Orbán Viktor Tusványoson: mi vagyunk Európa jövője

Publikálás dátuma
2017.07.22. 11:51
MTI Fotó: Veres Nándor
Orbán Viktor tusnádfördői beszédei rendszerint elég nagy vihart kavarnak, ezért idén is nagy várakozás előzte meg a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárónapját. Idén az erős Magyarországról, Európa problémáiról beszélt, de nem maradt ki Soros György és Trianon sem.

Azt kell csinálni, amit a nyugatiak csinálnak - emlékeztetett a miniszterelnök a diáktábor kezdetein (28 éve) létezett általános hangulatra. Majd kifejtette, hogy ők már akkor is másképp gondolták. Valamiféle gyökerei tehát már akkor is megvoltak a visegrádi együttműködésnek, amelyet Orbán most a legfontosabb dolognak tart. Az amerikai elnökválasztásnál is fontosabb fejlemény ez Orbán szerint. Minden korábbinál szorosabb ugyanis az együttműködés a V4-ek között.

A nyugati világban zajló változásokról sokan gondolkodnak úgy - mondta a kormányfő-, hogy a globális elitek és a hazafias vezetők küzdelméről van szó. Ő és kormánya természetesen a hazafias oldalon áll.

Erős Magyarország

Ezután sorolta Orbán Viktor, hogy miért erős Magyarország, illetve mik az ismérvei egy erős országnak.

Erős nemzet és erős ország nem más pénzén él, ez az első. A költségvetés nem szállhat el, erős ország nem lehet devizacsapdában.

Egy erős országnak van gazdasági teljesítménye, Magyarországon a gazdasági növekedés kétszerese az EU átlagnak. A stratégiai ágazatokban a médiaszektorban is egyértelmű nemzet többség van, állam 1000 milliárdot költött arra, hogy visszavásároljon korábban oktalanul privatizált cégeket.

Kritikus pont a demográfia. Amelyik ország arra sem képes, hogy biológiailag fenntartsa magát, az eltűnik. Hogy mit tehet a kormány? Itt (bár nem foglalkozik nőügyekkel) Orbán engedett: hogy mennyien születnek, azt a nők döntik el egyedül. "Úgy lesz, ahogy az asszonyok döntenek" - mondta. A családtámogatásra szánt pénzekről szólva büszkén emlegette, hogy azt bizony a multiktól veszik el, különadókkal.

A közbiztonság is feltétele egy erős országnak - lásd határvédelem. Kulturális identitás nélkül sincs erős ország, további feltétel a stabil etnikai összetétel. A világ magyarságát is egy közösségbe kell szervezni. "Ha a világ bármely sarkában rálépnek egy magyar lábára, mert magyar, Budapesten fel kell villannia egy piros lámpának".

Néhány év múlva erős magyar hadsereg is lesz az Országnak, ami képes lesz magát megvédeni. Ezért van haderőfejlesztési program.

Orbán hallgatósága MTI Fotó: Veres Nándor

Orbán hallgatósága MTI Fotó: Veres Nándor

No és mi van Európával?

Erről a kérdésről viszonylag egyszerűen fog beszélni, ígéri a kormányfő.

A fő kérdés: az európaiaké marad-e Európa? Magyarország a magyarok országa lesz-e? Kik fognak élni Európában, ez a történelmi kérdés, amivel szembe kell nézni. Baj, hogy konkrét megbízható adat nincs, arról: a keresztények és a beáramló muszlimok milyen arányban élnek Európában. 

Orbán szerint a munkaerőhiányra nem válasz a migráció. Aki a gazdasági bajait migránsokkal akarja megoldani, az olyan, mintha tengervizet inna a hajótörött, ami csak ront a helyzeten. Egyébként élesen szembenáll a két kultúra, egyszerre ezek nem érvényesíthetők.

Hogy Magyarország megvédte magát és Európát a migránsáradattól, 260 milliárdba került, ebből "mogyorónyi összeget" térített meg a közösség. Az EU addig ne beszéljen szolidaritásról, míg ezt ki nem fizette - mondta határozottan Orbán, s nem felejtett el ostorozni bizonyos német politikusokat.

Soros György sem maradhat ki a beszédből

Az emberek véleményével szemben Brüsszelben kialakult egy szövetség. Brüsszeli bürokraták és a Soros birodalom vesz benne részt. Sorosnak ugyanis van egy terve, ami 4 pontból áll:

- Évente be kell hozni 1 millió migránst az EU-ba.
- Mindenkinek kell adni 4,5 milliós eurót, csak így lehet elérni, hogy jöjjenek.
- A beérkezett migránsokat szét kell osztani Európa országai között
- Föl kell állítani Európai bevándorlási ügynökséget, ez dönt a nemzetállamok helyett.

No ebből e tervből a miniszterelnök nem kér.

Orbán azonban még tisztábban látja Európa helyzetét, s azt, hogy mit kell tenni:

- Az Európai Bizottságot visszaterelni oda, ahová az alapszerződés szerint  való

- A migránsokat meg kell állítani, véget kell vetni a bevándorlásnak, nemzeti hatáskörben mindenki megvédi a határait.

- Vissza kell szállítani a migránsokat Európán kívülre.

- Ha tudomásul vettük, hogy a britek elhagyták az EU-t, katonailag nem maradhat az EU védtelen, kell olyan potenciál, amivel képes magát megvédeni, tehát európai katonai erőt kell építeni.

- Adócsökkentéssel kell a versenyképességet növelni, utána az EU-t Szerbiával mihamarabb ki kell bővíteni. 

Vissza Magyarországhoz, hisz közeleg a választás

Ha a következő választást nem nyerik meg a polgári, nemzeti erők, minden elveszhet, amiért az ország keservvel, kínnal megdolgozott. Nem építkezés lesz, hanem rombolás. A jövő évi választások tétje, hogy végre tudják-e hajtani a Soros-tervet, le tudják-e bontani a kerítést - jelentette ki, majd kormányfő megerősítette: amíg ő Magyarország miniszterelnöke, addig a kerítés a helyén marad, a határokat meg fogják védeni.

Magyarország Trianon óta nem állt ilyen közel ahhoz, hogy újra erős ország legyen, hogy visszanyerje az önbizalmát és életerejét a nemzet. Ha idegen érdekeket kiszolgáló kormány lesz, ezt évtizedekre elvesztheti az ország. A határon túli magyarok megmaradásához erős anyaország kell, akik gyengítik az országot, nem a határon túliak barátai - mondja Orbán - és regisztrációra, választási részvételre buzdít.  „Ne csak szurkoljanak, menjenek fel a pályára.” 

És a záró mondat: "27 éve azt hittük, Európa a jövőnk, most azt érezzük, mi vagyunk Európa jövője" .

Leteperték az Orbánt kifütyülő nőt
A lövétei nő egyedül jött el kifütyülni Orbán Viktort a tusványosi fesztiválra, de őt a hajánál fogva a földre rántották, majd egy biztonsági ember a kezét hátracsavarva kivezette. Azt mondta, hogy Orbán korlátlan pénzből mondja a propagandáját, többek közt ez ellen tiltakozott - írja az Index, amely videót is közöl az esetről.

 

Szerző
Frissítve: 2017.07.22. 17:38

Ma is erős a forgalom Röszkénél

Továbbra is erős a forgalom a röszkei határátkelőhelyeken - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton délelőtt.

Juhász Árpád elmondta, a személyautóknak az autópálya-határátkelő kilépő oldalán kettő, a közúti átkelőnél egy órát kell várakozniuk. Az ásotthalmi átkelő kilépő oldalán szintén egyórás a sor.

Az utazóknak Szerbia felé célszerű másik határátkelőt választaniuk. A magyar és szerb állampolgárok használhatják a tiszaszigeti és a bácsalmási közúti határátkelőhelyet. Ezek naponta 7 és 19 óra között tartanak nyitva. Emellett a hercegszántói és tompai átkelő a nap 24 órájában igénybe vehető - tudatta a szóvivő.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a www.police.hu oldal határinfó rovatában, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Szerző

Megint elérhető a BKK az interneten, de hogy

Tegnap késő délután óta elérhetetlen volt a Budapesti Közlekedési Központ internetes oldala, így aki tájékozódni akart a menetrendekről, vagy más szolgáltatást akart volna igénybe vennie, hoppon maradt. A leállás okairól a cég nem adott tájékoztatást, de valószínűsíthető, hogy az új elektronikus jegyrendszer informatikai rendszerében tapasztalt hibák miatt állt le az oldal hosszú órákra - írja az mfor.hu.

Ma reggel háromnegyed nyolc körül életjeleket adott magáról a BKK internetes felülete. A nyitóoldal szépen feljött, de az aloldalak már nem nyíltak meg.

A BKK közleménye
Folyamatos informatikai támadások és túlterheltség miatt zavar lépett fel a BKK online utastájékoztatási felületeinek működésében (BKK.hu, BKK Info webes és mobilalkalmazás). A BKK a közösségi közlekedéssel kapcsolatos információkat a BKK Info rádiós tudósításain keresztül és a BKK Facebook oldalán teszi elérhetővé, illetve a forgalmi akadályoknál és forgalmi zavaroknál a helyszíni utastájékoztatást megerősítette. A főváros közösségi közlekedésének kiszolgálása továbbra is zavartalan. A társaság mindent megtesz a helyzet mielőbbi megoldása érdekében.

Szerző
Témák
internet BKK
Frissítve: 2017.07.22. 13:59