Béremelés a Magyar Államkincstárnál

Publikálás dátuma
2017.07.07. 20:21
A Magyar Államkincstár épülete FOTÓ: Népszava
Július elsejétől átlagosan 25 százalékos béremelést kapnak a Magyar Államkincstár dolgozói, az erről szóló megállapodás aláírásakor szakszervezetük visszavonta a július 17-re meghirdetett sztrájkfelhívást. 

Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke arról tájékoztatta a Népszavát, hogy az önkormányzati és a közalkalmazotti terület elmaradt béremeléséért tovább küzdenek, így ezeken a területeken megtartják a kétórás sztrájkot. 

Szerző

Medián: új baloldali összefogásra várnak a szavazók

Publikálás dátuma
2017.07.07. 20:06
Összefogásra várnak a szavazók a Fidesz ellen. A kép a tavalyi október 23-i közös baloldali tüntetésen készült FOTÓ: Molnár Ádám
A Medián közösségi oldalán megjelent legújabb felmérése szerint a teljes népesség 16 százaléka elgondolkodna, hogy egy LMP, Momentum, Együtt és Párbeszéd összefogásra szavazzon a jövő évi parlamenti választáson. 

Ez nem jelenti azt, hogy oda is adnák a voksukat, de az eredmény jelzi, hogy érdemes új konstrukciókban is gondolkodni az ellenzék kis pártjainak, ha be akarnak kerülni a következő parlamentbe. A felmérés a bizonytalanok táborának növekedését is mutatta, Hann Endre szerint azért, mert még mindig nem látni, hogy ki lehet a Fidesz tényleges kihívója jövő áprilisban. A Medián ügyvezető igazgatója a Népszavának újabb, ehhez hasonló összefogások gondolatkísérleteinek tesztelését ígérte kora ősszel. 

Szerző

Végső búcsút vettek Fónay Jenőtől

Publikálás dátuma
2017.07.07. 19:30
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Végső búcsút vettek Fónay Jenő 56-os halálraítélt szabadságharcosról, a Politikai Foglyok Szövetségének (Pofosz) alapítójától és örökös elnökétől. Fónay Jenőt pénteken Budapesten, az Rákoskeresztúri új köztemető 300-as parcellájában helyezték örök nyugalomra.

Boross Péter volt miniszterelnök, a Szabadságharcosokért Közalapítvány elnöke gyászbeszédében kiemelte: a 91. életévében elhunyt Fónay Jenő olyan generációhoz tartozott, amely még "megtanult magyarul gondolkodni", és ez a tudás minden helyzetben bátorságot adott neki.

Kitért arra: az első és másodfokon is kimondott halálos ítélet egész életére kihatott, mégsem vált soha reményvesztetté.
Felidézte: cellatársai szerint még a halálos ítélet végrehajtására várva is mindig "izgő-mozgó", a híreket figyelő ember volt, és szabadulása után, az állandó megfigyelés és rendőri zaklatások idején sem szűnt meg másokért tenni akaró, aktív közösségi életet élni.

A szertartáson részt vett Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

Szerző