Nem indul romaosztály Kaposváron

Jelen állás szerint hiába próbálta egy alapítvány bevonásával kijátszani a jogerős bírósági ítéletet a Kaposvári városvezetés, s a szentjakabi romatelep elsős gyerekeit továbbra is szegregált osztályba irányítani, az iskolát szeptemberben kezdő kicsik a bírósági verdiktnek megfelelően a város többi intézményébe szétosztva kezdhetik meg alapfokú tanulmányaikat.

Mint arról a Népszava már beszámolt, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sem engedélyezte, hogy a kifutó módszerrel bezárásra ítélt Pécsi utcai iskolában indíthasson elsős osztályt a Mikrokozmosz Alapítvány, melynek július végén rendkívüli közgyűlésen – a DK-s Kováts Imre kivételével – 7,2 millió forintot szavazott meg a kaposvári közgyűlés. A minisztériumi tiltást követően szóba került, hogy egy nem állami intézményben induljon el az oktatás, a hírek a Kaposvári Egyetem egyik épületéről szóltak. Úgy tűnik azonban, ez a megoldás sem működőképes, s a húsz érintett romatelepi gyerek a Kodály Zoltán iskola tagintézményeibe jár majd szeptembertől.

Legalábbis ez derült ki – ahogy a helyi hírblog, a Kapost.hu megírta – a Klubrádió egyik műsorából, melyben idézték Szita Károly polgármestert, aki „úgy tudja, nem indul első osztály a Pécsi utcai általános iskolában, és nincs tudomása arról sem, hogy máshol indulna”. A műsorvezető szerint Kecskés Miklós, az alapítvány kuratóriumi tagja – egyben az Oktatási Hivatal Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központjának intézményfejlesztési referense – ehhez hozzátette, augusztus 15. után, vagyis alig két héttel az tanévkezdés előtt értesítik az érintett családokat, hogy gyermekeik azokba az iskolákba járnak majd, ahová eredendően beíratták őket.

Az önkormányzattal szemben a szegregációs ügyben pernyertes Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekeknek Alapítvány tehát elérte a célját, más kérdés, hogy egyelőre az érintett családok sem örülnek a változásnak: nem tudják ugyanis, hogyan jutnak el gyermekeik a város más részein található tagintézményekbe. Az is kérdés, mi lesz a sorsa a Mikrokozmosznak megítélt 7,2 millió forintnak, hiszen eredeti terveihez nem tudja felhasználni a pénzt az alapítvány.

Egy német kabaré szerint a Fideszt három érv tartja a Néppártban: Audi, BMW, Mercedes

Publikálás dátuma
2019.03.23 17:51
A Mercedes-gyár belülről. Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
Orbán kormánya egy percig sem maradhatna életben uniós lóvé nélkül: ha szuverenitást akarnak, akkor jöjjenek ki a saját pénzükből - üzent a német köztévé kabaréműsora.
Több mint öt percet foglalkozott Orbán Viktorral a német közszolgálati adó, a ZDF politikai kabaréműsorának péntek esti adása. A Heute show az Európai Néppárt és a Fidesz konfliktusát és annak átmeneti feloldását magyarázta meg – írja a 444.hu. Mint a konfliktus forrásai, Oliver Welke műsorában szóba kerültek a Soros-Juncker plakátok, amik a műsor szerint színtisztán antiszemiták. Plusz szemtelen hazugságok az Európai Unióról. 
"Egyébként Orbán korrupt kormánya egy percig sem tudna életben maradni az EU lóvéja nélkül. Ezért cserébe mondjuk néhány menekültet átvállalhatna"
- tette hozzá Welke. Majd idézték Orbánt, hogy „szuverének akarunk maradni”, mire Weike visszaüzent: 
"akkor maradjatok magatok, jó lenne ha megtanulnátok, hogy lehetne külföldi pénz nélkül kijönni."
A műsorban azzal is elviccelődnek, hogy a kormány még a túlóratörvényt is bevezette. 
"Így működik a populizmus: a hülyék kimennek az utcára, hogy nem akarunk gazdasági bevándorlókat, erre mondja a kormány, hogy jó ötlet, akkor ti fogtok 400 órával többet dolgozni" - jegyezték meg.

A neonáci tüntetést Soros szervezte - Trump begőzölt támogatójával akarja naggyá tenni a kormány a családokat

Publikálás dátuma
2019.03.23 17:24

Fotó: AFP/ MANDEL NGAN
Több ominózus díszvendége is volt annak a "Makig Families Great Again!" (Tegyük újra naggyá a családokat!) elnevezésű rendezvénynek, amit március közepén tartottak Magyarország Washingtoni nagykövetségén, írja a 444.hu.
Egyrészt megjelent Donald Trump volt biztonságpolitikai tanácsadója, a Magyarországon korábban körözés alatt álló, kétes előéletű, magyar származású Sebastian Gorka. Másrészt ott volt Trump tanácsadója, Kathryn Talento, abortuszellenes aktivista, aki szerint a hormonális fogamzásgátlók úgy működnek, hogy a már megfogant magzatot kilökik a szervezetből, anélkül, hogy a nő tudna róla, hogy terhes volt.
És a "családvédő csapatot" erősítette egy republikánus képviselő is. Akit kilenc testvére annyira utál, hogy a tavaly őszi kongresszusi választásokon 9 testvére inkább a demokrata ellenfele kampányfilmjeiben szerepelt.
De ez csak a Gosar-jéghegy csúcsa, a mélyben sokkal durvább dolgok rejtőznek. Például:
  • Gosar bojkottálta Ferenc pápa kongresszusi beszédét, tiltakozásul amiatt, hogy a pápa hisz a klímaváltozásban, ami szerinte csak áltudományos humbug.
  • A republikánus állította, hogy a charlottesville-i neonáci tüntetést az amerikai baloldal és Soros szervezte, hogy lejárassák Trumpot.