Hajóval is elérhető versenyhelyszínek

Publikálás dátuma
2017.06.27 07:54

Hajóval is megközelíthetőek lesznek a versenyhelyszínek a budapesti és balatonfüredi vizes világbajnokságon. 

A MAHART PassNave és a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. bemutatták azt a 12 db új MAHART-kikötőt amelyek a világbajnokságra készültek el. A sajtó nyilvános bemutatón elhangzott: a hajókon ingyen utazhat minden néző, aki napijeggyel rendelkezik valamelyik versenyre, ráadásul a szurkolók a MÜPA és a BME előtti parkolókat is térítésmentesen használhatják.

Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár elmondta, a világeseményre közel 2500 sportolót várnak, ezek a beruházások és fejlesztések, nem kizárólag a Világbajnokságot fogják szolgálni, a világesemény után idegenforgalmi szempontból is gazdagítják a fővárost.

Szántó Éva, a Bp2017 kft. ügyvezetője köszöntőjében dicsérte a dunai környezetet, majd hozzátette: egy olyan tömegközlekedési lehetőséget biztosítanak a házigazdák mindenki számára, mellyel több versenyhelyszínt kapcsolnak össze.

A kikötőket a vb után is hasznosítják. Egy részük a továbbiakban a budapesti és Dunakanyar menetrendi járatok kiszolgálásában vesz majd részt, másik részéből egy tematikus történelmi hajóbemutatót alakítanak ki. A tematikus túra indulópontja a Vigadó téren található Kossuth Múzeumhajó, és a Parlament előtt megtalálható Lajta monitor hajó. A túra útvonalának folytatásaként a további hajók kiállításához az Olimpiai parknál, a Margitszigeten és a Dagály-beruházásnál létesülő kikötők fognak helyszínül szolgálni.

Szerző

Hosszú és Verrasztó is győzött Marseille-ben

Publikálás dátuma
2019.03.22 20:03

Fotó: AFP/DPPI/ Stephane Kempinaire
Hosszú Katinka 400, Verrasztó Dávid pedig 200 méter vegyesen diadalmaskodott.
Hosszú Katinka 400, Verrasztó Dávid pedig 200 méter vegyesen győzött a Golden Tour elnevezésű úszóverseny-sorozat marseille-i állomásának pénteki nyitónapján. A háromnapos viadal honlapjának beszámolója alapján a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú 4:33.83 perces idővel, szezonbeli legjobb eredményével utasította maga mögé a mezőnyt. Ezzel az idővel a tavalyi glasgow-i Európa-bajnokságon – ahol ebben a számban nem állt rajthoz – aranyérmet nyert volna. Verrasztó Dávid ezúttal 200 méter vegyesen 2:01.29 perces idővel győzött, 200 méter pillangón pedig a dél-afrikai Chad le Clos mögött 1:59.22-vel második lett. 
Szerző

Szlovák–magyar: 11 embert állított elő a rendőrség

Publikálás dátuma
2019.03.22 18:10

Fotó: Népszava/ Molnár Ádám
A rendőröket többször is azért vetették be, hogy elkerüljék a két szurkolótábor találkozását.
A rendőrség 11 embert állított elő csütörtökön a szlovák–magyar EB-selejtező napján – írja az ujszo.com. Mária Linkešová, a Nagyszombati Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője a TASR-t arról tájékoztatta, hogy a mérkőzést veszélyesnek nyilvánították, ezért a biztonsági intézkedések keretében a rendőrség körülbelül 600 rendőrt és egy konfliktuselhárító egységet küldött az utcára, ezenkívül kutyás és lovas járőröket, valamint különleges járműveket is biztosított. „A rendezvény résztvevői nem sértették meg komolyabban a közrendet. A mérkőzés előtt a bevetett rendőrök kényszerítő intézkedéseket foganatosítottak a közbiztonság megőrzése érdekében” – tette hozzá.  Mint mondta, a rendőröket többször is azért vetették be, hogy elkerüljék a két szurkolótábor találkozását. „A sportrendezvényekről szóló törvény értelmében a rendőrök kilenc magyarországi polgár számára róttak ki 150-től 200 euróig terjedő pénzbüntetést különböző szabálysértések miatt. Az érintett személyek pirotechnikai eszközöket akartak a stadion területére vinni, és több esetben nem tartották tiszteletben a biztonsági egységek utasításait” – mondta a szóvivő. A rendőrség egy magyarországi állampolgár ellen – közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanújával – büntetőeljárást indított. „Hasonló szabálysértést követett el a közrend fenntartása ellen az a 28 éves nagyszombati szurkoló, aki a mérkőzés előtt egy teleszkópikus botot rántott elő, és a magyarországi szurkolókat provokálta” – közölte Linkešová. Az illetőt a rendőrségre szállították, ahol 200 eurós pénzbüntetést kapott.