Kórházból szökött meg egy rab - Ezt a nőt keresi a rendőrség!

Publikálás dátuma
2017.06.28. 17:06
Forrás: police.hu
Megszökött egy fővárosi egészségügyi intézménybe kihelyezett rab szerda délelőtt, a 43 éves nőt a rendőrség keresi - közölte a Büntetés-végrehajtási szervezet szóvivője.

Orosz Zoltán elmondta: a 43 éves, jogerős szabadságvesztését töltő nőt egy budapesti egészségügyi intézményben helyezték el, a nő orvosi ellátását a büntetés-végrehajtási szerv - tekintettel egészségügyi állapotára - nem folyamatos őrzés, hanem visszatérő ellenőrzés mellett biztosította. A rab azonban szerdán a délelőtti órákban engedély nélkül eltávozott a kórházból.

A büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség azonnal megkezdte a nő felkutatását, amely jelenleg is nagy erőkkel zajlik. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az esettel kapcsolatban belső vizsgálatot indított - tette hozzá a szóvivő.

Forrás: police.hu

Forrás: police.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható Kanizsay Szilvia tartózkodási helyéről  információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett hívja az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számát, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikét.

A Bors úgy értesült: a nő lopás miatt töltötte büntetését, amelyből már egy év sem volt hátra. Ugyanakkor több hasonló ügye is folyamatban van, valószínűleg újabb évekkel toldva meg ezzel büntetését. Információik szerint egy VIII. kerületi kórház neurológiai osztályáról szökött meg, végtagbénulása miatt kerekesszékkel közlekedik.

Szerző

Terjed a zsarolóvírus - Megvan a megoldás

Publikálás dátuma
2017.06.28. 16:20
Illusztráció: Thikstock
Óriási kibertámadás okozott fennakadásokat több ország informatikai rendszereiben. Az első jelzések Ukrajnából érkeztek, ahol több bankot, vállalatot, kormányzati számítógépes rendszereket, az állami elektronikus műveket, a kijevi Borispol repülőteret is érintette az attak. A Cybereason izraeli cég egyik alkalmazottja közben rájött, hogy miként lehet egyszerűen blokkolni a zsarolóvírust.

Az Oschadbank tájékoztatása szerint bár néhány szolgáltatásukat megbénította a támadás, az ügyfeleik adatai biztonságban voltak. Oroszországban a Rosznyefty olajvállalat jelezte elsőként, hogy problémái adódtak, ám a kitermelés és a finomítás az átmeneti nehézségek ellenére sem állt le. A brit WPP ügynökség szerint a dán Maersk szállítmányozási cég szervereit is érintette a támadás, ahogyan a rotterdami kikötő teherszállító termináljait is.

Magyarországi áldozatról is tudni, az Index információi szerint a Nivea termékeivel is foglalkozó Beiersdorf leányvállalatát érte el a vírus. Szerdán a MÁV jegyeladási rendszere bénult meg. Felmerült, hogy a MÁV-Start problémáját is ez okozza, ezt azonban egyelőre semmi nem bizonyítja.

A BBC szakértőkre hivatkozva azt írta, a keddi támadás hasonló lehet a májusban a világon végigsöpört zsarolóvírus, a WannaCry támadásához.

A TASZSZ orosz hírügynökség közölte, a kiberbűnözés elhárítására szakosodott nemzetközi Group-IB szerint a szervereket egy korábbi, Petya névre elkeresztelt zsarolóvírus felfrissített változata támadta meg, a blokkolt adatokért cserébe 300 dolláros váltságdíjat követelve. A korábbi támadásnál megtalálták az "ellenszert", a hatóságok akkor és most is arra figyelmeztettek, senki ne fizesse ki a követelt pénzösszeget. Az új verziót Petrwapnek nevezték el.

Megvan a megoldás
A Cybereason izraeli cég egyik alkalmazottja kitalálta a módszert, ami egy egyszerű mechanizmus segítségével képes megakadályozni, hogy a kártékony számítógépes vírus titkosítsa a megtámadott komputerek tartalmát, és továbbterjedjen. Az egész világon és Izraelben is tovagyűrűző vírust felhasználó hackertámadás ellenszere egy meghatározott nevű fájl jelenléte lehet. Amikor a rosszindulatú szoftver dolgozni kezd, elsőként ellenőrzi a múltban futott és titkosított mappákat, hogy kétszer ne titkosítsa őket - hangsúlyozta Serper a Háárecnek.Szerző

Gyurcsány megegyezett az Orbán elleni bizonyítékokról

Publikálás dátuma
2017.06.28. 15:24
FOTÓ: Népszava
Megint találkozott titkos tárgyalópartnerével Gyurcsány Ferenc – ezt maga a DK elnöke árulta el az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. 

Emlékezetes, hogy Gyurcsány Ferenc először áprilisban beszélt arról, azért lett a mostani miniszterelnök egykori oroszellenesből Putyin elnök "legfőbb pártfogója", mert az orosz elnöknek olyan bizonyítékai vannak Orbán Viktor ellen, amivel a kormányfő zsarolhatóvá vált. Elmondása szerint erről egy titkos informátor tájékoztatta, aki dokumentumokat is mutatott. 

A DK elnöke ezután sokáig hallgatott arról, hogy pontosan milyen bizonyítékai is vannak Orbán ellen, most azonban azt elmondta, hogy a kormányfő svájci bankszámláinak létezését bizonyító dokumentumok áráról már megállapodtak. Szerinte tárgyalópartnerei nem csak pénzügyi alkut akarnak kötni vele.

„Engem kutyául izgat, hogy kivel ülök szemben, és ő meg kit szolgál. Ebben nem jutunk egyről a kettőre” – fogalmazott a korábbi kormányfő. Egyelőre optimista és rendíthetetlen, de óvatos is az ügyben. Azt is tudja, sokan azt gondolják, hogy csak blöfföl, de ennél szerinte veszélyesebb, ha ugyan látja a dokumentumokat, de nem beszél róluk. „Ha ez kiderül, akkor van politikailag végem” – mondta az ATV műsorában.

Szerző