A benne ülő kisgyerekkel együtt lopta el az autót Pápán

Vádat emeltek egy jogosítvánnyal nem rendelkező férfi ellen, aki kábítószer hatása alatt elvitt egy autót, a benne ülő négyéves gyermekkel együtt az idén februárban Pápán - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

A közlemény szerint a 24 éves férfi veszekedett élettársával az utcán, majd kábítószertől bódult állapotban egy arra kanyarodó gépkocsinak futott. Az ütközés következtében a vádlott a jármű motorháztetejére, majd onnan az aszfaltra zuhant. A jármű vezetője és utasa próbált segíteni neki, ő azonban beugrott az autójukba és a járműben ülő négyéves kisgyerekkel elhajtott.

A sofőr és párja belekapaszkodott a járműbe, az asszony az ajtón keresztül megragadta a vádlott ruházatát és kiabált, hogy a gyermeke a kocsiban van, de a férfit nem tudták visszatartani; hirtelen gázt adva elindult, a sértetteket rövid távon magával húzva.

A vezetői engedéllyel nem rendelkező, kábítószer hatása alatt álló vádlott tudta, hogy a hátsó ülésen egy kisgyermek ül, ennek ellenére a csúszós úton nagy sebességgel hajtott el, először egy fának, majd az útpadkának ütközött. Előbb Noszlopra, majd onnan az egyik közeli faluban lévő lakóhelyére hajtott, ahol a rendőrök megállították és elfogták. A férfinak közlekedési bűncselekmények mellett személyi szabadság megsértésének minősített esete és jármű önkényes elvételének bűntette miatt is felelnie kell.

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség a Pápai Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a férfival szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt - áll a közleményben.

Szerző

Libahorror – Valamennyi szárnyas bennégett az ólban

Publikálás dátuma
2017.07.28. 11:55
Shutterstock illusztráció

Egy hatvan négyzetméteres fából épült libaól kapott lángra Fülöpháza külterületén ma délelőtt – közölte a katasztrófavédelem. A kecskeméti tűzoltóknak öt vízsugárral sikerült elfojtaniuk a tüzet, megakadályozva annak továbbterjedését. A kiérkező rajok öt gázpalackot hoztak ki az épületből, amelyeket visszahűtenek. Az ólban nevelt libák elpusztultak.

Szerző

Meneküljön! - Hatalmas dugó az M1-esen, ahol kamionok ütköztek

Publikálás dátuma
2017.07.28. 11:22
Illusztráció/Shutterstock

Két jármű-monstrum karambolozott az M1-es autópálya, Budapest felé vezető oldalán, Zsámbék közelében. A balesetnél a bicskei önkormányzati és a törökbálinti hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést. Az ütközés következtében az egyik sofőr súlyosan megsérült. A főváros felé vezető oldalon már több kilométeres kocsisor alakult ki - figyelmeztet a katasztrófavédelem.

Szerző