Green Holidays - Szerdára minden utas hazaérkezik

Publikálás dátuma
2017.07.04. 13:14
MTI fotó
Kedden délután a Turkish Airlines járatával 194 utas érkezik haza Magyarországra a vasárnap csődöt jelentett Green Holidays Kft. törökországi Antalyában rekedt utasai közül, szerdán pedig három további charterjárattal mindenki hazatérhet - közölte Vereczki András, az Uniqa Biztosító Zrt. lakossági és kárrendezési területért felelős vezetője az MTI érdeklődésére kedden.

Emlékeztetett: az utasok kártalanítása hétfőn kezdődött, miután az ehhez szükséges határozatot a kormányhivatal kiadta. Kollégáikkal együtt folyamatosan azon dolgoztak és dolgoznak, hogy a kialakult problémát a lehető leggyorsabban és rugalmasan, minél előbb hatékonyan kezelni tudják - hangsúlyozta. 

A biztosítási szerződés feltételei alapján az Uniqa Biztosító az utasokkal szemben 500 millió forint erejéig teljesíti a fizetési kötelezettségeket, amelyek a biztosított, és a tevékenységét felfüggesztő Green Holidays irodát terhelik. Ezzel párhuzamosan kiemelten kezelik azon ügyfelek helyzetét is, akiknek már befizetett utazásuk van a Green Holidays Kft.-nél - mondta. A Green Holidays Kft. vasárnap kora este jelentett fizetésképtelenséget.

Szerző

A világ legkisebb biciklije Zalaegerszegen készült el

Beck Róbert zalaegerszegi hegesztő az a világot járt szakember, aki két zsilettpengét össze tud hegeszteni, ami lehet, hogy Guinness rekord.

Egy frankfurti bohócnak készítette el talán a világ legkisebb biciklijét is, amivel még fel tud lépni. Most ez a bohóc, Kaspar Gross újra megkereste, s arra kérte tervezze meg neki a világ legkisebb biciklijét, ami szabadon futó, vagyis akkor is haladhat a lendülettől, ha nem tekerik a pedált. Az előző Beck Róbert készítette bicikli ilyen szempontból kötött volt.

- A két kerék bezárta távolság – az első kerék elejétől mérve a hátsó kerék külső széléig - 180 milliméter hosszú. A kormány magassága a földtől 230 milliméter – monda a zaol.hu-nak. A teherbírása pedig minimum száz kilogramm, vagyis egy közepes termetű embert simán megbír.

- Az első biciklimen, ami nem sokkal nagyobb mint ez, annál a keréktávolság 220 milliméter, de a nagy különbség a két bicikli között hangsúlyozom az, hogy ez szabadon futó. Ilyenről mondta Kaspar Gross, hogy még nem létezik, azért kell neki egy ilyet tervezni és elkészíteni. Most, miután már készen van, még az a kérése, hogy a kormányt vegyem alacsonyabbra, ne legyen magasabb a földtől 190 milliméternél – említi Róbert.

A jövő héten szállítják Frankfurtba a biciklit és megkezdődhet rajta a gyakorlás. A mini biciklit itt nézheti meg.

Szerző

Eltévedt a vonatpótló busz – Lekésték a csatlakozást

Elég kacifántos története lett egy férfi Pécs-Budapest vonatútjának június végén, az esetről az iho.hu számolt be. A férfi levele szerint Pécsről indult június 25-én reggel a főváros irányába, és azzal számolt is, hogy Dombóvár és Pusztaszabolcs közt vonatpótló autóbusz jár vágányzár miatt.

„Mivel a busz mindenféle katasztrofális állapotú, helyenként szinte burkolatlan utakon döcög, amolyan falujáratként, eleve hosszú, két órás menetidőt produkál két végállomása között. De ezt sikerült alaposan megfejelni: a sofőr ugyanis nem ismerte az utat, ezért Székesfehérvár határában kötött ki... Ekkor heves telefonálgatásba kezdett, és próbálta megtudakolni, egyáltalán hol van, és hogyan jut el Pusztaszabolcsra. Utólag elmondta, indulás előtt senki nem mondta meg neki, merre kell mennie, csak a célállomásról volt pontos infója.”

Végül a sofőrt az egyik utas segítette ki a levél szerint, aki a telefonján lévő térképen mutatta az utat. Többen szóltak neki, hogy telefonáljon előre Pusztaszabolcsra, hogy várja meg őket a vonat. Mint kiderült, telefonszámot sem tudott az állomáshoz és a vasúttársaság illetékeseihez. A vonat pedig nem várt, így egy busznyi ember, IC-pótjeggyel a kezében ott maradt Pusztaszabolcson, és csak azt kapták, majd jön egy személyvonat fél óra múlva – írja a Pécsi Stop.

Utóbbi is megállt azonban Érdnél, mert valami gubanc keletkezett. (A levélíró szerint az IC-t azért engedték el a pusztaszabolcsi állomásról, mert ők úgy számolták, megjött mind a hat pótlóbusz Dombóvár felől - pedig az egyik tett egy nem várt kitérőt Székesfehérvárig.)

Szerző