LMP: Mennie kell a BKK vezérigazgatójának

Mennie kell a BKK vezérigazgatójának, Dabóczi Kálmánnak - jelentette ki Csárdi Antal, az LMP fővárosi képviselője szombaton Budapesten sajtótájékoztatón.

Közlése szerint most Tarlós István főpolgármester térfelén pattog a labda, akinek vissza kellene hívnia a BKK vezérigazgatóját az évek óta fejlesztettel párhuzamosan kialakított online jegyrendszer botránya miatt.

Hangsúlyozta, az elmúlt év fejlesztéseivel szerzett hitelességet lenullázó, párbeszéd helyett lekezelő, cinikus módon nyilatkozó közlekedési cég helyett szolgáltató szemléletű önkormányzatra és BKK-ra van szükség.

A politikus elmondta: ha az augusztusi fővárosi közgyűlésig nem távozik pozíciójából a közlekedési cég első embere, az LMP kezdeményezni fogja a menesztését, egyben vizsgálják, tegyenek-e feljelentést hanyag- vagy hűtlen kezelés miatt az "informatikustanoncok" ismereteivel is kijátszható rendszer miatt.

Szerző

Kifütyülte Orbánt - Leteperték (Videó)

A lövétei nő egyedül ment el kifütyülni Orbán Viktort a tusványosi fesztiválra, de őt a hajánál fogva a földre rántották, majd egy biztonsági ember a kezét hátracsavarva kivezette. Azt mondta, hogy Orbán korlátlan pénzből mondja a propagandáját, többek közt ez ellen tiltakozott.

A videót az Index oldalán nézheti meg!

Szerző

Még nem működik a BKK online felülete

Folyamatos informatikai támadások és túlterheltség miatt zavar lépett fel a BKK online utastájékoztatási felületeinek működésében (BKK.hu, BKK Info webes és mobilalkalmazás), közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A BKK a közösségi közlekedéssel kapcsolatos információkat a BKK Info rádiós tudósításain keresztül és a BKK Facebook-oldalán teszi elérhetővé - jelezték. A közlekedési vállalat megerősítette a helyszíni utastájékoztatást is a forgalmi akadályoknál és forgalmi zavaroknál. A közleményben hangsúlyozták, hogy a főváros közösségi közlekedésének kiszolgálása továbbra is zavartalan. 

A BKK weboldala péntek délután vált elérhetetlenné, vélhetően az online jegyvásárlással kapcsolatos botrány miatt. A rendszert fejlesztő T-Systems Magyarország és a BKK viselkedése, a rendőrségi eljárás akár tüntetéshez is vezethet.

Szerző