Iszapba ragadt őzet mentettek a Tiszánál - Fotó!

Publikálás dátuma
2017.08.07. 11:40
Forrás: police.hu
Horgászok tettek bejelentés a rendőrségen vasárnap délután egy Tiszapüspöki külterületén, a Tisza folyó partján az iszap fogságába ragadt sérült őzről. Az állatot Törökszentmiklósi és Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőreinek sikerült kimenteniük - számolt be a hírről a police.hu.

A járőrök látták, hogy az állat nem tud lábra állni, a sárban folyamatosan elmerülnek végtagjai. A rendőrök kötél segítségével próbálták meg felhúzni a vadat a meredek partoldalon, az azonban a nyakát kihúzta a hurokból. A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság rendőrei – akik egy természetvédelmi őrrel láttak el közös szolgálatot - hajóval siettek segítségükre és a folyó felől segédkeztek a mentésben. A sérült őzgidát közös erővel kiemelték a sárból, a vadőr az állat ellátásáról, elszállításáról gondoskodott - olvasható a rendőrség honlapján.

Szerző

Polgármestert választottak Bölcskén

Újraválasztották Baranya István korábbi független polgármestert a Tolna megyei Bölcskén vasárnap, időközi önkormányzati választáson, amelyet önfeloszlatás miatt rendeztek.

Girst Julianna, a helyi választási iroda vezetője (hvi) elmondta: a két független polgármesterjelölt közül Baranya István 918, Tomolik János 449 szavazatot kapott. A hat képviselői mandátumért 15 jelölt indult, a képviselői szavazatok számlálása vasárnap késő este még tartott.

A 2780 lakosú, Pakshoz közeli településen élő 2237 választásra jogosult közül 1384-en voksoltak, ami 61,9 százalékos részvételi arányt jelent; 17 szavazat volt érvénytelen - tette hozzá a hvi vezetője. Baranya István 32 éves közgazdász, 2014-től volt Bölcske polgármestere. A községben április 27-én döntöttek a testület feloszlatásáról, amelyet az akkori hat képviselő közül öten támogattak, egy testületi tag és a polgármester szavazott ellene.

Szerző

Halál az 51-esen - Teherautóval ütközött össze két autó (videó)

Publikálás dátuma
2017.08.07. 11:17
Fotó: police.hu
 Egy ember meghalt hétfő reggel egy közlekedési balesetben Dunavarsány külterületén - olvasható a police.hu oldalon.

A tájékoztatás szerint két személyautó és egy teherjármű ütközött össze az 51-es főúton, amelyet a helyszínelés és a műszaki mentés idejére lezártak a rendőrök.

Szerző
Frissítve: 2017.08.07. 16:27