Pénzbüntetést kapott az Orbánt kifütyülő nő

Nem tűri a román csendőrség Orbán Viktor kifütyülését – 500 lejre, azaz átszámítva 35 ezer forintra büntették a miniszterelnököt kisípoló lövétei nőt. Hivatalból indítottak eljárást a médiában megjelent felvételek alapján – szerintük Ladó Andrea rendzavarást követett el.

A csendőrséghez hasonlóan a csíkszeredai rendőrség is hivatalból indított eljárást a médiában bemutatott felvételek alapján. „Mi közrend  megzavarásának gyanúja miatt kezdtük el a nyomozást, a vizsgálatokat azon személyek ellen indítottuk el, akik bármilyen módon megzavarták a közrendet, legyen az testi sértés elkövetése vagy bármilyen olyan tett, amely sérti vagy meggyalázta egy ember testi vagy lelki épségét. Ez a bűncselekmény pénzbírsággal, illetve három hónaptól két évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható” – mondta Incze Miklós, a Hargita megyei rendőrf-elügyelőség ügyeletes szóvivője a Hír TV-nek.

Az Orbánt kifütyülő nő Kálmán Olga Egyenesen című műsorában azzal magyarázta tettét: „Tusványoson én vagyok otthon, nem Viktor. Kösz Viktor, de nem adom vissza Tusványost” - üzent a kormányfőnek Andrea.

A Hír TV információi szerint a lányt bántalmazó fotós tettét is hasonló súlyúnak ítélték, neki is 500 lejt kell fizetnie.

Szerző

Visszatér a hőség, de nyugodt időnk lesz

Publikálás dátuma
2017.07.28. 22:28
FOTÓ: Shutterstock
Szombaton sok napsütésre, kevés felhőre, csapadékmentes időre készülhetünk, veszít erejéből a szél is. Délután északnyugaton kissé megnövekszik a felhőzet. A legmelegebb órákban 28 és 33 fok közötti értékeket mérhetünk. 

Vasárnap visszatér a kánikula, de a Dunántúlon egy-egy zápor, zivatar frissítheti fel a levegőt. Nyugaton-északnyugaton feltámad a délies szél. Hajnalban 14-18 fokra van kilátás, a csúcshőmérséklet 32-36 fok között alakul.

Hétfőn legfeljebb északon alakulhat egy-egy gyenge zápor a hőségben. Kevés felhőre, gyenge, mérsékelt délies légmozgásra számíthatunk. 33-37 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kedden és szerdán is kánikulára készülhetünk, napról napra erősödik a felmelegedés. Csapadékmentes, napos idő ígérkezik, csak kedden élénkülhet meg északnyugaton a szél. 32-37 fok lesz jellemző délutánonként, és az éjszakák is egyre kevésbé hoznak felfrissülést.

Szerző

Arcfelismerő kamerák a vizes vb-n

Publikálás dátuma
2017.07.28. 22:06
A kép illusztráció. FOTÓ: Shutterstock
Egy rendszeren véletlenül fennakadó újságíró kalandjából derült ki, hogy arcfelismerő kamerák dolgoznak a vizes vb helyszínein - írja a hvg.hu.

Húsz percet rostokolt a WMN újságírója, Finy Petra a Duna Arénánál a beléptetésnél, mert a vizes vb-n használt, eddig nem nagyon reklámozott arcfelismerő kamera felismerni vélte. Finy úgy látta, a kamerás megfigyelés ténye a jegyen is fel van tüntetve, a TASZ mégis aggódik, ezért közadatigényléssel fordul a Belügyminisztérium, az ORFK és a szakszolgálatok felé, hogy milyen adatbázist használtak, azaz kik arcával vetik össze a belépni kívánók arcát, és milyen jogszabályok alapján járnak el.

Szerző