Élelmiszerkampány milliárdokból

Három éven át tartó, kétmilliárd forintból finanszírozott élelmiszerbiztonsági kampányt indít a kormány. A húszpontos akcióterv megvalósításával az élelmiszerek minőségének javítását, a vásárlói tudatosság fejlesztését és a hatósági tevékenység hatékonyságának növelését, valamint az élelmiszer kiskereskedelemben a magyar termékek arányának emelését szeretnék elérni - mondta Fazekas Sándor  egy vidéki rendezvényen. Egy másik helyszínen a földművelésügyi miniszter arról beszélt, hogy az országosan csaknem egymillió hektáron termett őszi búza negyede már a magtárakban, tárolókban van. Az idei termésátlag 5,2 tonna körül lesz hektáronként.

Szerző

Ingyenes közműcsatlakozás

Az ivóvíz és a szennyvíz bekötésére egyaránt kiterjed a közműcsatlakozások díjmentessége - ismertette a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. közleményében. A szervezet emlékeztet arra, hogy térítésmentessé vált 2017. július 1-jével a többségi állami tulajdonú víziközmű-társaságoknál a legfeljebb 32 milliméter átmérőjű ivóvízvezeték és a legfeljebb 160 milliméter átmérőjű szennyvízvezeték új bekötésénél az igénybejelentés elbírálása, a terv, valamint az adategyeztetés, a vízmérőóra és annak felszerelése, illetve a nyomáspróba. A vállalkozók mentesülnek a víziközmű-fejlesztési hozzájárulás fizetése alól is. A csatlakozás kivitelezése és a bekötővezeték kiépítése, továbbá a vízmérőn kívüli szerelvények beszerelése továbbra is térítésköteles - tájékoztatott az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. 

Szerző

Kötelező kód a sárga csekken

Jövőre már a nem teljes kitöltöttségű postai csekkeken is kötelező lesz feltüntetniük a szolgáltatóknak az úgynevezett QR-kódot. A lépés tovább ösztönözheti az állami cég ügyfeleit az online fizetésre - írta a napi.hu. Ehhez a befizetőnek le kell töltenie a posta iCsekk nevű alkalmazását okostelefonra, vagy tabletre, ezt követően online fizetésre alkalmas bankkártyával lehet átutalni a szükséges összeget. Az ügyletért a posta külön díjat nem számít fel. Egy fizetési tranzakcióval maximum 290 ezer forint összegű csekket lehet befizetni. 

Szerző
Témák
sárga csekk köd