Budapestre jön kétszer egymás után a NOB elnöke

Publikálás dátuma
2017.07.05. 18:55
Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke FOTÓ: Getty Images
Két közelgő világbajnokság miatt is Magyarországra látogat Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke.

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a NOB lausanne-i székházában találkozott a német sportvezetővel, s ezen derült ki, hogy az augusztusi cselgáncs-világbajnokság mellett júliusban a vizes vb idején is Magyarországra látogat.

"Thomas Bach nagyra értékeli sportolóink olimpiai eredményességét, Magyarország nemzetközi olimpiai mozgalomban kivívott kiemelkedő helyét, valamint a magyar olimpiarendezési szándékot" - mondta Kulcsár Krisztián a MOB honlapján. "Tárgyaltunk a NOB és a MOB együttműködéséről, ezen belül a NOB Olimpiai Szolidaritási Programjában rejlő lehetőségek kihasználásáról és a NOB kiemelt szponzori támogatásainak magyarországi alternatívájáról, valamint átbeszéltük a budapesti olimpiarendezéssel kapcsolatos jövőbeni lehetőségeket is" - tette hozzá.

A keddi megbeszélésen részt vett Schmitt Pál NOB-tag, a MOB tiszteletbeli elnöke és Pere Miro, a NOB Olimpiai Szolidaritás Programjának és a nemzeti olimpiai bizottságokkal való kapcsolattartásért felelős vezetője is.

Szerző

Magyar éremeső az úszó Eb-n

Publikálás dátuma
2017.07.05. 17:29
Bukor Ádám és Senánszky Petra Forrás: Facebook/Petra Senánszky
Senánszky Petra és Bukor Ádám révén két magyar győzelem született a lengyelországi Wroclawban zajló uszonyos úszó Európa-bajnokság szerdai nyitónapján.

A világbajnok és világcsúcstartó Senánszky Petra a 100 méteres uszonyos gyorsúszás döntőjében majdnem egy testhossz előnnyel csapott célba. A férfiaknál a friss magyar állampolgárságú Bukor Ádám a 400 méteres felszíni úszásban diadalmaskodott a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) tájékoztatása szerint.

A kontinensviadalon a két hét múlva - szintén Wroclawban - sorra kerülő Világjátékok miatt csupán kéttagú magyar küldöttség vesz részt. A korábban szlovák színekben versenyző világ- és Európa-bajnok Bukor azért utazott el Lengyelországba, mert ő nem indul a Világjátékokon, Senánszky pedig ismét saját világrekordját próbálta megdönteni.

Szerző

Kihirdették a magyar vízilabda-válogatott csapatát

Publikálás dátuma
2017.07.05. 17:12
A férfi vízilabda-csapat az Euro-liga negyeddöntőjében Forrás: Facebook/BVSC Zugló
Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya megnevezte azt a 13 játékost, aki ott lesz a budapesti világbajnokságon. 

"Nehéz döntés volt, ráadásul a felkészülés során a koncepció is változott" - mondta a szövetség honlapjának a szakember. Hozzátette: folyamatosan alakult benne és stábjában a kép, s figyelték a játékosokat, gondolkoztak azon, hogy ki és miben lehet a csapat hasznára. Amikor egyre több posztra találta meg az emberek nagyobb részét, akkor is szempont volt, hogy a végső nagy harcba ki tud még extrát hozzátenni a gárda teljesítményéhez, amire a legnagyobb szüksége lehet a válogatottnak - árulta el. 

"Tudom, hogy egy-egy kerethirdetés során sorsok dőlnek el, így igyekeztem mindenkinek megadni a lehetőséget. - folytatta a szövetségi kapitány. - Mind az öt kimaradó jó benyomást tett rám, és mindannyiukra igaz, hogy a folytatásban következő hosszabb távú építkezés során is számítok majd rájuk." A keretben négy vb-újonc szerepel: Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Török Béla és Zalánki Gergő, közülük Mezeinek a budapesti vb lesz az első világversenye a felnőtt válogatottban.

A magyar férfi vízilabda-válogatott vb-kerete:
Kapusok: Decker Attila, Nagy Viktor 
Mezőnyjátékosok: Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Török Béla, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő

A vizes vb-t július 14. és 30. között rendezik Budapesten és Balatonfüreden.

Szerző