Megbírságoltak egy ötéves kislányt, mert limonádét árult

Publikálás dátuma
2017.07.21. 19:52
Shutterstock illusztráció
Százötven fontos (51 ezer forintos) bírságot szabott ki a helyi önkormányzat egy ötéves kislányra, aki egy londoni zenei fesztivál közönségének limonádét árult - adta hírül a BBC News nyomán az MTI.

A gyerek apja, Andre Spricer elmondta: kislánya a kelet-londoni Mile Enden állította fel asztalkáját, hogy üdítőt áruljon a Lovebox Fesztiválra igyekvő közönségnek. A kislány 50 pohár limonádét adott el, ám a helyi önkormányzat emberei megbírságolták az engedély nélküli árusításért.Spricer elbeszélése szerint kislánya sírva szaladt oda hozzá azzal, hogy ezek szerint "valami rossz dolgot" tett.

Nagyon büszke volt magára. De alig kezdett el árulni, az utca túloldaláról négy közterület-felügyelő lépett oda hozzá. Teljesen megdöbbentem. Azt hittem, csak azt mondják majd, hogy pakoljunk össze és menjünk haza - idézte fel az apa. Ehelyett azonban bekapcsolták a kamerájukat, és ismertették, hogy miért nem árulhat a kislány az utcán, majd 150 fontos bírságot szabtak ki .

Az önkormányzat szóvivője később elnézést kért. Nagyon sajnáljuk, ami történt. Az alkalmazottainktól elvárjuk, hogy józanul gondolkodjanak, és hatáskörükben ésszerűen járjanak el. Ezúttal nyilvánvalóan nem ez történt - közölte az illetékes, és hozzátette, hogy a bírságot azonnal visszavonták, és bocsánatot kértek az apától és lányától.

Szerző

Szabadlábra helyezték O.J. Simpsont (fotók)

Publikálás dátuma
2017.07.21. 17:35

Feltételesen szabadlábra helyezték O.J. Simpson egykori amerikai futballsztárt csütörtökön. A híresség októberben szabadulhat a börtönből - tudósít az Euronews. 

A 70 éves O.J. Simpsont egy Las Vegasban elkövetett csoportos fegyveres rablásért és emberrablásért ítélték korábban 33 évre. Ebből kilenc évet töltött le.  Az egykori amerikai futballsztár bocsánatot kért az állami bizottság előtt, amely szabadlábra helyezéséről döntött.

 Sajnálom, hogy megtörtént. Sajnálom, hogy Nevadában történt. Bárcsak Thomas Riccio soha ne hívott volna fel! Azt hittem, örülni fogok, hogy visszaszerezhetem a holmimat, de nem érte meg. Kilenc év távol a családodtól egyszerűen nem éri meg, és sajnálom - mondta.

O.J. Simpson a nevadai Lovelockban raboskodott eddig, amiért 2007 szeptemberében csoportos fegyveres rablással akarta visszaszerezni egy gyűjtőtől e gykori sportrelikviáit. Az egykori sportolót korábban felmentették volt felesége és annak barátja meggyilkolásának vádja alól.

A fotó 1996-ban készült, amikor O.J. Simpson azt a pár Aris extra kesztyűt vizsgálja, amelyet a Los Angeles-i két gyilkossági kísérlet során foglaltak le.  

Simpson egykori feleségét 1994-ben barátjával, Ronald Goldmannel együtt Los Angelesben gyilkolták meg, az ennek kapcsán lezajlott eljárás a legtöbbet vitatott per lett az Egyesült Államok történetében. Nicole Juditha és Louis Brown lányaként született 1959-ben Frankfurt am Main-ban, de szinte rögtön Kaliforniába költöztek, ahol 3 testvérével együtt nőtt fel. Mivel rendkívül csinos és népszerű volt, nem csoda hogy „Homecoming Queen”-nek, vagyis kb. „bálkirálynőnek” választották a középiskolában. Érettségije után találkozott későbbi férjével, O.J. Simpsonnal egy nightclubban, ahol felszolgálóként dolgozott. Nem sokkal azután, mikor O.J. befejezte a profi játékot, 1985. február 2-án, összeházasodtak. Két gyermekük született. 7 év házasság után, 1992-ben váltak el. 1994. június 13-án reggel találtak rá a kutyaugatásra felébredt szomszédok Nicole és barátja, Ronald Goldman megcsonkított holttestére. A gyilkosság ideje alatt a gyerekek a lakásban aludtak. Nem sokkal később O.J. Simpsont elfogták, és mindkét gyilkossággal megvádolták. A büntetőeljárás végül ártatlannak nyilvánította Simpsont. 

Szerző

Kényszerleszállás - Autópályán landolt egy repülő (Videó)

Publikálás dátuma
2017.07.21. 15:14
Forrás: Youtube
Kényszerleszállást hajtott végre egy egymotoros kisrepülő szerdán egy Long Island-i autópályán. A gépen csak a pilóta utazott, az incidensben senki sem sérült meg - írja az Independent.

A lap azt írja, hogy valamilyen technikai probléma történt, ezért kellett az autópályán landolnia a kisgépnek.

A nem mindennapi jelenetről feltöltöttek egy felvételt is a Youtube-ra, a videó pillanatok alatt közel 60 ezres nézettséget produkált.

Szerző