Előfizetés

Klicsko bejelentette visszavonulását

Publikálás dátuma
2017.08.03. 14:39
FOTÓ: ROLAND WEIHRAUCH/DPA
Bejelentette visszavonulását a korábbi nehézsúlyú világbajnok bokszoló, Vladimir Klicsko. Az ukrán bunyós 41 évesen akasztja szögre kesztyűjét, miután áprilisban technikai KO-val vereséget szenvedett Anthony Joshua ellen.

„Amatőrként és profiként is mindent elértem, amiről álmodtam, és most belevágok sportkarrierem következő fejezetébe – írja közleményében Vladimir Klicsko. – Sosem gondoltam volna, hogy ilyen hosszú és rendkívül sikeres karrierem lesz. Néhány hétig eltartott, mire meghoztam a döntésemet. Hálás vagyok mindenkinek, aki támogatott engem. Különösen a családomnak, a csapatomnak és a szurkolóimnak – jelentette be az ukrán klasszis, aki 69 mérkőzést bunyózott profiként, a mérlege 64 győzelem (53 KO), 5 vereség.

Klicsko 1996-ban Atlantában olimpiai bajnok lett, majd profinak állt. Első világbajnoki címét 2000-ben nyerte Chris Bryd ellen. 2003-ban Corrie Sanders ellen, majd 2004-ben Lamon Brewster ellen is vereséget szenvedett, de 2006-ban visszaszerezte világbajnoki övét, s ezt követően kilenc évig veretlen maradt. 2015 novemberében Tyson Fury fosztatta meg öveitől, majd legutóbb Anthony Joshua ellen is vereséget szenvedett. Kettőjük visszavágóját november 11-ére tervezték Las Vegasba, ám erre az összecsapásra már nem kerül sor.

Bukás előtt Bienerth - Lemondott a MÚSZ-elnökség hat tagja

Publikálás dátuma
2017.08.03. 13:26
Szabó Tünde és Bienerth Gusztáv. FOTÓ: Molnár Ádám
Működésképtelenné vált a Magyar Úszó Szövetség, miután az elnökség hat tagja (Becsky András, Cseh László, Danks Emese, Dr. Török Enikő, Törös Károly és Wladár Sándor) lemondott tisztségéről, így Bienerth Gusztáv elnök és az alelnök mellett összesen egy tagja maradt a testületnek. 

„A magyar úszósport mielőbbi szervezeti megújulása érdekében a Magyar Úszó Szövetség alulírott elnökségi tagjai sajnálattal ugyan, de a mai nappal benyújtják lemondásukat.

Büszkék vagyunk arra, hogy elnökségi tagságunk alatt a magyar úszósport kiválóságai - élükön Sós Csaba szövetségi kapitánnyal - kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, többek között a budapesti vizes világbajnokságon is.

A szakmai sikerektől függetlenül úgy látjuk: a MÚSZ jelenlegi elnöke sem az elnökséget, sem a közvéleményt nem tájékoztatja tényszerűen a szervezet tevékenységéről, illetve a meghatározó döntésekről.

A kialakult helyzetre való tekintettel az elnökség alulírott tagjai úgy döntöttek, miután a továbbiakban nem tudják hitelesen ellátni feladatukat a jelenlegi elnök vezetése alatt, ezért nem marad más választásuk, mint lemondani tisztségükről” – tudatta a hat elnökségi tag.

Bienerth Gusztávot januárban választották meg a Magyar Úszó Szövetség elnökének, ám a bizalomvesztés a MÚSZ májusi közgyűlésén már nyilvánvaló volt. A hazai világbajnokság után előbb az ellenőrző testület vezetője és tagjai mondtak le, majd olimpiai és világbajnokok, illetve neves edzők követelték a változást. 

A moszkvai világkupán tartózkodó elnök egyáltalán nem reagált az ellenőrző bizottságban történt hétfői lemondásokra, s nem tett lépéseket a közgyűlés összehívására. A hat elnökségi tag leköszöntével mindez viszont elkerülhetetlenné vált, így 30 napon belül tisztújító közgyűlést kell összehívnia.

Szabó Tünde és Bienerth Gusztáv. FOTÓ: Molnár Ádám

Szabó Tünde és Bienerth Gusztáv. FOTÓ: Molnár Ádám

Szabó Tünde eközben gyakorlatilag selyemzsinórt küldött az úszó szövetség elnökének. A sportért felelős államtitkár ugyanis azt mondta, hogy mindenképpen szakmai vezetést tartana szerencsésnek a szervezet élén. Azt is hozzátette: elsődleges célja, hogy a sportág vezetése körül kialakult helyzet senkire ne hasson negatívan, a sportolók és a szakemberek pedig végezhessék a munkájukat.

Jakabos Zsuzsa kimondta az igent

Publikálás dátuma
2017.08.03. 11:38
Jakabos Zsuzsa a világbajnokságon. FOTÓ: Molnár Ádám
Egy hete sincs, hogy kiderült, egy párt alkot edzőjével Jakabos Zsuzsanna. Három nappal a vizes világbajnokság után pedig Petrov Iván feleségül vette a gyönyörű úszónőt -írja a Bors.

A vb hivatalos honlapján napokkal ezelőtt azt írták róluk: nem csak a parton értik meg egymást, szép párt alkotnak. Ezáltal vált egyértelművé, hogy a világ legszebb úszónői közé többször is beválasztott, 28 éves sportoló hat évvel idősebb trénerébe szerelmes. A sportoló–edző páros szerdán a család és a barátok előtt – amelybe természetesen az úszótársak is beletartoztak –, stílusosan, vízparton, a győri fürdő területén mondta ki a boldogító igent.