Előfizetés

Most mentik a még hétfőn árokba borult vasúti tartálykocsit

Teljes vasúti és közúti lezárás mellett megkezdték a Tuzsér és Komoró között hétfőn árokba borult tartálykocsi műszaki mentését - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei katasztrófavédelem csütörtök délelőtt a honlapján. A művelet legalább három órát vesz majd igénybe.

A hétfői balesetben a jármű sofőrje meghalt, a mérések nem mutattak ki káros anyagot a levegőben és a tartály sem sérült meg.

A tájékoztatás szerint a kamion tartányában lévő veszélyes anyagot átfejtik és elszállítják a szakemberek, ezért várhatóan több órára lezárják a balesethez közeli 4-es főutat és a 100-as számú Budapest-Záhony vasútvonal érintett szakaszát. A művelet legalább három órát vesz majd igénybe - írták. A baleset helyszínétől számított 740 méteres sugarú kört biztonsági zónaként jelölték ki, ahová tilos belépni. A beavatkozás idejére az E-ON és TIGÁZ Zrt. szakemberei kizárják a közműveket; a területet az ott élő lakóknak, valamint az ott található üzemek dolgozóinak el kell hagyniuk, számukra a tuzséri művelődési házban befogadóhelyet alakítottak ki.

A lezárás ideje alatt csütörtök kora délutánig Fényeslitke és Záhony között vonatpótló autóbuszok közlekednek. A rendőrség tájékoztatása szerint a 4-es főúton a Záhony felől érkezőket a rendőrök a 4112-es útra Mándok irányába terelik el, míg a Kisvárda felől Záhony irányába tartók Kisvárda-Tornyospálca- Jéke-Mezőladány településeken keresztül a 4115-ös úton tudnak eljutni Záhonyba.

Adócsaló cégvezető Szegeden - 30 milliót síbolt el

Vádat emeltek egy szegedi székhelyű cég tulajdonosa és két ismerőse ellen, akik 2010 és 2012 között fiktív számlák felhasználásával mintegy 330 millió forint adó befizetését kerülték el - tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője.

Serfőző Katalin közölte, a három embert az ügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntettével és hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja.

A vádirat szerint a cég vezetője a vállalkozás tevékenysége során számla nélkül szerezte be az általa értékesített termékeket. A termékek eredetét a másik két vádlott által kiállított, valótlan tartalmú számlákkal fedte le. A cég vezetője határozta meg társainak, hogy milyen termékekről és milyen áron állítsanak ki számlákat, amelyeket a másik két vádlott saját és további tizenhat, az ügyletről nem tudó cég nevében bocsátott ki.

A szegedi székhelyű cég vezetője a fiktív számlákat feltüntette a könyvelésében, hogy így csökkentse a költségvetésbe befizetendő általános forgalmi adót. A vádlott három év alatt így összesen mintegy 330 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek, amihez a másik két vádlott segítséget nyújtott - tudatta az ügyész.

Két baleset is történt reggel az M7-esen

Publikálás dátuma
2017.07.27. 12:13
Illusztráció/Shutterstock
Még épp csak ébredezett az osrzág, amikor Balatonlelle térségében több dolguk is akadt a helyszínelőknek.

Budapest irányába fél tízig sávkorlátozás volt érvényben, ezt már feloldották. Nagykanizsa irányában azonban továbbra is teljes pályás az tlezárás. A rendőrök a forgalmat a 134. kilométerszelvényben a 7-es számú főútvonalra terelik.

Az M7-es autópálya 139+400. kilométerszelvényében két egymástól független baleset történt Budapest, illetve Nagykanizsa irányában, hárman megsérültek