Előfizetés

Villám csapott két asszonyba a strandon

Publikálás dátuma
2017.07.24. 10:27
Illusztráció - Népszava fotó

A csongrádi strand felett vasárnap délután felhők gyülekeztek, amelyekből óriási robaj kíséretében egy villám csapott le. Két szentesi nőt talált el, akik éppen a gyerekjátékokat szedték össze. Mindkét középkorú sérült keringése összeomlott – egyikükért 40 percig küzdöttek, mire sikerült stabilizálni az állapotát. Az egyik nő újraélesztését egy ott fürdőző makói orvos kezdte meg, a másiknál egy szabadnapos tűzoltó segédkezett a mentők megérkezéséig.

Miután sikerült stabilizálni az állapotukat, az ügyeletes kórházba szállították a sérülteket – írja a Délmagyarország.

Lady Machbet

Publikálás dátuma
2017.07.24. 07:50

Szeptembertől Magyarországon is látható a színházi és operarendezéseiről ismert, brit William Oldroyd első játékfilmje. A Lady Machbet a Los Angeles Times szerint az év legradikálisabb filmjének ígérkezik. Az eredeti darab egyik adaptációját a budapesti Katona József Színház Fullajtár Andrea címszereplésével mutatta be 1998-ban.

Trónok harca: 40 milliárdos bevételt hozott Dubrovniknak

Publikálás dátuma
2017.07.24. 07:49

A televíziós sorozat 126 millió euró (38,7 milliárd forint) árbevételt, ezen belül 1,5 millió vendégéjszakát hozott az Adriai-tenger partján fekvő festői városnak, Dubrovniknak. Az adriai város a sorozat 2. évadában szolgált Királyvár, a Hét Királyság és egyben Westeros fővárosa helyszínéül.

Kapcsolódó
Idén nyáron a tél a menő