Vadászgép pálmaolajért

Publikálás dátuma
2017.08.09. 07:39

A Moszkva ellen érvényben lévő uniós és amerikai szankciók miatt pálmaolajért, kávéért és teáért vesz vadászgépeket Oroszországtól Indonézia. A cserearányokat, vagyis, hogy a tizenegy Szuhojért Indonézia pontosan mennyi kávét, teát és pálmaolajat szállít, nem hozták nyilvánosságra.

Szerző

Zebrán mobilozni tilos

Publikálás dátuma
2017.08.09. 07:38

Na nem nálunk, hanem Hawaii-on. Nemrég Honolulu városa fogadta el azt a rendelkezést, mely szerint pénzbüntetésre ítélnék azokat, akik okostelefon vagy bármilyen más képernyő bámulása közben haladnak át a zebrán. A városvezetés az egyre szaporodó balesetek miatt döntött így. A szabályszegők több tízezer forintnyi összeget is fizethetnek.

Szerző

Trump negatív spirálban

Donald Trump népszerűsége a hivatalba lépése óta eltelt 200. napra sem javult meg. A CNN kedden közzétett felmérése szerint a 45. elnök támogatottsága 38 százalékos, elutasítottsága viszont 56 százalékon áll.

Bár saját Twitter-üzeneteiben Trump azt állítja, hogy ő minden idők legnépszerűbb elnöke, ez igen távol áll a valóságtól. Elődei közül Bill Clinton volt 1993 hasonló időszakában a legkevésbé népszerű, de őt akkor 44 százalék támogatta, s gyorsan fordítani tudott. Trump persze eleve alacsonyról indult, februárban az amerikaiak 44 százaléka volt elégedett teljesítményével, s azóta csak visszaesett. Trump első kétszáz napját 36 százalék ítéli meg pozitívan, 59 százalék tartja kudarcnak elnökségét. Összességében 62 százalék nyilatkozott úgy, hogy egyre inkább kételkednek abban, alkalmas-e Trump az elnökségre. Még híveinek fele is megingott. A CNN emlékeztetett rá, hogy ez idő alatt Trump egyetlen önálló sajtóértekezletet tartott, a twitteres kommunikációt preferálja, hiába próbálják lebeszélni róla. A megkérdezettek 52 százaléka szerint mikroüzenetei nem hatékonyak, s rossz fényt vetnek Amerikára a világ előtt.

Szerző