Előfizetés

Szentivánéji álom a Vajdahunyadvárban

Shakespeare Szentivánéji álom című komédiájának világát elevenítik meg szombaton, a múzeumok éjszakáján a Magyar Mezőgazdasági Múzeum (MMGM) programjai, melyek között lesznek nyomozójátékok, középkori forgatag, vártörténeti séták és borkóstoló is.

Ezen az estén megnyílnak a Vajdahunyadvár látogatók elől máskor elzárt részei, de az MMGM kalandos gyűjteménylátogatásokkal, rendhagyó tárlatvezetésekkel és éjszakai toronytúrával is készül a múzeumok éjszakájára - közölte az intézmény.

Brunner Márta, Majzik Edit, Bezerédi Zoltán és Róbert Gábor színművészek tartanak szubjektív, személyes történetekkel átszőtt tárlatvezetéseket, illetve vártörténeti sétákat; az érdeklődők emellett izgalmas, ismeretterjesztő előadásokon vehetnek részt, például arról hallhatnak majd, hogy milyen taktikai megfontolásból virágoznak egyes növények az éjszakai órákban.

Ezen a napon nyílik meg Élcelődjünk huszár módra - Garay Ákos művészete címmel az MMGM új időszaki kiállítása, de a mulatság sem marad el Szent Iván éjjelén. A látogatók a Vajdahunyadvár udvarán koncerteken és vásári mutatványosok produkcióin szórakozhatnak, a bátrabbak tűzugrással próbálkozhatnak.

A Kadarka Szalonban a borbarátok megkóstolhatják az év legfinomabb kadarkáit. A történelmi falak között idén első alkalommal a kadarkát termelő magyarországi borvidékek - Csongrád, Eger, Hajós-Baja, Kunság, Szekszárd és Villány - mellett határon túli magyar pincészetek is bemutatkoznak.

A Múzeumok éjszakája összes programja a itt található.

Színes Falu a Gyerekszigeten

Publikálás dátuma
2017.06.23. 07:49

A Színes Falu azzal az elhatározással jött létre, hogy megismertesse a gyerekekkel és szüleikkel három magyarországi bevándorló közösség - szír, vietnámi és nigériai - tagjait, természetessé tegye az ittlétüket, és elfogadásukat. A Gyereksziget idei utolsó hétvégéjén 10 és 18 óra között várják a látogatókat.

Közösségi film készül a Szabihídról

Publikálás dátuma
2017.06.23. 07:48
Filmkészítés piknikezés közben FOTÓ: MTI/BALOGH ZOLTÁN

A 2013 szilveszterén készült BUÉK és az idén januárban született Ajándék után újabb közösségi dokumentumfilm készül. Ezúttal a négy nyári hétvégén lezárt Szabadság-hídról lehet forgatni.

Regős Ábel filmrendező és csapata várja a profi és amatőr kamerával felvett, Szabihidas élményeket. A #szabihid közösségi dokumentumfilm készítői olyan személyes történeteket szeretne megörökíteni, melyek a hídon történtek a 2017-es közösségi pikniken. Várják a telefonnal vagy profi kamerával felvett felvételeket.

Az alkotásokat a szabihidfilm@gmail.com e-mail címre lehet küldeni, vagy ugyanezzel az e-mail címmel egy GoogleDrive mappában megosztani. A hétvégi Szabihídra önkéntes stáb jelentkezését is várják, akiknek segítségével még inkább közösségi élménnyé válhat a film készülése.

Kapcsolódó
"Ez itt az én hazám..." - Indult a Szabihíd projekt