Kegyelmet kapott, de újra ölni akart

Publikálás dátuma
2017.07.02. 11:52
A kép illusztráció. FOTÓ: Thinkstock
Tanúk és a fegyverszakértő meghallgatásával folytatódik a Kecskeméti Törvényszéken annak a 64 éves férfinek a tárgyalása, akit szomszédja fejbe lövésével vádol az ügyészség. 

A vádirat lényege szerint a vádlott és a vele jó viszonyban lévő sértett között vita alakult ki, mert a sértett a tulajdonában álló földterületet nem kívánta eladni a vádlottnak. A vádlott emiatt indulatba jött és a sértettet egy-másfél méter távolságból, hátulról tarkó tájékon fejbe lőtte. A lövés következtében a sértett elesett, de eszméletét nem vesztette el, ugyanakkor az előzményekre nem emlékezett, magát rosszul érezte. A történtek után a vádlott és a sértett testvére a sebesültet közösen az orvosi ügyeletre szállították. A sértett az orvosi ellátás eredményeként életben maradt. A sértett sérülésének tényleges gyógytartama hat hónap volt, azonban a vádlott cselekményével maradandó fogyatékosságot és súlyos egészségromlást idézett elő a sértett egészségi állapotában.

A vádirat tartalmazza, hogy a vádlottat korábban életfogytig tartó szabadságvesztés büntetésre ítélték, melyből kegyelemből szabadult.

Szerző

Tombol a nyár – Napszemüveg-tolvajt keresnek

Publikálás dátuma
2017.07.02. 11:01

A tatabányai rendőrkapitányság lopás vétség gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. Az ez idáig ismeretlen férfi május 18-án 19 óra 3 perckor egy tatabányai üzletből napszemüvegeket lopott – írja honlapján a rendőrség.

A bűncselekmény elkövetőjét a biztonsági kamerák rögzítették. A rendőrség kéri, hogy aki a képeken látható személyt felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06/34-517-777-es telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, valamint a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, vagy írjon a komarommrfk@komarom.police.hu e-mail címre.

Szerző

Tűzhalál Kunbaján

Publikálás dátuma
2017.07.02. 09:59
MTI Fotó: Donka Ferenc

Kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete vasárnap reggel a Bács-Kiskun megyei Kunbaján, az oltási munkálatok közben a födémszerkezet beszakadt, a romok alatt a tűzoltók egy összeégett holttestet találtak - közölte honlapján a katasztrófavédelem. Az eset körülményeinek tisztázására tűzvizsgálat indult.

Szerző
Témák
tűz Kunbaja