Áram a kerítésben - Elítélték az idős férfit

Jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Törvényszék egy idős pellérdi férfit, aki áramot vezetett a kerítésébe - közölte a bíróság szóvivője.

Barkaszi Attila közölte: a törvényszék hétfőn kihirdetett ítéletében a vádlottat több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt két év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását négy évre felfüggesztette.

Ismertetése szerint a vádlott 2015 májusában helyezte áram alá a háza előtti kerítést. A helyi önkormányzat időközben döntött a vádlott elhanyagolt, balesetveszélyes kerítésének javításáról; a munkálatok megkezdéséről tájékoztatták a férfit.

A javítást 2016 novemberében végző egyik munkást "megcsípte" a kerítés, amelyet azután a társával együtt megvizsgáltak, de akkor egyikőjüket sem rázta meg az áram. Ez azonban kizárólag a szerencsének volt köszönhető - hangsúlyozta a szóvivő, hozzátéve, hogy az egyik munkás aznap jelentette az esetet a település aljegyzőjének.

A vádlott másnap tudatta az önkormányzattal, hogy a tolvajok miatt vezetett áramot a kerítésbe. Az aljegyző értesítette a rendőrséget, az áramszolgáltató munkatársai pedig áramtalanították a házat - jelezte Barkaszi Attila.

Szerző

Köveket hajigáltak az M7-esen autózókra - Emberölési kísérlet a vád

A főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat azzal a két férfival és egy nővel szemben, aki az M7 autópályán és az M0 autóúton átívelő felüljárókról köveket dobált, cementes-zsákot hajított az arra haladó járművekre - írja a hvg.hu.

A két férfi és a nő 2016 elején megbeszélték, hogy minden ok és cél nélkül kövekkel járműveket fognak megdobálni a sztrádán. Tárnokon köveket gyűjtöttek, amiket egyikük személygépkocsijában tartottak. A társaság 2016 februárjában aztán már cselekedett is, először egy velük szemben haladó autóbuszra támadtak. Az egyik férfi az ablakon kinyúlva egy követ hajított az autóbusz irányába. Ezt két esetben próbálták meg. A kő mindkét alkalommal egy-egy autóbusz szélvédőjét találta el, a szélvédő üvege betört, közel 300 000 forint kárt okoztak. Az autóbuszok éppen nem szállítottak utasokat, a buszvezetőknek nem esett bajuk.

A vádlottak több esetben az M7 autópálya és az M0 autóút felett átívelő felüljáróhoz mentek. Kiszálltak a kocsiból és már messziről kiszemelték azokat a járműveket, amelyeket meg fognak dobálni. Így esett a választásuk két egymás mögött haladó kamionra, a járművekre mindhárman köveket zúdítottak. Miután a köveket eldobálták, kocsiba ültek és elhajtottak. Mindkét kamion szélvédője betört, az egyik kamionon szállított vadonatúj, nagy értékű személyautó is megrongálódott. A sofőrök szerencsére nem sérültek meg.

Az egyik alkalommal a két férfi egy építkezésről ellopott 25 kg-os cementeszsákot hajított éjszaka a felüljáróról az autópályán közlekedő kamionra. A zsák a kamion szélvédőjét találta el, azt beszakította, a cementpor az egész vezetőfülkét beterítette. A kamion vezetője nem sérült meg, és sikerült neki az út szélén megállni. A két férfinak számolnia kellett azzal, hogy a zsák becsapódása folytán a kamion vezetőjének életét, testi épségét közvetlen veszélynek teszik ki, sőt a sértett akár meg is halhat.

Végül úgy buktak le, hogy egy diósdi benzinkúton fizetés nélkül akartak tankolni. Leszerelték az autójuk forgalmi rendszámát, símaszkot húztak a fejükre. Mindez feltűnt a benzinkút személyzetének, ezért értesítették a rendőröket. A kiérkező rendőrök elfogták a vádlottakat, a gépkocsijukban mintegy 20 darab 5-8 cm átmérőjű követ találtak.

Szerző

Traktor alá szorult, és szörnyethalt egy munkás Pest megyében

Árokba borult traktor alá szorult, és meghalt egy férfi Tóalmáson - tájékoztatott a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedden az MTI-t.

Csámpai Attila elmondta: a baleset Tóalmáson a Rét utcában egy töltés oldalában történt, ahol a felborult traktor alá került annak vezetője. A kiérkező tűzoltók kiszabadították a mezőgazdasági gép alól a sérültet, de a mentők már nem tudták megmenteni az életét, a helyszínen meghalt. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a Nagykátai Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a rendkívüli halálesetet.

Szerző