Konföderációs Kupa - Portugáliáé a bronzérem

 Portugália 2-1-re nyert Mexikó ellen, ezzel megszerezte a Konföderációs Kupa bronzérmét.

Ma este 20 órai kezdettel rendezik a Kupa döntőjét, ahol Chile - Németország összecsapásra kerül sor.

Szerző

Késely Ajnának megvan az ötödik aranya is

Négy nap után öt elsőségnél tart Késely Ajna az izraeli Netanyában zajló junior úszó Európa-bajnokságon.

A 15 esztendős magyar tehetség szombaton a 200 méter gyors döntőjében volt újfent ellenállhatatlan, és nyert - a viadal honlapjának beszámolója szerint - 1:57.85 perces Európa-bajnoki csúccsal. Éppen saját korábbi rekordját javította meg, amelyet a 2016-os, hódmezővásárhelyi korosztályos Eb-n állított fel 1:57.96-tal.

Késely az előző három napban 400, 800 és 1500 méter gyorson is mindenkit maga mögé utasított, és junior Európa-bajnok lett a 4x100 méteres vegyes gyorsváltó tagjaként is.

A szombat még egy ezüstöt és egy bronzot is hozott a magyar csapatnak: 800 méter férfi gyorson Kalmár Ákos a második (7:56.23 p), Lakatos Dávid pedig a harmadik időt (8:01.75) úszta.

Szerző

Maratoni kajak-kenu Eb - Csay Renáta és Kövér Márton aranyérmes

Két arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szereztek a magyar versenyzők a szombati felnőtt egyes versenyszámokban a portugáliai Ponte de Limában zajló maratoni kajak-kenu Európa-bajnokságon.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a győzelem a kajakos Csay Renáta és a kenus Kövér Márton nevéhez fűződik. Előbbi minimális különbséggel győzte le brit riválisát, utóbbi pedig - immár sokadszor - a spanyol Manuel Camposszal vívott nagy csatát az elsőségért.

A férfi kajakosok küzdelme nagy taktikai csatát hozott, ebből Boros Adrián ezüstérmesként jött ki - a győzelem a portugál José Ramalhóé lett. Kiszli Vanda a női kajakosoknál szerzett bronzérmet.

Az Eb vasárnapig tart, a zárónapon a felnőttek páros versenyszámait rendezik.

Szerző
Témák
kajak-kenu Eb