És láss csodát, elkészült a balatonfüredi parkoló

Pénteken még szinte elképzelhetetlennek tűnt - írja a kekeckedő hvg.hu - de szombat reggelre készen állt a parkolóház, amelyet 3,43 milliárd forintból építettek. A probléma csupán annyi, hogy már július 1-jén át kellett volna adni - kekeckednek tovább.

A portál munkatársai két hete vizitáltak a helyszínen, éppen akkor, amikor az átadásnak kellett volna zajlania, ám akkor még csak a mélygarázs melletti bicikliút volt a készhez közeli állapotban. Az Index most csütörtökön beszélt a balatoni város polgármesterével, Bóka László akkor azt közölte, hogy rendben zajlik a mélygarázs műszaki átadása, péntekre csak kisebb hiánypótlások maradtak. És „ültetni kell egy-két virágot”. A szintén kötekedő, semmi jónak és nemesnek örülni nem tudó, a kákán is csomót kereső portál azonban tegnap egy olvasói fotóval sokkolt, jelezve: azért némi virágültetésnél alighanem többről lehet szó. 

És tessék, mégiscsak elkészült. Igaz, több helyen átható hígítószag terjeng, a lépcsők még nincsenek leburkolva, a felvonó és az előtere takarításra vár, a csempék közül hiányzik a fuga, a gyep pedig itt-ott kicsit foghíjas - írja a hvg.hu, ahol a fotók is megtekinthetők.

 

Szerző

Vidám szelfik Orbán Viktorral - A kormányfő a vizes vb megnyitóján (videó)

Publikálás dátuma
2017.07.15. 12:35
Forrás: Orbán Viktor /Facebook
A fél világ Budapestre figyel, mégis kérdés, nyer-e a város, az adófizető, vagy épp a kormány a monstre rendezvényen. A vizes világbajnokságra tengernyi pénzt költöttek, többnyire átláthatatlan módon - írjuk a FINA 2017 - Pénzben úszó világbajnokság c. cikkünkben, nyilvánvalóan csak a kötekedés szándékával, vagy ahogy a Fidesz reagált a bárhonnan is érkező kritikákra: biztosan csak savanyú a szőlő. Ami pedig a nagyszabású megnyitó ünnepséget illeti, arról itt olvashatnak. 

A miniszterelnök Facebook-oldalára felkerült videó szerint persze minden a legcsodálatosabb, öröm, büszkeség, igazolása annak, hogy "Magyarország büszke és erős európai ország."

Forrás: plakátlelőhely-pályázat/444.hu

Forrás: plakátlelőhely-pályázat/444.hu

Szerző

Kajak-kenu Eb - Aranyeső a nyitányon

Publikálás dátuma
2017.07.15. 11:52
Bodonyi Dóra elsőként ér célba a női kajak egyesek 1000 méteres döntőjében a plovdivi kajak-kenu Európa-bajnokságon 2017. júliu
Bodonyi Dóra elsőként szerzett aranyérmet a plovdivi kajak-kenu Európa-bajnokság első döntőjében. A magyar egységek nagyszerű teljesítményt nyújtva összesen öt arany- és egy bronzérmet gyűjtöttek szombaton, a verseny első napjának délelőttjén hét 1000 méteres és három 500 méteres finálét rendeztek.

A rövidebb távon mindhárom szám magyar sikert hozott a két kajaknégyesnek - Lucz Dóra, Medveczky Erika, Takács Tamara, Vad Ninetta, illetve Nádas Bence, Tótka Sándor, Molnár Péter, Mozgi Milán -, továbbá a Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső kenus duónak köszönhetően.

Ezer méteren győzött a kajakos Bodonyi Dóra, a Hagymási Réka, Farkasdi Ramóna kajakos duó, az ugyancsak kajakos Kopasz Bálint pedig harmadik lett egyesben.

A hosszabb távon a Korisánszky Dávid, Mike Róbert kenus és a Hufnágel Tibor, Ilyés Róbert kajakos duó éppen csak leszorult a dobogóról, egyformán negyedik lett, Vasbányai Henrik (C-1) ötödikként, a Vasbányai, Varga Dávid, Sarudi Pál, Fekete Ádám kenunégyes pedig hatodikként zárt.

A többi döntőt vasárnap rendezik.

Úgy tűnik, aki magyar csak vízre szállt, nem adta alább:

A Lucz Dóra, Medveczky Erika, Takács Tamara, Vad Ninetta összeállítású női kajaknégyes úgyszintén aranyérmes lett 500 méteren, ahogy a Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső duó is az élen végzett C-2 500 méteren. 

A Nádas Bence, Tótka Sándor, Molnár Péter és Mozgi Milán alkotta férfi kajaknégyes is aranyérmet szerzett 500 méteren a plovdivi kajak-kenu Európa-bajnokság szombati versenynapján.

Szerző