Előfizetés

Szarvasi madárritkaság

Publikálás dátuma
2017.08.14. 07:18

Egy vörös ásólúddal gyarapodott a Körös-Maros Nemzeti Park. A hazánkban csak ritka kóborlóként megjelenő fajjal, a hazai madarászok is elvétve találkoznak. A példány mentésből származik.

Múltunk - Becsüld a fillért!

Publikálás dátuma
2017.08.14. 07:15

Népszava, 1946. augusztus 14.

Hála a stabilizáció sikerének, már újra aktuális lett a régi figyelmeztetés: „Becsüld a fillért!" Becsülné is szívesen mindenki, hiszen a fillér ma már komoly vásárlóérték. Néhány fillérért ízes, vitamindús gyümölcsöt vehet az ember, huszonöt fillérért tojást lehet kapni, egy kis fröccs is fillérekért és nem billiókért kapható. Becsülnék tehát a fillért — ha lenne. De nincsen! A legkisebb forgalomban - levő pénz a tízmilliós adópengő, vagyis öt fillér. De még ez sincs elegendő. Üzletben, villamoson, kapupénznél, újságosnál sehol sem tudnak visszaadni és a tíz-húsz fillérek, amelyeket nem kapunk vissza, naponta egy-két forintot tesznek ki. Amellett az emberek hozzászoknak ahhoz, hogy a legkisebb pénz, amivel számolni lehet, öt fillér. Holott bizonyára lesz két- és tízfilléres is, legalább is ígéretet kaptunk arra, hogy lesz. És a két- és tízfilléresnek értéke is lenne. A rossz papírok helyett csörögjön végre zsebünkben a fillér és a forint ércpénz, hogy megbecsülhessük a fillért.

Bástyalövés után beszakadt a Dobó tér

Mónus József ominózus bástyalövése után nem sokkal beszakadt az egri Dobó tér szökőkútjának burkolata. Úgy tudjuk, a bemutató idejére felépített szalmabálák pakolása közben egy ott dolgozó kisebb munkagép hajtott rá a vízi-játék területére, amelynek egy része emiatt beomlott

Kapcsolódó
Bástyalövés a FidesznekTitok, mennyiért lőtt Fehér Farkas