Sorost tapossák a villamoson - A BKV elmondta, mi történhetett

Publikálás dátuma
2017.07.08. 15:08
Egy másik Soros-plakát, amit a kormánypropagandával egyet nem értők már "átjavítottak" FOTÓ: Népszava
Ahogy tegnap a Népszava is megmutatta, taposható Soros-plakátokat ragasztottak a 49-es villamos padlójára, így az is rátaposhatott a kormány által üldözött magyar származású amerikai üzletember arcképére, aki nem akart. A BKV a Klubrádiónak reagált a történtekre: szerintük nem ők a felelősek, de eltüntetik a padlókról a Soros-matricákat.

"Az a legvalószínűbb, hogy valaki a jármű oldalfalán található felületről leszedte a plakátokat, és odaragasztotta azokat a padlóra. Szakembereink a villamosokat a kocsiszínbe való beállásakor minden esetben átnézik, és az összes sérült, rongált, illetve a nem rendeltetésszerű helyén lévő plakátot leszedik, így a hivatkozott képen látható plakátokat is még a mai napon eltávolítjuk a padlóról" – írta a BKV a Klubrádiónak küldött válaszlevelében.

Tegnap a Facebookon kezdett terjedni a Bruck András író által is megosztott kép, amin a 49-es villamos padlójára ragasztott plakát látható Soros mosolyával.  Bruck úgy kommentálta a képet: "náci tempóban halad a pesti villamos. Az utasok nézik, nem nézik, rálépnek, kikerülik, értik, nem értik, elhiszik, nem hiszik… vajon tudják, hol élnek? Akik ezt kitervelték, azok nácik. Akik ezt végrehajtják, a BKV vezetői, azok a nácik engedelmes bűntársai. És mi, a többiek, akik hajlandók vagyunk ezt elviselni?"

A plakáton a már jól megszokott szöveg: „Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén.” 

Az Együtt közben plakáttépést jelentett be vasárnapra a XVI. kerületben, amit a rendőrség is engedélyezett. A képviselőjelöltjük, Vajda Zoltán gyűlöletkeltő, alaptörvény-ellenes uszításnak tartja a Fidesz-kormány legújabb plakátkampányát. A politikus lapunknak elmondta: a rendőrség megígérte nekik, hogy biztosítja a rendezvényt.

Szerző

Újra járható az M7-es

Lassan, de folyamatosan halad a forgalom az M7-es autópályán Martonvásárnál, ahol szombat délelőtt több baleset miatt alakult ki torlódás a Balaton felé - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője.

Sipos Mónika elmondta, az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán a 30-as kilométerszelvény környékén Martonvásárnál három baleset is történt szombat délelőtt, melyek miatt közel tíz kilométeres torlódás alakult ki. A szóvivő hozzátette: a rendőrök a forgalomkorlátozást feloldották, a forgalmi rend az autópálya Fejér megyei szakaszán helyreállt.

Szerző

Kapcsolódó

Rémálom az M7-esen

Űrlényre emlékeztető ritkaságok érkeztek a Szegedi Vadasparkba

Publikálás dátuma
2017.07.08. 13:18
A képek illusztrációk! FOTÓ: Thinkstock
Brazza-cerkófok (Cercopithecus neglectus) érkeztek a Szegedi Vadasparkba, az állatkert főbejáratához közeli bemutatóban már a látogatók is megfigyelhetik a különleges megjelenésű majomfaj egyedeit - közölte Veprik Róbert igazgató.

A nemzetközi fajmegmentési program (EEP) keretében az első példány, egy fiatal hím tavasszal érkezett Szegedre Angliából, majd júniusban két Oroszországban született nőstény követte. Az egy hónapos karantén időszakának lejárta után történhetett meg az összeszoktatásuk.

A Brazza-cerkóf legfeltűnőbb jellegzetessége a nőstények és hímek által egyaránt hordott fehér szakáll és bajusz, valamint a feltűnő narancssárgás szemöldök. A kifejletten akár hét kilogrammos hímek jóval nagyobbak a három-négy kilogrammos nőstényeknél. A méretbeli különbség arra utal, hogy a hím több nősténnyel él egy csoportban, azonban a kutatók már találtak egy-egy monogám párból és utódaikból álló családokat is.

Ezek a cerkófok Közép-Afrikában élnek, elsősorban víz közeli erdőket kedvelik, több más majomtól eltérően kitűnő úszók. A főként reggel és délután aktív majmok elsősorban gyümölccsel, diófélékkel, magvakkal és más növényi részekkel táplálkoznak, de kisebb állatokat is elfogyasztanak.

A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) adatai szerint nem számít még veszélyeztetettnek, de a számukat az élőhelyek pusztulása és a húsukért történő vadászatuk folyamatosan csökkenti. Az állatkertekben a fajmentő tenyészprogram sikerének köszönhetőn stabil az állománya. Jelenleg Európa több mint 30 állatkertjében közel 150 egyede él. A Szegedi Vadasparkba érkezett majmok még fiatalok, az ivarérettség határán, de a gondozók bíznak benne, rövidesen szaporodni kezdenek.

Szerző