Óránként 45 ezret fizetett ki a tanároknak a Klik

Publikálás dátuma
2017.06.19. 19:57
FOTÓ: Népszava
Nettó 45 ezer forintos órabért fizetett ki a Klik tanárok továbbképzéséért - írta meg az Átlátszó. 

Az előadásokon részt vevő tanárok harminc órában kaptak tanulási problémákkal kapcsolatos képzést, további öt órában pedig az egészséges életre nevelésről hallgathattak tudnivalókat. Ezért a 35 óráért összesen 1 593 900 forintot kapott az előadó, Uzsalyné Pécsi Rita. Az előadó pedagógiai-nevelési szakértőként rendszeres fellépő egyházi, vagy egyházi kötődésű szervezetek rendezvényein, saját rovata van az Új Emberben, előadásairól beszámol a Magyar Kurír, rendszeres előadója a Sapientia Hittudományi Főiskolának - írta a portál.

Szerző

Nekiment a fideszes polgármesternek az MSZP

Aláírásgyűjtést kezdenek a miskolci szocialisták az ifjúsági ház megszüntetése miatt - közölte a miskolci MSZP hétfőn, miután a múlt heti közgyűlésen a fideszes polgármester bejelentette, hogy az épületet önkormányzati rendészetté alakítják át.

A szervezet elfogadhatatlannak tartja Kriza Ákos polgármester döntését az ifjúsági ház megszüntetéséről, és határozottan kiáll az intézmény megmaradása mellett, fejlesztése érdekében - tudatták.

A miskolci közgyűlés múlt heti ülésén Kriza Ákos polgármester megerősítette, hogy az ingatlan a jövőben a Miskolci Önkormányzati Rendészet központja lesz. Elmondta, azért fontos az épület a rendészetnek, mert stratégiai szempontból jó helyen van, onnan lehet ellátni legjobban a rendészeti munkát. Kriza hozzátette, hogy máshol megteremtik a körülményeket a szabadidőház működéséhez.

Szerző

Már forog a Valami Amerika 3

Publikálás dátuma
2017.06.19. 19:03
Fotók: Wlcsek András
Herendi Gábor a hétvégén el kezdte forgatni a Valami Amerika 3 című nagyjátékfilmjét. A tervek szerint a forgatás 35 napig tart, a film premierje 2018. február 15-én lesz a magyar mozikban.

A Valami Amerika első részét 2002-ben, a másodikat 2008-ban mutattuk be. Az eltelt 15 év alatt folyamatosan azzal szembesülök, hogy a mozik és a televíziók újra és újra műsorra tűzik, a nézők szinte követelik a folytatást, egyfajta kultuszfilm lett. Mindkét film forgatása felejthetetlen élmény volt nemcsak a színészeknek, hanem az egész stábnak, így minden amellett szólt, hogy vágjunk bele a következő részbe. Izgatottak vagyunk, de felkészültünk és nagyon bízunk benne, hogy a nézők a harmadik részt is legalább annyira fogják szeretni, mint az első kettőt." - mondta Herendi Gábor. 

A Valami Amerika 3 szereposztása nagyrészt követi az első két részét, de új sztárok is feltűnnek majd a vásznon. Pindroch Csaba, Szabó Győző, Hujber Ferenc, Szervét Tibor, Ónodi Eszter, Oroszlán Szonja, valamint Csuja Imre, Faragó András, Thuróczy Szabolcs, Tompos Kátya mellett a harmadik részben Pokorny LiaStohl András, László Zsolt, Nagy Ervin, Kovács Lehel, Döglégy és Scherer Péter is jelentős szerepeket kaptak.

A Valami Amerika 3 története szerint, Tamás, Ákos és András, a balek testvérek minden eddiginél lehetetlenebb helyzetbe kerülnek a szélhámos Alexnek köszönhetően. A körülményeket bonyolítja a rendőrség és a két rivális maffiabanda, Baláék és Toniék is. Egy rejtélyes, milliókat érő, lopott bélyegért indul hajsza, aminek tétje a fiúk sorsa. Eszter és Timi is beleveti magát a nyomozásba, mindenki versenyt fut az idővel. 

A Valami Amerika 3 stábjából több kreatív szakember is részt vett az első két rész alkotói között, de új nevek is csatlakoztak a csapathoz. Herendi Gábor rendező a Valami Amerika 3 produceri feladatain Nagy Mónikával és Peták Eleonórával osztozik, a forgatókönyvet együtt jegyzi Divinyi Rékával. A film operatőre Márton Balázs, látványtervezői Horváth Viktória és Nánássy Zsolt, jelmeztervezője Sinkovics Judit, hangmérnöke Major Csaba, vágója Király István, gyártásvezetője Téni Gábor.

A Valami Amerika 3 a Vertigo Média forgalmazásában február 15-én kerül a magyar mozikba.

Szerző