Előfizetés

Horváth Éva már nem rejtegeti Kristófot - Nézegessen cuki celeb-babát!

Publikálás dátuma
2017.07.13. 19:07
Forrás: Horváth Éva/Facebook
A szépségkirálynő műsorvezető végig dokumentálta a várandósság időszakát, ám eddig nem mutatott egész alakos képet kisbabájáról, csak sejtelmes részleteket.  Most azonban a Story magazinnal kivételt tett - írja a Blikk.  A 38 éves édesanya a lapnak beszélt az új felállásról, új feladatokról, valamint azt is elárulta, egyelőre tanakodnak, hogy kire is ütött ez a gyerek. "Egyszer így látjuk, egyszer úgy, folyamatosan találgatjuk, hogy kinek a vonásait örökölhette a fiunk. Én a páromat látom benne inkább" - mondta Horváth Éva.
Forrás: Story/Facebook

Forrás: Story/Facebook

Hőség - Dél-Olaszországban a fegyveres erőket is bevetették

Publikálás dátuma
2017.07.13. 18:55
Illusztráció/Thinkstock
Dél-Olaszországban továbbra is oltják a lángokat a Vezúv vulkánon, Szicília szigetén és Reggio Calabriában, az utóbbi térségben csütörtökön a fegyveres erők beavatkozása is szükségessé vált a lakosság evakuálására.

A Nápolyhoz közeli Vezúvon található településeken, több helyen egyszerre fellobbant bozóttüzek oltása kedd óta szünet nélkül folyik. A helyzet csütörtök délután javult, mert a korábbi heves szél lecsillapodott, megállítva a lángok terjedését. A Vezúvra felvezető utakat katonák zárták le. 

Szicília nyugati partjain, San Vito Lo Capóban is folyik még a tűzoltás. A lángok ott egy üdülőfalut vettek körbe. A mindenüket hátrahagyó és a tengeren keresztül menekülő vendégek szombaton térhetnek vissza az üdülőfaluba. A szintén szicíliai Messina közelében húsz családot kellett sürgősséggel kimenekíteni otthonaiból tűz miatt, amelyben sok állat is elpusztult.

A fegyveres erők beavatkozását kérte Reggio Calabria prefektusa is: a katonák segítik a tűzzel körbevett lakott területek evakuálását. Calabriában az utóbbi napokban két helyi lakos tűzoltás közben életét veszítette. Szardínia szigetén a rendkívüli hőség és szárazság miatt tűzriasztás lépett életbe. A hatóságok attól tartanak, hogy a teljesen kiszáradt növényzet akármelyik pillanatban lángra lobbanhat. A szigetet zónákra osztották, hogy tűz esetén minél gyorsabban oltani tudjanak. A jelentős területen pusztító tűz oltására Olaszország külföldi segítséget kért: egy belga és két francia tűzoltó-repülőgép érkezett.

A Legambiente olasz természetvédelmi szervezet adatai szerint az utóbbi egy hónapban Olaszországban, elsősorban az ország déli részén, 26 ezer hektár erdő és bozót égett le. Ez a 2016-ban egész évben tűz pusztította terület majdnem 94 százalékának felel meg. A tüzeket majdnem kivétel nélkül emberi gondatlanság vagy szándékos gyújtogatás okozza.

Balog "embertelen" miniszternek mennie kell!

Meghalt az a gyermek, akit a Kardiológiáról kellett a Heim Pál Kórházba szállítani nyitott mellkassal, mert a kardiológián nem volt CT. Mindez pár nappal a kórházi fertőzéses újszülött tragédiája után történt. Balog Zoltán "emberminiszter" lekezelő, pökhendi megjegyzést tett, hogy "inkább örülni kéne, hogy másik kórházban van Computer Tomográf - írja közleményében a párt szóvivője.

Az arrogancia és a cinizmus sem fedheti el, hogy az Orbán-kormány pénzt vont el az egészségügytől, magára hagyták a mentősöket, orvosokat, ápolókat. Hiányoznak a háziorvosok, kezdő doktorok szabályellenesen ügyelnek a sürgősségi osztályokon, másutt egész osztályok bezártak már.

Balog embertelen miniszternek  le kell mondania. Ha csak az egészségügy tönkretétele lenne az Orbán-kormány egyetlen bűne, már akkor is bukniuk kellene. Nem fideszes elitnek készülő szuperkórházra van szükség, hanem tisztességes betegellátásra, hogy egy év alatt ne haljon meg 32 ezer ember amiatt, mert a Orbán és haverjai nem gondoskodtak a megfelelő egészségügyi szolgáltatásról.

Gréczy Zsolt szóvivő, DK