Ismét helyzet a Ligetben - Petőfi: Dicsőséges nagyurak c. verse harsogott a rendőrök felé (videó)

Publikálás dátuma
2017.07.05. 13:32
A kép a keddi akción készült - Fotó: Népszava/Zsidai Péter
Hatalmas erőkkel vonult ki szerdán is a rendőrség a Városligetbe, ahol tegnap a Ligetvédők akcióztak a fák, köztük egy közel 100 éves fa védelmében. A rendőrök a fűben békésen üldögélő Ligetvédőket vitték el, akik - elmondásuk szerint - ma csak piknikeznek a markológép körül, a rendőröknek nincs joguk őket elvinni onnan.  Az utóbbiak álláspontja szerint, miután az aktivisták akadályozzák a markológép haladását, jogszerű volt az intézkedés.  Kisvártatva egy hangosbemondóból ordítani kezdett Petőfi Sándor Dicsőséges nagyurak c. verse, Mácsai Pál tolmácsolásában. 

Szerző
Témák
liget

Green Holidays - Újabb csoport érkezett haza

Újabb 219 turista érkezett haza a vasárnap fizetésképtelenné vált Green Holidays Törökországban rekedt utasai közül - közölte Vereczki András, az Uniqa Biztosító Zrt. lakossági és kárrendezési területért felelős vezetője.

Ma az összes Törökországban ragadt utas hazaérkezik Budapestre illetve Debrecenbe, összesen 569-en. Néhányan maradtak Törökországban, ők önállóan szervezik maguknak kinntartózkodásukat, másik irodával szerződtek, ezt a lehetőséget az utasok közel 10 százaléka választotta.

Szerző

A kormány miatt Magyarország a huszonegyedik század vesztese lesz

A kormány oktatás színvonalát csökkentő politikája elbutítja Magyarországot, amely így a huszonegyedik század vesztese lesz - figyelmeztetett Ikotity István, az LMP politikusa sajtótájékoztatóján.

A Fidesz-kabinet 2010-14 között elsőként a szakképzést és a szakiskolákat "verte szét", majd a jelenlegi ciklusában a szakközépiskolák színvonalát rontotta. A folytatás egyértelműen a gimnáziumok visszaszorításáról szólhat - hangsúlyozta, hozzátéve, erre utal szerintük a Miniszterelnökséget vezető Lázár János tavalyi kijelentése a gimnáziumi felvételik bevezetéséről, valamint az is, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) néhány hete feltett kérdésükre nem tiltakozott a gimnáziumi férőhelyek számának csökkentéséről szóló hírek ellen.

Ikotity István szerint ez azért is megengedhetetlen lenne, mert sok fiatal ma már nemcsak a diploma megszerzése után, hanem már tizenévesen is a külföldre költözést és az ottani tanulást tervezi. Az LMP ezért arra biztat mindenkit, hogy minél szélesebb körben tiltakozzon az oktatás színvonalának csökkentése, így például a gimnáziumok esetleges bezárása ellen - hangsúlyozta a politikus.

Szerző