Előfizetés

Úttesten fekvő férfit gázoltak halálra (fotók)

Publikálás dátuma
2017.08.04. 12:24
Fotók: police.hu
Egy úttesten fekvő férfit gázoltak halálra a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmat és Kisar közötti úton péntek hajnalban - közölte a rendőrség.

A tájékoztatás szerint eddig tisztázatlan körülmények között egy személygépkocsi áthajtott az úttesten fekvő férfin, aki a helyszínen életét vesztette. 

Ennyi magyar még nem volt Horvátországban

Soha nem utazott még egy hónap alatt annyi magyar turista Horvátországba, mint idén júliusban, amikor számuk meghaladta a 200 ezret, de év végéig a tavalyit szintén meghaladó adatokat várnak a magyaroktól - mondta el a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletvezetője.

Marin Skenderovic arról számolt be, hogy csak júliusban közel 201 ezer magyar turista 1,091 millió vendégéjszakát töltött az adriai államban, számuk 9,3 százalékkal, az ott töltött idő pedig 7,1 százalékkal haladta meg a tavalyi hasonló időszaki adatot. A legjelentősebb küldő nemzetek között Magyarország ezzel a 7. helyen áll.

Az év első hét hónapjában összesen 312 ezer magyar vendég érkezett Horvátországba, 14,4 százalékkal több mint tavaly július végéig, miközben a vendégéjszakák száma 11,4 százalékos növekedéssel meghaladta az 1,542 milliót. A hét hónapos adatok szerint a magyar turisták számban a 9. helyen szerepelnek, megelőzve még Olaszországot is.

Horvátországban a külföldi vendégek száma hét hónap alatt 13,8 százalékkal növekedve meghaladta a 9,161 milliót, a vendégéjszakák száma pedig 16,5 százalékos bővüléssel átlépte a 46,871 milliót.

A horvát turisztikai szakember felidézte, hogy tavaly - minden korábbi rekordot megdöntve - 513 ezer magyar turista járt Horvátországban, a vendégek 2,753 millió vendégéjszakát töltöttek ott. A jelenlegi tendenciák alapján idén is több mint félmillió magyart várnak a tengerparti országba, a vendégéjszakák száma pedig várhatóan túllépi majd a 3 milliót.

Király szeretett volna lenni a dán herceg

Henrik herceg, Margit dán királynő férje nem akar a felesége mellé temetkezni, mivel boldogtalan amiatt, hogy nem kezelték egyenrangúként feleségével. A 83 éves Henrik – eredeti nevén Henri Marie Jean André de Laborde de Monpezat – 1934-ben Franciaországban született, a dán királyi párnak két fia született. Henrik herceg már tavaly visszavonult a közélettől.

Margit királynő -számolt be róla a BBC-  már beletörődött férje döntésében. Eredetileg azt tervezték, hogy a roskildei székesegyházban egy különleges szarkofág lesz közös nyughelyük. A dán uralkodóház kommunikációs igazgatója egy bulvárlapnak elmondta, nem titok, hogy Henriket az bántotta, hogy csupán hercegi címet kapott, nem lett király.
Noha Henrik nem akar felesége mellett feküdni, Dániában temetik el, nem pedig szülőházájában, Franciaországban.