Előfizetés

Kollégiumi férőhelyekkel segítené az esélyegyenlőséget a Párbeszéd

A Párbeszéd Magyarországért kormányra kerülése esetén ingyenes első diplomát és 25 ezer új kollégiumi férőhelyet ígér a felsőoktatásban tanulók számára.

Szóvivőjük, Tordai Bence pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján indoklásként azt mondta, hogy sokan azért sem tanulhatnak tovább, mert szüleik a tandíj és egyéb költségek mellett nem képesek kifizetni az albérletet, ami Budapesten vagy a nagy egyetemi városokban akár a havi 150 ezer forintba is kerülhet. A politikus egyúttal emlékeztetett arra, hogy lakhatási programjukban a kollégiumi férőhelyek bővítése mellett százezer szociális bérlakás építése, a lakbérplafon bevezetése és egy ezermilliárd forintos épületfelújítás is szerepel.

"Eltűntnek hitt démonok a torztükörben" - Külföldi sajtó Orbánról

Publikálás dátuma
2017.07.28. 14:34

Magyarországon rendkívül élesen megmutatkozik, miként keltenek életre rég eltűntnek hitt démonokat a torztükörben - írják a Frankfurter Allgemeine Zeitung cikkírói annak kapcsán, hogy az Orbán-kormány hadba állította magát Soros Györggyel szemben. 

Az elképzelt összeesküvés című riportban a szerzők kiemelik: a magyar kormányfő azzal vádolja Sorost, hogy "profitszerzés céljából migránsok millióit akarja áttelepíteni Európába", de vajon hogyan jutott erre Orbán? - teszik fel a kérdést.

Magyarország különösen jó, egyben különösen nyomasztó példa - jó, mert ez az ember ott született és máig különleges kapcsolatokat ápol az országgal, és különösen nyomasztó, mert rendkívül élesen megmutatkozik, miként keltenek életre rég eltűntnek hitt démonokat a torztükörben - írják a FAZ szerzői, egyebek mellett  hangsúlyozva: a kormányfő egyetlen alkalmat sem hagy ki, hogy a Soros György által, illetve az általa is támogatott civil szervezetek tevékenységét olyan beállításban láttassa, mintha külföldi pénzek felhasználásával titokban szerveznék az illegális migrációt, és tudatosan vagy nem tudatosan trójai falóként szolgálnának a migrációt követő terrorizmus számára.

A terjedelmes riportban arról is írtak, hogy "szélsőjobboldali körökben a zsidó családból származó Soros neve már régen a tőkés zsidók kódszava, újabban pedig a magyar kormány is rájátszik erre a motívumra. ( forrás: MTI)

Súlyos baleset Ceglédnél

Két személygépkocsi ütközött össze a 4-es és a 401-es út kereszteződésében, Cegléd és Abony között – közölte a katasztrófavédelem.

 A baleset helyszínén a ceglédi hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést, áramtalanították a gépjárműveket. Az elsődleges információk szerint a karambol következtében egy ember súlyos sérüléseket szenvedett. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.