Előfizetés

Náci karlendítéssel fotózkodó turistákat vettek őrizetbe

Őrizetbe vettek Németországban két kínai turistát szombaton, miután náci karlendítéssel pózoltak a szövetségi parlament (Bundestag) épülete előtt Berlinben.   

A fotózkodó turistákat a parlament őrei vették észre, majd értesítették a hatóságokat. A rendőrség közlése szerint a 36 és 49 éves férfit 500 euró (152 ezer forint) óvadékért szabadlábra helyezték, de alkotmányellenes szervezet jelének használatáért eljárást indítottak ellenük.

Több halottat is követelt a hőguta

Publikálás dátuma
2017.08.06. 16:51
Illusztráció/Shutterstock
Romániában négy ember vesztette életét az elmúlt két napban hőguta miatt - közölte vasárnap a Digi24 hírtelevízió. Az áldozatok túl sokat tartózkodtak a szabadban anélkül, hogy védekeztek volna a túlhevülés ellen.

Az országban vasárnapra némiképp enyhült a hőség, de a hőmérsékleti értékek továbbra is lényegesen meghaladják az évszaknak megfelelő adatokat. A meteorológiai szolgálat vasárnapra már csak a Vaskapu Duna-szoros közelében levő Mehedinti és Dolj megyékre adta ki a legmagasabb fokú, vörös figyelmeztetést. Az ország nagyobb részére másodfokú, narancs színű figyelmeztetés van érvényben, az észak-erdélyi Bihar, Szilágy, Szatmár, Máramaros megyében, valamint a Keleti-Kárpátok térségében elsőfokúra, sárgára mérsékelte a figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat. 

Utóbbi megyékre a romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társasága (CNAIR) is feloldotta a korlátozásokat. A többi megyében vasárnap is csak a 7,5 tonnánál könnyebb gépkocsik közlekedhetnek 12 és 20 óra között. A tilalom nem vonatkozik a személyeket, élő állatokat, romlékony élelmiszert, postát vagy üzemanyagot szállító járművekre, valamint azokra, amelyek sürgősségi beavatkozások helyszíneire tartanak.

A román meteorológiai szolgálat vasárnap közzétett előrejelzése szerint hétfőn tovább mérséklődik a hőség, és már csak a Duna-menti megyékben marad másodfokú a figyelmeztetés.

Ölt a medve a vadasparkban - Széttépett egy fiatal gondozót

Publikálás dátuma
2017.08.06. 16:08
Forrás: Orsa Rovdjurspark/Facebook
Széttépett egy 18 éves svéd gondozót egy medve az Orsa Rovdjurspark vadasparkban – írja a vilagszam.hu.

 A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. Egyelőre nem tudni, hogyan jutott be a medve az elkerített területre, ahol egy állatgondozó egy speciális program részeként, egy családot vezetett végig az állat számára lezárt területen, amit ilyenkor kiürítenek.

Az első hírek szerint az állat valószínűleg ásott egy rést, amin keresztül vissza tudott mászni a területre. A park igazgatója Sven Brunberg nyilatkozott az esettel kapcsolatban. Elmondta, hogy minden biztonsági előírást betartottak munkatársai, és a rendőrségre bízza, hogy megállapítsák, hogy melyik ponton történhetett mulasztás.

Az áldozat kollégáinak feltűnt, hogy nem válaszol a hívásaikra, ekkor mentek ellenőrizni a gondozót, akit a medve épp marcangolt. Az állatot lelőtte az egyike annak a két embernek, akiknek jogosítványa van állatok kilövésére a park területén belül, és azonnal riasztották a mentőket, akik küzdöttek a férfi életéért, de végül kórházba szállítás közben belehalt sérüléseibe.

A vadaspark honlapján Európa legnagyobb vadasparkjaként hirdeti magát, ahol rozsomákok, medvék, tigrisek és leopárdok élnek.