Előfizetés

Tour de Hongrie - Sok munkája van a versenyorvosnak

Az eddig eltelt szakaszokon a korábbi esztendőknél több feladata akadt az idei Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen Rózsa Szilveszter versenyorvosnak.

Egy interjúban elmondta, három éve versenyvezető főorvos a viadalon. Az első év könnyedre sikeredett, tavaly már több dolga akadt, az idei eddigi "két és fél" szakaszon - a szerdai etapot a rossz időjárási körülmények miatt le kellett állítani - pedig sokkal több feladata adódott.

Pénteken volt az idei első komolyabb bukás, egy versenyző az árokba hajtott, agyrázkódással a dunaújvárosi kórházba vitették - idézte fel az eritreai Awet Habtom Tekle balesetét a Paks és Cegléd közötti etapról. A ceglédi befutónál pedig egy marokkói sportoló a kanyarban elcsúszott, vállát törte és ficamot szenvedett, őt a helyi kórházban látták el - tért ki El Mehdi Chokri bukására. A befutó után több csapat is megkereste, horzsolásos sebeket kellett ellátni - tette hozzá.

"Telefonon beszéltem a dunaújvárosi kórházzal, ahol megfigyelésen van az eritreai fiú, Cegléden pedig személyesen érdeklődtem az ellátó orvosnál, tőle tudom, hogy a marokkói versenyzőt az ellátást követően a csapata elszállította, a további műtéti kezelést otthonában fogják elvégezni" - mondta.

Felidézte, hogy a tavalyi Tour de Hongrie-n volt egy cseh kerékpáros, aki ütközött egy másik versenyzővel. Utóbbinak kulcscsonttörése lett, míg előbbinek agyrázkódása, és nem volt tudatában annak, mit tesz. Kórházba akarták vitetni, de ettől mereven elzárkózott. Akarata ellenére senkit sem lehet gyógyítani, így elengedték és a csapatautója felvette. Őt nem engedte volna további versenyezni - szögezte le Rózsa Szilveszter.

A Tour de Hongrie-n szombaton Karcagról Miskolcra teker a mezőny. A viadal vasárnap zárul, a Jászberény és Budapest közötti 112 kilométer végén a Városligetben lesz a befutó.

Kapcsolódó
Megvan az útvonala a Tour de Hongrie-nak

Meghalt Kovács László labdarúgókapus

Elhunyt Kovács László korábbi 12-szeres válogatott labdarúgókapus.

A Kisalföld internetes portál beszámolója szerint a volt játékos rövid szenvedés után, gyógyíthatatlan betegség következtében, életének 67. évében hunyt el.Kovács László a Videotonban és a Győri ETO-ban töltötte legjobb éveit, utóbbi együttessel kétszer is magyar bajnoki címet szerzett. A válogatott kapuját 12 alkalommal védte 1975 és 1977 között, és tagja volt az 1978-as argentínai világbajnokságon szereplő magyar nemzeti csapatnak.

Gyulai Memorial - Újabb riói olimpiai bajnok jelentkezett be

A női 400 méteres gátfutó Dalilah Muhammad személyében újabb riói olimpiai bajnok érkezik a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjra, amelyet kedden rendeznek Székesfehérváron.

A 27 éves amerikai mellett - tudatták szombaton a szervezők - ott lesz a gátfutók között honfitársa, a tavaly nyári játékokon harmadik Ashley Spencer, és az idei amerikai válogatón bronzérmes Kori Carter is. A mezőny minőségét emeli további két amerikai, a vb-bronzérmes Cassandra Tate és az olimpiai 6. helyezett Leah Nugent, valamint a világbajnoki döntős dél-afrikai Wenda Nel.

Indul Fehérváron a háromszoros Afrika-bajnok elefántcsontparti sprinter, Ben Youssef Meité, és a szintén 10 másodpercen belüli eredményre képes amerikai Isiah Young, a bahraini Andrew Fisher és a dél-afrikai Henrico Bruintjiens.

Korábban hét, a tavalyi riói olimpián egyéniben aranyérmes atléta részvételét jelentették be a szervezők: a kenyai David Rudisháét (800 m), a jamaicai Omar McLeodét (110 gát), a kalapácsvető lengyel Anita Wlodarczykét és a tadzsik Dilsod Nazarovét, a távolugró amerikai Tianna Bartolettáét és Jeff Hendersonét, valamint a bahamai Shaunae Miller-Uibóét (400 méter).