Címervita - Bírósághoz fordult az újpesti polgármester

Publikálás dátuma
2017.07.21. 14:36
Forrás: Facebook/Wintermantel Zsolt
Wintermantel Zsolt, a IV. kerület polgármestere jogi lépéseket kezdeményez az Újpest FC labdarúgócsapatának új címere miatt.

"A mai napon utasítottam Újpest jegyzőjét, hogy haladéktalanul vizsgálja meg és ha szükséges, kezdeményezze jogi lépések megtételét a Roderick Duchatelet 100 százalékos tulajdonában lévő Újpest Labdarúgó Kft. (a felnőtt labdarúgó csapatot működtető Újpest 1885 Kft. többségi tulajdonosa), valamint a cég tulajdonában lévő, így szintén Duchatelet érdekeltségű, labdarúgó-utánpótlást működtető, Jobsforward Kft. jogosulatlan Újpest név használata ügyében. Kértem, hogy a jogosulatlan névhasználat mellett vizsgálja meg az anyagi kártérítés lehetőségét is." - írta Facebook-oldalán Wintermantel Zsolt, aki a szurkolókkal együtt korábban többször is tiltakozott a címer megváltoztatása miatt.

Az Újpest FC július 3-án mutatta be az új címert, a futballcsapat honlapja szerint a több ezer beküldött voks alapján egyértelmű eredmény született a három szavazásra bocsátott tervezet között.

Az újpesti szurkolók tüntetésen követelték a régi címer visszaállítását, az Újpesti Torna Egylet pedig kisebbségi tulajdonosként nem járult hozzá a változtatáshoz. Az anyaegyesület felszólította az Újpest FC labdarúgóklub vezetőit - Gyarmati Eszter ügyvezetőt és Roderick Duchatelet tulajdonost -, hogy azonnali hatállyal szüntessék meg a törvénysértő címerhasználatot. Az UTE egyben jelezte, hogy ellenkező esetben "jogi úton védi meg az újpesti professzionális labdarúgás tradícióját".

Roderick Duchatelet, az Újpest FC belga tulajdonosa csütörtökön sajtótájékoztatón kijelentette, nincs visszaút, marad a lila-fehérek új címere. Hozzátette, a klub fejlődése, a brand, illetve a logóhasználati jog miatt volt szükség a változtatásra.

Szerző

Megvan, mikor játszik a Videoton a Bordeaux-val

Publikálás dátuma
2017.07.21. 12:59
Labdarúgó BL-selejtező - Videoton FC-Nomme Kalju Anel Hadzic, a Videoton játékosa és az észt Artur Valikajev a labdarúgó Bajnoko
Kijelölték a Videoton FC és a Girondins Bordeaux labdarúgó Európa Liga-selejtező párharcának időpontjait.

A magyar klub honlapja szerint az első mérkőzést jövő csütörtökön 20.30-tól játsszák a francia városban, a visszavágóra pedig augusztus 3-án, csütörtökön 19 órától kerül sor a felcsúti Pancho Arénában. A selejtező 3. fordulójából továbbjutó csapatnak már csak egy párharcot kell megnyernie, hogy a csoportkörbe jusson az EL-ben.

Szerző

Király Gábor és Dárdai Pál is jelölt

Publikálás dátuma
2017.07.21. 07:57

Kedden ünnepli alapítása 125. évfordulóját a német élvonalban szereplő Hertha labdarúgócsapata, ezért az egyik berlini portál a szurkolókkal szavaztatja meg az évszázad csapatát: a jelöltek között két korábbi magyar válogatott légiós, Király Gábor és Dárdai Pál is ott van.

Szerző