Orbán Viktor nem tudta, milyen rendezvényen van? - Fotók!

Publikálás dátuma
2017.06.17 11:52
Orbán Viktor miniszterelnök, mellette Papp Károly országos rendőrfőkapitány , Pintér Sándor belügyminiszter , Simicskó István ho
Fotó: /
Orbán Viktor Budapesten, a Hősök terén mondott beszédet, ahol 1206 rendőr tiszthelyettes tett ünnepélyes esküt szombaton. A miniszterelnök beszéde azonban egyáltalán nem a rendőrség feladatáról szólt, az újoncok útra bocsátásaként inkább a kormánypropagandát szajkózta. Minta csak a péntek reggeli Kossuth Rádiós alákérdezős rádióinterjút hallgattuk volna, migránsokat, és népvándorlást emlegetett, nem kifelejtve a magyar kormány rendkívüli helytállását. A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

"Magyarország elsőként bizonyította be, hogy a megállíthatatlannak nevezett népvándorlás megfékezhető, megállítható és visszafordítható. Elsőként mutattuk meg azt is: nem fogjuk hagyni, hogy tömegével ültessenek a nyakunkra olyan embereket, akikről nem tudjuk, kicsodák, és milyen szándékkal érkeznek" -  kezdte ünnepinek nem nevezhető beszédét a határvadászoknak Orbán, nagy ívben kikerülve, milyen szerep várhat egy rendőrre a társadalomban, vagy hogy mi a modern rendőrség dolga.

Orbán Viktor azt is mondta: ragaszkodni kell ahhoz, hogy Magyarország sorsáról csak és kizárólag a magyarok dönthessenek. Ha ugyanis hagyták volna az ellenkezőjét, akkor Európába még mindig százezerszám özönlenének ismeretlen bevándorlók Magyarországon keresztül - feszített büszkén a miniszterelnök, szemet hunyva a tény felett, hogy két éve a magyar állam is százezer szám engedett tovább regisztráció nélkül embereket Nyugat felé.

Orbán Viktor miniszterelnök, mellette Papp Károly országos rendőrfőkapitány , Pintér Sándor belügyminiszter , Simicskó István honvédelmi miniszter  és Benkő Tibor a honvédvezérkar főnöke  MTI Fotók: Máthé Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök, mellette Papp Károly országos rendőrfőkapitány , Pintér Sándor belügyminiszter , Simicskó István honvédelmi miniszter és Benkő Tibor a honvédvezérkar főnöke MTI Fotók: Máthé Zoltán

A most felavatott rendőrök nagy része valószínűleg a határra lesz vezényelve - az MTI egyenesen határvadászoknak nevezte a felavatott rendőr tiszthelyetteseket -, feltehetően ezért is beszélt ennyit a migrációról Orbán, aki sokadszor próbálta az újoncok fejébe verni: ha nincs határvédelem, nincs fejlődés és jólét sem, csak félelem, düh, zavarodottság és emberek közé hajtó teherautók. Ezzel a mondatával ismét tökéletesen összemosta a többgenerációs, már Európában született bevándorlók terrortámadásait a mostani menekültválságal.

Ha netán érdekelné, hogy mit hordott még össze a terroristákról, migránsokról és Brüsszelről a kormányfő, akkor a beszédét ide kattintva visszanézheti!

Szerző
2017.06.17 11:52
Frissítve: 2017.06.17 18:28

Huszonkét tüntetőt vett őrizetbe a rendőrség

Publikálás dátuma
2018.12.14 15:18

Fotó: / Tóth Gergő
A szerdai tüntetéssel összefüggésben 35, a csütörtökivel kapcsolatban 16 embert állítottak elő. Külföldiek is vannak köztük.
A távirati iroda értesülései szerint az előállítottak közül a szerdai események után 18 embert vettek őrizetbe (ötöt közülük a Központi Nyomozó Főügyészség), a csütörtöki demonstrációval kapcsolatban négyen vannak őrizetben. Az előállítások indoka között garázdaság, rongálás, lopás, igazolás megtagadása szerepel.
A szerdai tüntetésen előállítottak között tíz ember büntetett előéletű (többek között lopás, garázdaság miatt). Egy belga és egy német állampolgárt is elfogtak, velük szemben a Központi Nyomozó Főügyészség folytat eljárást hivatalos személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt. A csütörtöki tüntetéseken az előállítások mellett majdnem 300 embert igazoltattak, 201 ember ellen közlekedési szabálysértési feljelentést tettek. A szerdai tüntetésekkor kilenc rendőr, csütörtökön pedig öt sérült meg.
2018.12.14 15:18

Hétvégén már országszerte esni fog a hó

Publikálás dátuma
2018.12.14 15:04

Fotó: / Németh András Péter
Szombaton a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 fok körül alakul. Több megyében hófúvás miatt is figyelmeztetnek.
A mediterrán térségben örvénylő ciklon csapadékzónája fokozatosan fölénk helyeződik, és egyre többfelé várható havazás – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.
Szombaton borult lesz az ég, országszerte számíthatunk havazásra, és a keleti határnál átmenetileg vegyes halmazállapotú csapadék is kialakulhat. Az északi, északkeleti szél megélénkül, főként az Alpokalján és az Észak-Alföldön meg is erősödik, az ott kialakuló hóréteget hordhatja a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -4 fok között várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 fok körül alakul.
Szombatra csaknem az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a havazás miatt, az érintett területeken 12 óra alatt 5 centimétert meghaladó friss hó hullhat. Borsod-Abaúj-Zemplén, Vas és Zala megyében hófúvásra figyelmeztetnek.
Vasárnap nyugat felől csökken a felhőzet, de a keleti megyékben szinte egész nap erősen felhős vagy borult marad az ég. Az ország keleti felében egyre kevesebb helyen eshet a hó, de – főleg Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti felében – még este is havazhat. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -5 fok között alakul, de a derült, hófedte tájakon ennél több fokkal hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +2 fok között lesz.  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a havazás miatt. 
2018.12.14 15:04