Folytatásos "KgBéla-sztori" - Az ügyészség szerint össze-vissza kamuzik

Publikálás dátuma
2017.07.07. 16:07
Forrás: Kovács Béla/facebook
 Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselő továbbra sem igazolta, miért nem jelent meg a június 23-iki idézésekor - erről a Legfőbb Ügyészség szóvivője beszélt újságíróknak egy pénteki háttérbeszélgetésen.

Az MTI tudósítása szerint Fazekas Géza felidézte: június 28-án Kovács Béla meghatalmazott ügyvédje telefonon, majd e-mailben is arról tájékoztatta az ügyészséget, hogy védencét Abháziában kezelik, amiről - ismertetése szerint - Kovács Béla tájékoztatta őt. A szóvivő hozzátette: ez az utolsó hivatalos tájékoztatás, amit az ügyészség kapott, de ehhez sem csatoltak orvosi iratokat, más igazolást, így a vádhatóság egyelőre nem tudja, hogy Kovács Béla jogszerűen nem jelent meg a kihallgatásán vagy sem.

Azzal összefüggésben, hogy a héten ellentmondó információk láttak napvilágot Kovács Béla hollétéről, Fazekas Géza azt mondta: az ügyészség "nem tudja azt, hogy rendelkezésére áll-e az egyébként más ügyben kémkedés miatt gyanúsított Kovács Bélának térerő, faxkészülék, van-e internet kapcsolata, de tény az, hogy az elmúlt két hét alatt sem faxon, sem levélben, sem e-mailben nem volt módja és lehetősége arra, hogy a hatóságot tájékoztassa, ezzel szemben arra volt módja és lehetősége, hogy különböző interjúkat adjon".

Az EP-képviselő - Magyar Idők keddi cikkére reagálva, miután a lap valahogy az ügyészségtől megtudta az Abházia-sztorit - Facebook-oldalán, valamint az MTI-nek küldött közleményében azt közölte, hogy Brüsszelben van.

Fazekas Géza felidézte: Kovács Bélát két bűncselekménnyel gyanúsította meg, illetve készül meggyanúsítani az ügyészség. Az első eljárásban még 2014 áprilisában tett feljelentést az Alkotmányvédelmi Hivatal, miután a polgári elhárítás figyelmét felkeltette, hogy a képviselő rendszeresen találkozik konspiratív módon orosz diplomatákkal, és havonta Moszkvába látogat. A szóvivő rámutatott: ebben az úgynevezett kémkedési ügyben bár a legfőbb ügyész már 2014 májusában kérte az Európai Parlamenttől a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, arra csak 2015 októberében került sor. A Központi Nyomozó Főügyészség pedig csak ezt követően, 2015 decemberében tudta gyanúsítottként kihallgatni. 

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) ajánlása alapján, fiktív gyakornoki foglalkoztatás gyanújával, költségvetési csalás miatt indult másik nyomozásban tavaly szeptemberben kérték a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. Erre azért volt szükség, mert az EP korábbi, ugyancsak Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztésére vonatkozó döntése csak a kémkedési ügyre vonatkozott. Mivel a mentelmi jog felfüggesztése konkrét bűncselekményhez kapcsolódik, újra kérniük kellett a mentelmi jog felfüggesztését. Bár a legfőbb ügyész már tavaly szeptemberben kérte ezt, a felfüggesztés csak idén májusban történt meg - hívta fel a figyelmet a szóvivő.

Fazekas Géza az időpontok felidézésével azokra a kritikai észrevételekre reagált, hogy Kovács Béla ügyében rendkívül lassan halad az eljárás.

Szerző

Balaton-átúszás - Lesz verseny vasárnap

Vasárnap megrendezik a 35. Balaton-átúszást - a főszervező Budapest Sportiroda (BSI) tájékoztatása szerint.

Az első halasztást követően szombatra kiírt eseményt csütörtökön vasárnapra tették át azzal, hogy végleges döntés péntek délben várható.

"Az OMSZ siófoki obszervatóriumának előrejelzése alapján a Balatoni Vízirendészet parancsnokának egyetértésével most vasárnap közel ideális feltételekkel lehet megrendezni az eseményt" - áll a szervezőknek az MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében. Ebben arra is kitérnek, hogy a víz várható hőmérséklete 25-26 fokos lesz, de a délutáni bizonytalan időjárás miatt 7.30-tól az eredetileg megjelölt 13 helyett csak déli 12 óráig lehet majd elkezdeni az úszást az 5,2 kilométeres távon. 

A Révfülöp és Balatonboglár közötti átúszást eredetileg múlt szombaton rendezték volna, de a kedvezőtlen időjárás miatt a rendezők akkor is a halasztás mellett döntöttek.

Szerző

Így mutatták be a vizes vb formaruháit

Publikálás dátuma
2017.07.07. 14:42
MTI Fotó: Soós Lajos
Mintha madame Tussaud egyik panoptikumában fotóznának a sajtósok, pedig csak a  vizes világbajnokság formaruháit adták rá az ifjú hölgyekre a Margitszigeti Szikvízüzemben tartott sajtótájékoztatón, ahol állniuk kellett a rohamot. 

A tájékoztatón a válogatott szövetségi kapitánya elmondta: három, de inkább négy aranyat és összességében tíz érmet vár a magyaroktól a hazai vizes világbajnokság július 23-n kezdődő úszóversenyein. 

Szerző
Témák
vizes vb