Pótlóbuszozás az 1-es villamos egy szakaszán

Pótlóbuszok közlekednek az 1-es villamos vonalán Budapesten a Puskás Ferenc Stadion és a Népliget között július 1-je és 16-a között - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A pótlást azért kellett elrendelni, mert a BKV szakemberei pályafelújítást végeznek a Hungária körúton a Salgótarjáni utca és Kőbányai út között.  A felújítás ideje alatt közlekedő 1-es pótlóbusz a 901-es, a 918-as és a 937-es autóbusz megállóiban áll meg. Emellett a 77-es trolibusz Puskás Ferenc Stadion megállóját áthelyezik.

Szerző

"Emberkísérlet a 3-as metrón, Tarlós orosz rulettje a budapestiekkel"

Ezt Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője mondta a metró Deák Ferenc téri bejáratánál tartott sajtótájékoztatóján, ahol leszögezte:  a lehető legrövidebb időn belül garantálni kell a balesetmentes és biztonságos közlekedést a 3-as metrón.

Horváth Csaba  emlékeztetett: az elmúlt időszakban a felújított orosz szerelvények két meghibásodása is életveszélyes volt. Amikor például mindkét irányba kinyíltak az ajtók, de volt olyan is, amikor egyáltalán nem nyíltak ki az ajtók és a vésznyitó sem működött. Ez nem más, mint orosz rulett. Ezt a játékot Tarlós játssza a budapestiekkel - fogalmazott a szocialista politikus. Horváth szerint a felelősség a főpolgármestert terheli a kialakult helyzet miatt, hiszen ki lehet az a hülye, aki Mercedes áron megrendeli az 1200-as Zsigulijának a felújítását? A kötbérigény bejelentése pedig semmi másról nem szól, minthogy Tarlós István "mosakodik a felelősség alól". A metrókocsik felújítását úgy jellemezte, ez az Orbán-Tarlós-paktum, amely Orbánnak egy méregdrága Paks II.-t, Tarlós Istvánnak pedig egy aranyáron vásárolt ócskavasat jelent. Szorgalmazta, hogy a nyomozó hatóságok vizsgálják felül az oroszokkal kötött üzletet.

Szerző

Ne bagatellizáljon! - Az LMP vitára hívja a Fidelitas vezetőjét

Publikálás dátuma
2017.06.26. 17:33
Forrás: Fidelitas/Facebook
A közlemény szerint miután Böröcz László a Magyar Hírlapnak adott interjújában semmi kivetnivalót nem látott a fiatalok elvándorlásában, az LMP vitára hívja a Fidelitas vezetőjét.

Magyarország egyik legsúlyosabb problémája a tömeges elvándorlás. Havonta több ezer fiatal hagyja itt ezt az országot, mert itthon nem találják meg a számításaikat. Ha Böröcz László, a kormányzó Fidesz ifjúsági szervezetének elnöke ebben semmi problémát nem lát és bagatellizálni próbálja a helyzetet, akkor legyen benne annyi bátorság, hogy álláspontját nyilvánosan is megvitatja velünk. Aki szétnézve az országban, értékelve a fiatalok lehetőségeit és a kormány ifjúságpolitikáját erre a kijelentésre jut, az ütköztesse álláspontját az ellenzékkel is!

Az LMP nyilvános vitára hívja Böröcz Lászlót. Mondja meg, hogy mikor és hol, és vitázzunk erről az ország számára súlyos kérdésről!

Kanász-Nagy Máté,
az LMP ifjúsági szakszóvivője
Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

Szerző