Már a finálé a tét

Publikálás dátuma
2017.06.28. 07:52
Ronaldo a válogatottal is döntőzhet FOTÓ: GETTY IMAGES/FRANCOIS NEL
Portugália Chilével találkozik az Oroszországban zajló labdarúgó Konföderációs Kupa szerdai, kazanyi találkozóján, a tét pedig immáron a döntőjébe jutás lesz.

Az oroszországi torna legdrágább játékoskeretével rendelkező portugálok veretlenül várják az összecsapást, hiszen előzőleg a csoportkörben két győzelem (Oroszország és Új-Zéland ellen – a szerk.) mellett egyszer végeztek döntetlenre. A luzitánok eddig elért hét góljából kettőt az a Cristiano Ronaldo szerzett, aki ezzel az Európa-bajnok, egyszersmind a komplett mezőny legeredményesebbje. Érdekesség: Ronaldo 12 próbálkozásból köszönt be kétszer.

A B-csoportból továbbjutó Chile egyszer nyert (Kamerun ellen), ám Ronaldóékat óvatosságra intheti, hogy amint Ausztráliával, úgy a világbajnok németekkel is ikszeltek a csoportküzdelmek során. Kiválóságaik, Alexis Sánchez és Arturo Vidal egy-egy találattal járultak hozzá az eddigiekhez. A találkozót 20 órától élőben közvetíti az M4 Sport.

A másik elődöntőt csütörtökön játsszák. Onnan Németország tartalékos csapata vagy Mexikó kerülhet be a döntőbe, melyet vasárnap este rendeznek.

Mentálisan és fizikálisan is készen áll a Vasas

Publikálás dátuma
2017.06.28. 07:51
FOTÓ: GETTY IMAGES/SZIRTESI LÁSZLÓ
Ma reggel elindult a csütörtöki, izraeli Európa-liga selejtezőmérkőzés helyszínére a Vasas labdarúgócsapata. Gólokat kell rúgni a Beitar otthonában – közölte Remili Mohamed, a Vasas csapatkapitánya.

– Még Magyarországon?

– Kedden két edzésünk volt, a második 18 órakor, majd rövid pihenő után reggel 6-kor repülőre szálltunk. Előtte a Fáy utcai sporttelepnél találkozunk, szóval a tréning után rövid pihenő vár ránk.

– Izgatottan várják az utazást és a nemzetközi szereplést?

– Mentálisan és fizikálisan is készen állunk a selejtezőre, nagyon várjuk már a kezdését. Reméljük, olyan eredményt tudunk elérni idegenben, amellyel reális esélyünk marad a továbbjutásra.

– Habár a riválist sújtó szankció miatt a Vasas szurkolói sem mehetnek be a stadionba, a klub mégis 17 év után szerepelhet újra európai kupában, szurkolói részről felfokozott a várakozás. Érzékelnek ebből valamit?

– Annyira nem, nem is feltétlenül volna jó, ha azzal foglalkoznánk, hogy ki mennyire várja a visszatérést. Tudjuk, hogy sokan elkísértek volna minket, de mi ezzel nem foglalkozunk a meccs előtt. Magyarországon rendezik a visszavágót, reméljük, akkor sokan ki tudnak majd jönni.

– Miként fogadták, amikor megtudták, hogy azzal a Beitar Jeruzsálemmel találkoznak az első selejtezőkörben, amelyet a sorsolást megelőző napon legyőztek felkészülési mérkőzésen?

– A sorsolás előtt egymás között szóba került, hogy jó dolog volna azt a csapatot kapni, amellyel előző nap találkoztunk, ellenük volna kiindulási pontunk, tudnánk, mire számíthatunk tőlük. Milyen kicsi a világ, hogy végül éppen őket kaptuk! Akkor hirtelen nem is arra gondoltam, hogy milyen játékerőt képviselnek, inkább csak nevettünk a társakkal, hogy ez csak velünk történhet meg. Nem foglalkoztunk azzal, hogy a Beitar helyett kivel lett volna előnyösebb összekerülni, inkább abból indultunk ki, hogy egy nemzetközi szinten is jegyzett csapattal szemben csapatként és egyénileg is megtudhatjuk, hogy hol is tartunk jelenleg.

– Az az ominózus, 2-1-re megnyert edzőmeccs jelenthet kiindulási alapot?

– Szerintem nem, de a vezetőedzőnk biztosan látott olyan dolgot, amelyből kiindulhatunk. Noha a friss tapasztalatok miatt valamilyen szinten van rálátásunk a Jeruzsálemre, én személy szerint nem abból indulok ki, hogy egyszer már megvertük őket.

– Előnyt jelenthet a Vasas számára, hogy az izraeli stadionba nem mehetnek be a nézők?

– A meccs után erre könnyebb volna felelni, de előzetesen azt mondom, talán minket segíthet ez, hiszen tudjuk, hogy a Beitar egyébként fanatikus szurkolótábort tudhat maga mögött, akik rendre megtöltik a stadiont. Bízunk benne, hogy a körülmények minket fognak segíteni.

– A párharc második, budapesti mérkőzését megelőzően lehet arról beszélni, hogy milyen eredmény elérése volna ideális a továbblépés szempontjából?

– Nem, hiszen például tavasszal volt olyan kupameccsünk, amikor idegenben győzni tudtunk, aztán a visszavágón kikaptunk, s csak az idegenben lőtt gólunknak köszönhettük a továbbjutást. Olyan eredmény egyébként sincsen, amire biztosan ráfeküdhetnénk. Gólt, gólokat kell szereznünk Izraelben, hogy reális esélyünk legyen a visszavágón, ilyen szempontból majdnem mindegy, hogy döntetlent érünk el vagy győzünk-e. Nyilván jobb lenne nyerni, de akár egy 3-2-es vereséggel is lehet esélyünk a továbbjutásra. Ami biztos: gólt, gólokat kell rúgni.

– Alig egy hónapja játszották a Ferencváros elleni Magyar Kupa-döntőt, amely után szemlátomást ön érzékenyült el a legjobban, könnyek között nyilatkozott. Végleg maguk mögött hagyták az elszalasztott lehetőség okozta keserűséget?

– Nekem aznap volt a születésnapom, így az az este kisebb mélypontként megmaradt bennem, a csapat egészén viszont úgy érzem, már nem bánkódnak a vereség miatt. Ezért is jó, hogy a két szezon között viszonylag rövid idő maradt, hiszen a kupadöntő pozitívumaira is építve máris az új lehetőségekre koncentrálunk. Ha az elveszített lehetőséget már nem kaphatjuk vissza, mégis olyan mérkőzések következnek, amelyekért a teljes előző idényben dolgoztunk.

Lesz élő közvetítés
A Vasas Szurkolói Szövetsége nyílt levélben fordulót a csütörtöki meccset eredetileg nem közvetítő MTVA-hoz, ezt követően kérdezte lapunk is a köztévét. „A célunk eddig is az volt, és ezután is az lesz, hogy az összes magyar csapat valamennyi nemzetközi mérkőzését élőben megmutassuk. Ennek megfelelően kezdtük el gyorsan a tárgyalásokat az érintettekkel, és ez lehetővé tette, hogy a Beitar–Vasas találkozó is képernyőre kerüljön” – válaszolta keddi érdeklődésünkre tegnap a társaság sajtóosztálya. Amint azt hétfő este közölték, az összecsapást 18.45-től élőben az m4sport.hu-n, később felvételről az M4 közvetíti.Szerző

Még több pénz a határvadászoknak

A rendőrség jövő évi költségvetési támogatásának főösszege 308 milliárd forint, csaknem 60 százalékkal több, mint amennyi 2010-ben volt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság, amely szerint a kormány 2015 óta már csaknem 68 milliárd forint többlettámogatást biztosított a határvédelemmel és az illegális migráció kezelésével kapcsolatos feladatokra. Hozzátették, rövid időn belül további mintegy 114 milliárd forint áll majd rendelkezésre. Ebből 97 milliárdot a Készenléti Rendőrség határvadász bevetési osztályainak létszámfejlesztésével kapcsolatos feladatok végrehajtására fordíthatnak.

Szerző