Németország nyerte a Konföderációs Kupát

Publikálás dátuma
2017.07.03. 01:42
FOTÓ: Getty Images, Dean Mouhtaropoulos
Az oroszországi torna szentpétervári döntőjében a világbajnok együttes vasárnap Lars Stindl 20. percben szerzett góljával 1-0-ra múlta felül a Copa America-győztes chilei csapatot - írja az atv.hu.

Konföderációs Kupa, döntő:
Németország-Chile 1-0 (1-0)

Szentpétervár, 57 268 néző, v.: Milorad Mazic (szerb)
gólszerző: Stindl (20.)
sárga lap: Kimmich (59.), Can (90.), Rudy (92.), illetve Vidal (59.), Jara (66.), Vargas (75.), Bravo (91.)

Németország:
Ter Stegen - Mustafi, Rüdiger, Ginter - Kimmich, Rudy, Goretzka (Sule, 92.), Hector - Stindl, Draxler - Werner (Can, 79.)
Chile:
Bravo - Isla, Medel, Jara, Beausejour - Aranguiz (Sagal, 81.), Diaz (Valencia, 53.), Vidal - P. Hernandez - Vargas (Puch, 81.), Sanchez

A mérkőzés elején egyértelműen a dél-amerikai csapat játszott veszélyesebben, Ter Stegennek többször is védenie kellett. A chileiek kihagyott helyzetei pedig megbosszulták magukat, ugyanis egy hatalmas védelmi hiba után Werner passzából Stindl guríthatott az üres kapuba. A bekapott gól alaposan megzavarta a Copa America bajnokát, a szünetig hátralévő időben a világbajnok németek akarata érvényesült és növelhették volna előnyüket.

A folytatásban az egyenlítésért küzdő chileiek játszottak fölényben, de a hetvenedik percig a németek viszonylag simán őrizték minimális előnyüket. A hajrára fokozódott a nyomás Ter Stegen kapuján, azonban a befejezésekbe rendre hiba csúszott, vagy a német kapus védett, így ha nehezen is, de a németek megúszták kapott gól nélkül az összecsapást és elhódították a trófeát, amely negyedszer került az aktuális világbajnokhoz.

Szerző

Súlyosan megsérült Lázár Zoltán fia

A nebanicei fogathajtóverseny szombati maratonhajtásán Lázár Zoltán kocsija felborult, segédhajtóként segítő fia súlyos sérülést szenvedett, őt még az éjjel megoperáltak Győrben. "Zolika súlyos kézsérülést szenvedett. Csehországban amputálni akarták az ujját, ezért az elsősegély után inkább azonnal hazaindultunk. A győri kórházban plasztikai műtétet hajtottak végre rajta" - mondta az MTI-nek a nyolcszoros világbajnok hajtó, aki elárulta, a díjugratóként is versenyző fia agyrázkódást is szenvedett.

Lázár Zoltánnak a válla és a csuklója sérült meg, de egyelőre nem tudja mennyire súlyosan, mert hétfőn vizsgálják meg a vállát, hogy szükség van-e műtétre. "Meg akartuk nyerni a maratonhajtást és nagyon jó időket értünk el. Magamra vállalom, én hibáztam. Az egyik akadályban nagyobb tempót választottam a kelleténél, emiatt oszlopnak hajtottunk. A kocsi felborult, mi leestünk róla. Sajnos aztán a kocsi helyre állt, így a fogat elszabadult és csak 500 méter múlva tudták megfogni, amikor ismét felborult a kocsi" - idézte fel a történteket a 44 éves sportember. Lázár Zoltán arról egyelőre nem tudott beszámolni, hogy a történtek miként befolyásolják az idény hátralévő részét. Hozzátette, három lova is megsérült, de nem tudja milyen súlyosan, ugyanis még nem értek haza az állatok.

Szerző
Témák
fogathajtás

Kerékpár - Kolumbiai győzelem

Publikálás dátuma
2017.07.02. 20:30
MTI Fotó: Kallos Bea
 A kolumbiai Daniel Jaramillo nyerte a 38. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, melyen Peák Barnabás második helyen végzett összetettben. Az ötödik, utolsó szakaszon vasárnap Scott Sunderland diadalmaskodott.

A Jászberény és Budapest közötti 112 kilométeres etap előtt Peáknak mindössze két másodperc volt a hátránya Jaramillo mögött, ám ezt nem tudta ledolgozni, így a kolumbiai nyert a legrangosabb magyar viadalon. Az utolsó szakaszon a legjobb hazai versenyző Lovassy Krisztián volt, aki ötödik helyen ért célba.

Szerző