TEK-akció a XI. kerületben - S. Ábelt fogták el

Publikálás dátuma
2017.07.28. 23:25
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Rablás előkészülete miatt fogták el S. Ábelt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) rendőrei a Terrorelhárítási Központtal (TEK) együttműködve a főváros XI. kerületében. A fiatalembert korábban elítélték azért, mert még 2013-ban egy budapesti gyorsétterem bejáratánál, majd bent is fegyverével többször a levegőbe lőtt, illetve azt megelőzően joghallgatóként diáktársai megölésével fenyegetőzött.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a TEK műveleti egységével együttműködve Budapesten a XI. kerületben, a Bogdánfy utcában elfogtak egy 29 éves budapesti férfit péntek délután. A férfi ellen rablás előkészülete miatt indult büntetőeljárás, elszámoltatása folyamatban van - közölte a BRFK.

A BRFK megerősítette azt a sajtóértesülést, hogy az elfogott 29 éves férfi S. Ábel, aki 2013-ban egy XI. kerületi gyorsétterem bejáratánál, majd bent is fegyverével többször a levegőbe lőtt.

A Fővárosi Törvényszék idén március 10-én hozott jogerős ítéletében a gyorséttermi lövöldözés ügyében a büntetés időtartamát csökkentette, ugyanakkor börtön helyett fegyházra ítélte S. Ábelt. A gyorséttermi lövöldözésért a Budai Központi Kerületi Bíróság 2015-ben első fokon lőfegyverrel visszaélés és fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette miatt 5 év börtönre ítélte S. Ábelt, akit korábban más eljárásban 22 rendbeli emberölés előkészületével is megvádoltak. A Fővárosi Törvényszék másodfokon 4 év 6 hónap fegyházra változtatta S. Ábel büntetését.

Egy másik ügyben az volt a vád S. Ábellel szemben, hogy internetes bejegyzések tanúsága szerint 2006 és 2010 között az Eötvös Loránd Tudományegyetem joghallgatójaként egyetemi lövöldözésre, diáktársai megölésére készült. Abban az eljárásban korábban a férfi 21 hónapot töltött előzetes letartóztatásban, első fokon emberölés előkészülete és más bűncselekmények miatt két és féléves szabadságvesztésre ítélték, ám 2014 októberében másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla azt állapította meg, hogy csupán közveszéllyel fenyegetést követett el, amiért 50 nap közérdekű munka jár. Az élet elleni cselekményekkel fenyegetőzései azonban nem tekinthetők komolynak, konkrétnak a tábla jogerős döntése szerint.

Szerző
Témák
S. Ábel TEK

Elütött szarvas miatt halt meg egy motoros

Publikálás dátuma
2017.07.28. 21:05
FOTÓ: police.hu
Meghalt egy motorkerékpáros Vámosmikola és Ipolytölgyes között - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A személygépkocsi elé ugrott egy szarvas, amelyet elütött az autó, majd a szemközti sávba, az éppen arra érkező motorosnak lökte. A motorkerékpáros férfi a balesetben olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.

A helyszíni szemle idejére a rendőrök az utat teljes szélességében lezárták. A forgalom terelésére nincs lehetőség az érintett útszakaszon.

Szerző
Témák
baleset motoros

Négyes karambol az M3-ason is

Publikálás dátuma
2017.07.28. 19:52
Forrás: police.hu
Négy személygépkocsi ütközött össze az M3-as autópálya Hatvan felé vezető oldalán a 37-es kilométerszelvényben Bagnál. Ketten megsérültek. 

A forgalom egy sávon halad, jelentős torlódásra számíthatnak az arra közlekedők, ezért a Budapestet elhagyó autósoknak javasoljuk a 3-as és a 31-es számú főutak használatát - írja a police.hu. 

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a balesetről azt közölte: az egyik autó felborult, a két sérültet a mentők ápolják. Mintegy 5 kilométeres torlódás alakult ki.

Szerző