől július 7-ig a Budapest és Kelebia közötti személyvonatok végállomása Kőbánya-Kispest lesz a Keleti pályaudvar helyett. A vasúttársaság arra kéri utasait, figyeljék az állomásokon elhelyezett hirdetményeket és útbaigazító táblákat, térképeket, valamint a hangos utastájékoztatást. A módosított menetrend a MÁV-csoport (www.mavcsoport.hu) honlapján, a vágányzári hírek között érhető el. Továbbá az utasok tájékozódhatnak a Vonatinfó alkalmazásban és a Mávdirekt telefonos ügyfélszolgálatánál is, a +36 (1) 3-49-49-49-es telefonszámon.

Szerző

"Orbán 600 milliárdos hobbija" - Kiakadt az ATV-ben Bod Péter Ákos

Publikálás dátuma
2017.06.17. 10:35
FOTÓ: Molnár Ádám
Bod Péter Ákos többek között Orbán Viktor fociőrületéről beszélt az ATV műsorában. A közgazdász szerint az még rendben van, ha a sport több forrást kap, hiszen fontos az egészséges életmód népszerűsítése, de szerinte a miniszterelnök túl messzire ment. 

"Ha síugró lenne, minden alföldi faluban építhetne akár sáncot is" - vélekedett. Szerinte elég keleties tempónak minősül 600 milliárdot költeni a miniszterelnök hobbijára, miközben ezekre az összegekre máshol is szükség lenne.

"Magyarországon a nemzeti jövedelem felét szippantja be az állam adók és egyéb elvonások formájában, ami nagyon magas" – magyarázta. Bod Péter Ákos szerint bár tavalyhoz képest valóban csökkennek az adók, de a régiós országokat nézve túl van adóztatva az ország.

A jövő évi büdzsével kapcsolatban - amit csütörtökön fogadott el az Országgyűlés - azt mondta: csinálhatna már a kormány egyszer egy nullás költségvetést. "Jövőre választási költségvetés lesz, ahogy igazából minden évben, hiszen itthon nagyon túl van politizálva a büdzsé. Hozzátette: nem lehet tudni, hogy milyen lesz a 2018-as költségvetés, mert nagyon nagy tartalékokat ad magának a kabinet, amit arra fordít, amire akar.

A nőkkel kapcsolatban a közgazdász úgy vélekedett: átlagosan 2-3 gyereket akarnak, de később szülnek már, mert a munkaerőpiac olyan. A külföldön élő magyaroknál viszont nagyobb a szaporaság, mert ott kiszámíthatóbbnak látják a jövőt - vázolta a szomorú magyar valóságot Bod Péter az ATV műsorában.

Szerző