Robbantás Brüsszelben - Terrortámadás történt (Videók)

Publikálás dátuma
2017.06.20. 23:41
Forrás: youtube.com
A helyszínen tartózkodó katonák “semlegesítették” a brüsszeli Központi Pályaudvaron történt késő esti robbantás feltételezett elkövetőjét, a tűzszerészek utóbb hatástalanították a férfi derekára erősített robbanószerkezetet - közölte Eric Van Der Sypt, a fővárosi ügyészség szóvivője, aki később bejelentette, hogy meghiúsított terrortámadásként kezelik a történteket.

A támadó súlyosan megsebesült, de állítólag nem halt meg. A szóvivő megerősítette, hogy az incidensnek nincsenek más sérültjei. A helyszínre hatalmas erőkkel kivonuló rendőrség, katonaság és tűzoltóság ellenőrzése alatt tartja a helyzetet — nyugtatták meg az illetékesek a közvéleményt.

Szemtanúk szerint este fél 9-kor robbanások hallatszottak és kisebb tűz ütött ki a brüsszeli Központi Pályaudvaron. A pályaudvar egyik alkalmazottja több médiának azt nyilatkozta, hogy a feltételezett elkövető azt kiabálta: “Allah Akbar!” A robbanásokat követően az emberek fejvesztve menekülni kezdtek az épületből és a peronokról. A rendőrség és a katonaság 2 perc alatt kiérkezett a helyszínre, és kiürítette az épületet, valamint a környékét.

Az incidens nyomán pánik tört ki a pályaudvarhoz közeli híres brüsszeli téren, a Grand Place-on is, amelyet a rendőrség szintén kiürített, de nem talált a környéken semmi gyanúsat.

A vasúti közelekedés szünetel Brüsszelben, és néhány metróvonalon sincs közlekedés.

A tavaly márciusi brüsszeli merényletsorozat óta a közintézményeket, a nagyobb közlekedési csomópontokat és a pályaudvarok fegyveres katonák őrzik. 

Tavaly március 22-én a belga fővárosban a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson is terrortámadást hajtottak végre, harminckét ember halálát okozva. A robbantásos merényletek elkövetőjeként az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett. Belgiumban még mindig hármas, azaz "súlyos" fokozaton tartják a terrorkészültségi szintet. Ez azt jelenti, hogy a fenyegetés jelentős, "lehetséges és valószínű" terrortámadás.

Frissítve: 2017.06.21. 02:22

Negyedmilliárdba kerülhet a Budapest 2024 felszámolása

Publikálás dátuma
2017.06.20. 23:17
Illusztráció: Facebook/BOM
Bár Budapest olimpiai aspirálása rég lekerült a napirendről, a pályázatért felelős Budapest 2024 Zrt. még jó ideig viszi a pénzünket – szúrta ki az mfor.hu.

Mint írták, a Zrt. végelszámolása majd csak 2018. december 31-én ér véget, s addig még 242,7 millió forintot biztosan el fognak költeni a cégre és megszüntetésére.

A számviteli szolgáltatásokra, könyvvizsgálatra megy el a legtöbb pénz, 84 millió forint. Irodabérlésre havonta 2,4 millió forintot költenek el, ez összesen 38,6 milliót fog jelenteni. Az informatikai eszközökre és szerverszolgáltatásra 29 milliót szánna, üzemeltetésre és takarításra pedig 28 milliót. A dolgozók leépítése folyamatos, a létszám június végére 17 főre mérséklődik majd, a megmaradt dolgozói állomány leépítése is megtörténik majd.

Szerző

3-as metró - Kispórolják az akadálymentesítést

Publikálás dátuma
2017.06.20. 22:15
FOTÓ: Tóth Gergő
A korábbi elképzeléshez képest is kevesebb állomást akadálymentesítenének a hármas metró felújítása során, ráadásul feleakkora büdzséből.

A kormány szűkmarkúsága miatt a korábbi elképzeléshez képest kevesebbet, kilenc állomást tervez akadálymentesíteni a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a tervek szerint ősszel induló hármasmetró-felújítás során - derült ki a fővárosi cég lapunknak küldött válaszából. A listából kitűnik: elsősorban a városházi tervek szerint első etapban felújítandó, olcsóbban renoválható északi pályaszakasz állomásait tennék könnyebben elérhetővé a mozgássérült utasok, kismamák vagy idősek számára. A jóval drágábban felújítható és akadály-mentesíthető középső és a déli szakaszon viszont több állomás is kimaradna.

Hol lesz akadálymentesítés?
Liftek:
- Újpest-Központ
- Újpest-Városkapu
- Gyöngyösi utca
- Forgách utca
- Árpád híd (már most is igénybe vehető lift)
- Lehel tér
- Nyugati pályaudvar
- Deák Ferenc
- Nagyvárad
- Népliget
- Határ út
- Kőbánya-Kispest (már most is igénybe vehető lift)
Kimarad:
- Dózsa György út
- Arany János utca
- Ferenciek tere
- Kálvin Tér
- Corvin-negyed
- Klinikák
- Ecseri út
- Pöttyös utca

A már üzemelő Árpád hídi és kőbánya-kispesti liftekkel együtt a húsz hármasmetró állomás kicsivel több mint fele, tizenkét állomás lenne a hármas metró felújításának végén elérhető a mozgássérültek számára. Ez eggyel kevesebb, mint amit korábban a kormány ígért: tavaly az MSZP-s Tóth Bertalan kérdésére Fónagy János, a nemzeti fejlesztési tárca parlamenti államtitkára még azt ígérte, hogy a metrófelújítás végén 13 állomás lesz lifttel ellátva, s úgy számoltak, ez 20 milliárd forintba fog kerülni. Ugyanakkor a most akadálymentesítésre szánt 10 milliárdos büdzsé még a korábbi, eleve megkurtított, "fapados" terveknél is kisebb összeg. Az érintettek, a mozgáskorlátozással élők szerint viszont a részleges akadálymentesítés nem oldja meg a problémáikat.

„Egyetlen egy megoldást tudnunk elfogadni: ha minden megálló akadálymentes lesz, mondta a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének (MEOSZ) főtitkára, hozzátéve: egy emberi jogi kérdés nem lehet pénzkérdés.

„Mikor jutunk el odáig, hogy ha valamit átépítenek azt úgy alakítsák ki, hogy az mindenki számára használható legyen?” - tette fel a kérdést Szakály József. A MEOSZ és a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete korábban levéllel fordult Tarlós István főpolgármesterhez e kérdésben. Szakály nem tud olyan esetről, hogy a tervezés során ténylegesen figyelembe vették volna fogyatékkal élők véleményét.

A legrosszabb helyzetbe a VIII. és IX. kerület rászorulói kerülnének: a Józsefváros és Ferencváros által érintett öt megállóból csak egy, a Nagyvárad tér lenne akadálymentesített, mint azt Erőss Gábor, a Párbeszéd (PM) önkormányzati politikusának kérdésre az önkormányzat is megerősítette. Pedig szerinte a májusi testületi ülésen Kocsis Máté polgármester még azt ígérte, hogy a metrófelújítások kapcsán liftek is lesznek és akadálymentes aluljárók is megvalósulnak, de Kocsis lelkesen érvelt az akadálymentesítés fontossága mellett is. (A Józsefvárosi Önkormányzatot is megkerestük, egyelőre nem válaszoltak - a szerk.) Erőss szerint érthetetlen, hogy miért csak egyes megállókat akadálymentesítenek. Szerinte lehetetlen állapot, hogy ha egy mozgáskorlátozott utas, kismama vagy idős ember elindul Kőbányáról, ne tudjon átszállni a Kálvin téren vagy a Corvin-negyednél, vagy ne tudjon elmenni vizsgálatra a Klinikákhoz.

Arról, hogy hogyan választották ki az akadálymentesítésre az egyes állomásokat a BKK azt írta lapunknak, hogy az utasforgalom, a felszíni alternatív útvonalak utazási ideje és közintézményi hasznosság értékelése alapján rangsoroltak. Mivel a metróberuházás keretét a kormány határozatban rögzítette, így a rendelkezésre álló keretösszegből és a felállított rangsorból alakult ki a BKK akadálymentesítési terve. Más szóval: ennyire telik, pláne, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nemrégiben közölte, a főváros nem számíthat a 137,5 milliárdos kereten felül többletforrásokra az államtól. Mint arról írtunk, mivel a kormányhátszelet élvező építőcégek nemrégiben harmadjára is felpumpált, 170 milliárd forint feletti árajánlatot adtak be a hármas felújításra, Tarlós István ezért úgy döntött, egyelőre csak az olcsóbb északi állomások és a halaszthatatlan metróalagút felújítást kezdik el.

FOTÓ: Tóth Gergő

FOTÓ: Tóth Gergő

Csakhogy a most tervezett, részleges felújítás esetén hosszú évtizedekre is kiszorulhatnak a közlekedésükhöz és a tájékozódásukhoz a hagyományostól eltérő műszaki megoldást igénylő emberek a forgalmasabb metróállomásokról - derül ki a lapunk által megkérdezett rehabilitációs környezettervező szakmérnök szavaiból. Szabó Henriett arra figyelmeztetett: évtizedekre meghatározhatja a metró elérhetőségét ha most nem akadálymentesítik azt. Utólag ugyanis már jóval költségesebb lehet külön-külön akadálymentesíteni a most kihagyott állomásokat.

Az északi szakaszon „csak” a Dózsa György útnál nem valósulna meg az akadálymentesítés, igaz, korábban a metrófelújítást lebonyolító Főmterv Zrt. levelében még azt ígérte a XIII. kerületnek, hogy az összes állomás elérhető lesz. Az önkormányzatnál elmondták: ragaszkodnak a kerület összes állomásának az akadálymentesítéséhez. „Az eltelt húsz évben a kerület összes fejlesztése akadálymentesítéssel együtt valósult meg. Úgy gondolom, hogy a XXI. században ez alapkövetelmény” - mondta lapunknak Gellért Lajos, a kerület sajtóreferense, hozzátéve: a Dózsa György út akadálymentesítése azért lenne fontos, mert a területen intenzív intézményi fejlesztés történik, így a jövőben várhatóan ennél a megállónál is jelentősen meg fog növekedni a forgalom.