Életveszélyes a Kámoni Arborétum

Publikálás dátuma
2017.08.14. 07:18

A szombathelyi arborétum külön értesítésig, de augusztus 20-ig biztosan zárva tart. Az ok: a legutóbbi hatalmas vihar, minden eddiginél több kárt okozott. Csaknem 100 fa dőlt ki vagy fordult ki gyökerestül, köztük nagy, öreg, értékes fák is. A felbecsülhetetlen természeti kár mellett ezúttal hidak, padok és táblák is összetörtek.

Szerző

Valódi szőranya

Publikálás dátuma
2017.08.12. 07:14

Indiában egy rézusz makákó örökbe fogadott egy kutyakölyköt. Láthatóan úgy gondozza, cipeli, mintha a sajátja lenne. Amikor a falu lakói élelmet tesznek ki nekik, a majom hagyja, hogy a kiskutya egyen először. Nem tudják, hogyan találkoztak, de a kölyök minden bizonnyal az utcán született.

Szerző

Ne edd meg a barátodat! - Tüntetés Szöulban (fotók)

Publikálás dátuma
2017.08.11. 18:25
AFP fotók
A kutyahús-fogyasztás ellen tiltakoztak Dél-Koreában, egyes tüntetők ketrecbe is zárták magukat a szöuli városháza előtt - tudósít az Euronews.

A tüntetők azt akarják elérni, hogy törvény tiltsa a több évszázados dél-koreai hagyományt.

 

Dél-Koreában is egyre többen tartanak házikedvenceket, lassan több mint 10 millió háziállat van – mondta az egyik aktivista. – Ugyanakkor még mindig nem szűnt meg a kutyahús-evés, ami változatlanul vitatott kérdés. A performansszal a kutyaevő-kultúrával való leszámolást sürgetik,  azt akarják, hogy az emberek a társat lássák a kutyákban, a kormányzat pedig tiltsa be az elfogyasztásukat.

Az újabb generációk egyre kevésbé tesznek kutyát a tányérra, ám Dél-Koreában még mindig vannak  kutyaéttermek és kutyapiacok, amelyek komoly vitákat generálnak a társadalomban.

Szerző