Halasztás a kánikula miatt

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) versenybizottsága – az eredetileg kiírt 18 órai kezdés helyett – szombat este 8-ra módosította az élvonalbeli bajnokság 4. fordulójában sorra kerülő Paks–Haladás mérkőzés időpontját. A két klub azért fordult közös kérvénnyel az MLSZ-hez, mert az előrejelzések szerint a meccsnap délutánján akár 40 fokos hőség is várható. A szövetség elfogadta az indoklást.

Szerző

A kézilabda még nem került elő

Publikálás dátuma
2017.08.03. 07:57
Fotó: DPA/Marius Becker

Az utóbbi egy hétben a szlovéniai Roglában készül az előttünk álló idényre a magyar bajnok és kupagyőztes, Bajnokok Ligája bronzérmes Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata, amelynek újdonsült vezetőedzője, Ljubomir Vranjes remek hangulatról és kemény munkáról számolt be a klub honlapjának nyilatkozva.

„Nem sokat kézilabdáztunk még eddig, hiszen most a legfontosabb a fizikai felkészülés. Például a futás, és az erő megszerzése az előttünk álló szezonra” – közölte a Javier Sabatét váltó Vranjes a handballveszprem.hu portálon tegnap megjelent interjúban. – A játékosok természetesen fáradtak, de nagyon jól edzenek és a motivációjuk is az egekben van. Keményen dolgoznak, motiváltak és látni rajtuk, hogy jól érzik magukat. Eddig nagyon jól alakul ez az előszezon – tette hozzá a szerb származású svéd szakember.

A csapat napi rutinjával kapcsolatban a szakvezető elmondta: a kerettagok általában 7 órakor ébrednek, fél órával később pedig már megkezdik a 4 kilométeres futást, melyet reggeli, majd 10 órától edzés követ. Az ebéd után kicsit pihenhetnek a játékosok, ám 17 és 19 óra között már ismét edzenek. Mindez monotonnak tűnik, a közösségi portálon megosztott képek mégis arról tanúskodnak, hogy a csapattagok vidáman végzik a dolgukat.

„Én egy olyan edző vagyok, aki először a csapatot építi. Ezután építhetjük fel magunkat és az általunk játszott kézilabdát. Ez eddig nagyon jól megy, mindenki egy irányba húzza a csapat szekerét, és maga, valamint a csapat számára is jó döntéseket hoz. Így lépdelhetünk csak előre. Nagyon boldog vagyok attól, ahogyan a játékosok viselkednek és egymást segítik az edzések alatt” – közölte Vranjes.

A szombatig edzőtáborozó bakonyiak számára ez a hónap még nem tétmérkőzéseket, ám felkészülési találkozókat már tartogat: az elsőt augusztus 12-én vívja a formálódó alakulat a PPD Zágráb ellen.

Szerző

Újra edzésben a világbajnok kapus

A német labdarúgó-válogatott és a Bayern München világbajnok kapuvédője, a bal lábközépcsont-törésből lábadozó Manuel Neuer fontos mérföldkőhöz érkezett a felépülésben: hétfőn újra teljes intenzitással végezhetett futóedzést. „Habár csak kisebb feladatokat végeztem, ez volt az első teszt, és elég jól ment” – nyilatkozta, hozzátéve: reméli, mielőbb visszatérhet.

Neuer április 18-án sérült meg, a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóján.

Szerző