Kukában is guberál az Echo Tv, hogy besározza Czeglédyt

Publikálás dátuma
2017.06.24. 11:04
A (szenny)csatorna egyik vezető arca - Forrás: Facebook
Mészáros Lőrinc propagandatévéjének munkatársai azt állították, bizonyítékokat tüntetnek el a Human Operator irodájánál. A Szombathelyen forgató Mészáros-stáb munkatársai a letartóztatott Czeglédy Csaba cége Kossuth utcai irodája mögötti kukákat vizsgálták át szerdán, majd azt állították, hogy a cégnél ÁFA-bevallásokat semmisítettek meg.

Kihívták a rendőrséget és a NAV-ot is, ám a jelek szerint a két hatóság véleménye nem befolyásolta őket. Sőt, miután a rendőrség és a NAV sem tartott igényt a talált papírokra, a tévések vitték magukkal azokat. Mindkét szerv cáfolta az Echo TV állításait. A cégnél a múlt héten a NAV már tartott házkutatást, akkor minden, az ügyhöz szükséges iratot lefoglaltak, értetlenül is állnak a mostani Echo TV-s botránykeltés előtt. (forrás: nyugat.hu)

lásd még: Czeglédy Csaba őrizetben - Reagált Botka

Szerző

Fejcsere jöhet a MÁV-nál?

A MÁV egy teljesen kezelhetetlen társaság, ezt így nyilvánosan is ki kell hogy mondjam. Egyszerűen alkalmatlanok az együttműködésre és a hatékony munkára – jelentette ki Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester a város csütörtöki testületi ülésén – számolt be róla a baon.hu.

Az egész egy közérdekű, de nem túl izgalmasnak mondható közgyűlési napirendi ponttal kezdődött. Ez arról szólt, hogy a város támogatási kérelmet nyújt be a Szolnoki út teljes felújítására, és a 3,2 kilométer hosszú szakaszra az önkormányzat szeretne elnyerni közel 900 millió forintot. Király József MSZP-s képviselő ennek kapcsán felvetette, hogy célszerű lenne az ottani aluljárót is rendbe tenni.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester azt mondta: „az aluljáróval tényleg nem tudunk mit kezdeni, mert a MÁV egy teljesen kezelhetetlen társaság. Ez így nyilvánosan is ki kell hogy mondjam. Egyszerűen alkalmatlanok az együttműködésre és a hatékony munkára” – jelentette ki.

– Annyi levelet, annyi egyeztetést, annyi telefont elintéztünk már az utóbbi időben, és egyszerűen semmi nem történik. Folyamatosan azt kapjuk vissza, hogy miért nem lehet megcsinálni. Tehát nem azon gondolkodnak, hogy hogyan, hanem hogy miért nem. Ameddig ez a szellemiség nem változik meg a vasúti társaságnál, addig nagy bajban leszünk itt Kecskeméten is – tette hozzá aztán a polgármester, akinek szavait nagy taps fogadta a városháza dísztermében.

Korábban is voltak olyan lépései a MÁV-nak, amelyek nem nyerték el a polgármester tetszését, de az volt az utolsó csepp a pohárban, hogy a helyi állomásvezető nemrég felszólította: a város helyezzen ki térfigyelő kamerákat a MÁV területén, a lopások visszaszorítása érdekében. Ez a polgármester szerint egyáltalán nem az önkormányzat feladata lenne, mint ahogy nem a városnak kellett volna biciklitárolókat sem kihelyeznie a vasútállomáshoz.

A polgármester a sajtónak kifejtette, szerinte a MÁV nem szolgáltat Kecskeméten. A vezérigazgatóval kétszer egyeztetett, ő megértő volt a helyi problémák iránt, de ezek megoldása középvezetői szinten elakad. A MÁV-nál meglátása szerint két végletben gondolkodnak: vagy semmit nem fejlesztenek, vagy mindent felújítanak, ami pedig nyilván milliárdokba kerül. Ezért a kecskeméti önkormányzatnál arra jutottak, hogy saját költségre elkészíttetik a tervet a pályaudvar felújítására. Az aluljárónál a szivattyú üzemeltetését átvenné a város, de a MÁV úgy tájékoztatta az önkormányzatot, hogy erre nincs lehetőség.

A Szemerey család - Matolcsy György rokonai: Szemerey Tamás és Szemerey Zoltán befektetési cégeiken keresztül 99 százalékot meghaladó tulajdonrészt szereztek a Pécsi Sörfőzde Zrt.-ben a minap. A kecskeméti polgármester férje, Szemerey Szabolcs cége 400 milliós kedvezményes hitelhez jutott, amelyet unokatestvérei Matolcsy György és Szemerey Tamás folyósítottak neki.

A polgármester szavait ezzel a háttérrel is értelmezve nem sok jót jósolunk a MÁV vezetőinek.

Szerző

Áder hobbijáról gyártanak tájékoztató füzeteket (videó)

Publikálás dátuma
2017.06.24. 10:20
Forrás: ATV/Híradó
Júliusban tájékoztató kiadványt juttatnak el a több mint 400 ezer horgászhoz a Magyar Horgász című újságon keresztül - mondta el Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott egy gyáli horgásztónál tartott pénteki sajtótájékoztatón.

A tájékoztató a Miniszterelnöki Kabinetiroda kiadásában, a Magyar Országos Horgász Szövetséggel (Mohosz) együttműködve készült.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a miniszterelnöki megbízott hangsúlyozta, a Mohosz az ország egyik legnagyobb civil szervezete, és az elmúlt években komoly közös eredményeket értek el. Nyitrai Zsolt ezek között említette az új halgazdálkodási törvényt, valamint azt, hogy a természetes vizek túlnyomó részben horgászegyesületi kezelésbe kerültek.

A tájékoztató füzet egyebek mellett bemutatja, hogy a horgászsportban milyen fontos nemzetközi eredményeket értek el a magyar horgászok, szó esik arról, hogy hungarikum lett a bajai és a tiszai halászlé. Szerepel a kiadványban a halhús általános forgalmi adójának (áfa) 27-ről 5 százalékra csökkentése jövő év január 1-jétől, amitől a hazai halfogyasztás növekedését várja a kormányzat - jelezte a miniszterelnöki megbízott.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda azt tervezi, hogy a következő időszakban több ilyen tájékoztató kiadványt ad majd ki, például a nyugdíjasoknak és a gazdáknak - mondta Nyitrai Zsolt.

Szűcs Lajos, a Mohosz elnöke a Miniszterelnöki Kabinetiroda tájékoztatása szerint a többi között kiemelte: a horgászjegy-bevételt az állam minden évben visszaadja, a horgászat céljaira lehet használni. Ebben az évben például 20 kisteherautót vettek, mintegy 400 halőri egyenruhát, csaknem 20 motorcsónakot és felszereléseket adnak át a halőrzésben részt vevőknek.

A szervezet elnöke kiemelte, tavaly arról is döntött a kormány, hogy 13 milliárd forintos keretösszegű horgász-turisztikai fejlesztéseket lehet majd megvalósítani.

A füzetet itt olvasgathatja

Szerző