Megint leégett Vajna tévéje

Hiába tesz meg mindent a TV2, Andy Vajna csatornája, hogy hozza a tőle elvárt szintet, a kínos szakmai bakik újra és újra bekövetkeznek. Ezúttal is átvették a másik lejáratásokról híres médium információját, ami persze fals volt – jöhetett a főműsoridőben beolvasott „bocs”, amiért egy ártatlan ember őrizetbe vételét közölték le - írja a hvg.hu.

A becsődölt diákszövetkezet ügyéről a hvg.hu is írt korábban, arról is beszámolt, hogy a Humán Operátor Zrt. újabb munkatársai kerültek őrizetbe csalás és más gazdasági bűncselekmények gyanúja miatt. Nevet az ügyészség nem közölt, a Pesti Srácok című erősen kormányoldali lap azonban konkrét személyt hozott hírbe, az információt átvevő Tv2-vel együtt.

Benézték, ezért a Tények műsorában kénytelen volt helyesbíteni egy mea culpával együtt az Andy Vajna tulajdonába kerülése óta folyamatosan bakizó csatorna. A Szebeni István szájába adott nyilatkozatról a szakmabelieknek azonnal lejön, mi történhetett: minden ellenőrzés és kontroll nélkül vették át az ugyancsak a revolvermédia körébe tartozó laptól az információt.

Szerző

Ukrajna felé is torlódik a forgalom

Ukrajna felé is torlódik a forgalom, a záhonyi határátkelőnél 3 órás a várakozás.

A torlódás oka, hogy sok vendégmunkás most indult el Nyugat-Európából hazafelé, Ukrajnába. A személyautók jobban haladnak, a kisbuszok ellenőrzése viszont több időt vesz igénybe, ezért azok lassítják a forgalmat.

A police.hu adatai szerint Záhonynál a Magyarországra belépő oldalon 1, míg az országból kifelé haladó oldalon 3 órás várakozási időre kell készülni. A rendőrség Beregsurány, Tiszabecs, Lónya, Barabás, Visny Nemecke (SK) határátkelőket ajánlja az utazóknak.

Szerző

Kinyírják a Természettudományi Múzeumot is?

Publikálás dátuma
2017.07.02. 13:56
A Ludovikában még megtűrik a múzeumot, ki tudja meddig. FOTÓ: Népszava
Augusztusban ki kell ürítenie a Magyar Természettudományi Múzeumnak a Könyves Kálmán körúti úgynevezett Tündérpalotában lévő növénytárának egy részét – értesült a HVG. 

Az eddig használt 2500 négyzetméteres területnek csak a fele marad – feltehetően ez is csak átmenetileg – a használatában. Itt őrzik egyebek mellett a múzeum alga-, moha-, zuzmó- és gombagyűjteményét, több millió darab műtárgyról van szó. Ráadásul itt működik az elektronmikroszkóp, amely olyan állapotban van, hogy nem költöztethető, „ha egyszer szétszedik, már nem rakható össze” – mondja Korsós Zoltán, a múzeum főigazgatója. Itt található az uniós kötelezettségként fenntartott gombagénbank is, amelyet szintén bajos mozgatni.

A rapid költözés oka, hogy kell a hely az épület többi részét használó Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) hivatali helyiségeinek.

Nem ez az első, és úgy tűnik, nem is az utolsó eset, amikor a kormány csuklóztatja az Európa öt legjelentősebb természettudományi múzeuma közé sorolt intézményt. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) 2012-es létrehozása óta fokozatosan szorítják ki a Ludovika épületéből a gyűjteményt. Az Orbán-kormány alapította egyetem szeretné mielőbb megszerezni a műemléket, bár azt 1995-től a múzeum számára kezdték átépíteni. Ez a legkevésbé sem zavarta a kormányt abban, hogy megfordítsa a folyamatot; jelenleg a múzeum a Ludovika tetőterét és magasföldszintjét használja.

A teljes cikket itt találja.

Szerző