Százmilliókból forgat fikciós sorozatot Pintér tárcája

Publikálás dátuma
2017.08.08. 14:35
Pintér Sándor FOTÓ: Molnár Ádám
Meglehetősen sok pénzből forgat fikciós tévésorozatot a Belügyminisztérium (BM) - tudta meg a Magyar Nemzet. 

Nem lehet tudni, miről fog szólni és mikor készül el, ahogyan azt sem, hogy hány része lesz, de azt igen, hogy mennyit költenek rá. A BM ugyan azt válaszolta a lap kérdésére, hogy ők nem akarnak sorozatot forgatni, de az alájuk tartozó Bűnmegelőzési Tanács igencsak, ha már kiírt egy 720 milliós közbeszerzési pályázatot rá.

A pályázatot a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH) bonyolította le, így csak az a három cég indulhatott rajta, amelyekkel az NKH eleve hosszú távú szerződést kötött. 

Szerző

Green Holidays - Kifizették a 900 milliós kár felét

Publikálás dátuma
2017.08.08. 13:42
Illusztráció: Shutterstock
A Green Holidays biztosítója egyelőre kárelőleget fizetett ki, 50,4 százalékot, a bejelentett károk becsült összege 900 millió forint, a biztosítónak 500 millió forintig terjedő felelősségbiztosítása volt - mondta Gilyén Ágnes, a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) szóvivője kedden.

Szerinte a jelek arra mutatnak, hogy ezt az összeget a biztosító ki fogja kifizetni, kérdés az, hogy milyen körben, és kiknek.   A Mabisz szóvivője kifejtette, a Green Holidays csődben rendőrségi nyomozás folyik, jogértelmezési problémák vannak. Hozzátette: nehéz kimondani, hogy ez esetben jogi kérdésről van-e szó, vagy bűncselekmény történt, valószínűleg mindkettő fennáll a jelek szerint.

Gilyén Ágnes hangsúlyozta, kormányrendelet határozza meg a fedezetbiztosítás szabályait, a biztosító jogalkalmazó. A kormányrendelet az utazásszervezőkre vonatkozik, a Green Holidays ügyben "beúsztak a képbe" olyan utazásközvetítők, amelyek az első jelek alapján, nem biztos, hogy jogosultak voltak ilyen típusú csomag értékesítésére. A hétvégi viharkárokkal kapcsolatban a Mabisz szóvivője annyit közölt, hogy jellemzően sok volt a villámcsapás okozta kár.

Szerző

Kifosztották a kómába esett lányt Bulgáriában

Publikálás dátuma
2017.08.08. 13:22
Illusztráció: Shutterstock
A Bulgáriában három hete kómába esett 19 éves szegedi lányt élet és halál között kirabolták - árulta el Vanessza édesapja a Délmagyarországnak. 

Ékszerei, sőt ruhája is eltűnt a baleset után, azok a kórházba már nem érkeztek be. A fülbevalót, a gyűrűt és a nyakláncot ballagására kapta nagyszüleitől, azoknak elsősorban eszmei értékük volt. Időközben kiderült, hogy az eset nem egyedi: egy másik, autóbalesetet szenvedett család hasonlóan járt. Burkusék ezért ma megteszik a rendőrségi feljelentést – ebben segítséget kapnak majd a konzultól.

Az édesapa egyébként megerősítette lapunk értesülését, miszerint az egészségbiztosító kifizeti a burgaszi kórház 20 ezer eurós - több mint 6 millió forintos - ellátási költségét és a légimentőkkel is tárgyalások folynak. Egy magángéppel megfelelő körülmények között, a család számára költségmentesen Szegedre tudják szállítani Vanesszát. Az édesapa bízik benne, hogy már a héten hazahozzák a lányát Szegedre. – Holnap már okosabbak leszünk, mert tolmáccsal, a konzul személyes jelenlétében tárgyalunk az igazgatóval, Vanessza állapotáról és arról, hazaadják-e – mondta a lapnak Burkus Sándor.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) lapunkkal most közölte, hogy napokon belül a szegedi klinikára szállíthatják a kómába esett lánytKarsai András, a NEAK főosztályvezetője elmondta, amint megérkeznek az orvosi papírok, a légi szállítás szervezését véglegesítik. - Amennyiben a szegedi klinika intenzív részlege a beteget mégsem tudná fogadni, így B. tervként előzetesen a Honvéd Kórház intenzívterápiás részlegével is egyeztetünk - tette hozzá. A biztosító Vanessza bulgáriai kezelésének több millió forintra rúgó költségeit is átvállalta.

A kómába esett fiatal édesapja egyébként biztos benne: annak köszönheti a hirtelen előrelépést, hogy a média bemutatta kálváriájukat. Amíg ugyanis ügyük nem került nyilvánosságra, semmi segítséget nem kaptak, a kórházzal pedig nem boldogultak. Az angolul nem beszélő orvosok nem kommunikáltak a családdal, és Szegedről is hiába kereste őket a lányt fogadni kész klinika vezetője, ő is falakba ütközött.

Szerző
Témák
Bulgária kóma